Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Florin Liţoi, un om de afaceri cu program de lucru de 12 ore pe zi, munceşte cot la cot cu angajaţii fabricii sale

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3400

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_februarie_2457_10.jpgActivitatea la catedră, în învăţământul superior, n-o exclude pe cea de antreprenor responsabil de soarta a aproape 100 de salariaţi 

Activitatea didactică desfăşurată, de douăzeci de ani, de profesorul Florin Liţoi, la Universitatea Bucureşti, nu exclude administrarea unei afaceri binecunoscute, la Câmpulung. Din 2010,  acesta manageriază firmele Twomar New Megaconstruct şi Twomar Kontact Services, poziţie în care şi-a asumat responsabilitatea pentru soarta a aproximativ 100 de salariaţi. Florin Liţoi este dovada că, atunci când reuşeşti să-ţi gestionezi timpul şi resursele fizice şi intelectuale, munca la stat se poate îmbina cu cea la privat, pliindu-se pe caractere total diferite. În mediul universitar, are parte de o cu totul altă atmosferă, lucrând cu studenţi şi profesori de nivel superior. În cel privat, coordonează un colectiv numeros de lucrători provenind din medii diferite, cu pregătire şi comportament diferite, cărora omul de afaceri Florin Liţoi a învăţat din mers să li se adapteze. Deci, atunci când există ambiţie şi dorinţă de reuşită, se poate să ai succes şi într-o profesie elevată, şi într-o activitate privată, de producţie, care consumă permanent energie şi obligă la cele mai bune decizii, pentru profitabilitatea ei. În această ediţie, vom puncta câteva repere legate de strădaniile antreprenorului Florin Liţoi de a-şi menţine business-ul pe un trend ascendent, asigurând astfel şi ziua de mâine personalului care depinde de locurile de muncă oferite de firmele Twomar.

Nu se comportă ca un patron, ci ca un coleg, care nu se dă înapoi să pună mâna pe uneltele de lucru   

Preocuparea pentru conceptul atât de actual de „dezvoltare personală” se reflectă nu numai în prestaţiile sale la catedră, ci şi în calitatea sa de întreprinzător particular, interesat de dezvoltarea afacerii sale, dar şi a oamenilor din subordine. „De zece ani, dezvolt un business, în care, prin calitate, seriozitate şi deschidere către nou, am reuşit să avem o paletă largă de clienţi în domeniul prelucrării confecţiilor metalice. Am plecat la drum cu o echipă mică, dar, pe parcurs, am angrenat cât mai mulţi oameni, din Câmpulung şi comunele limitrofe. Pe cei mai buni am încercat şi am reuşit să-i fidelizăm. Iar, în momentul în care n-am mai găsit lucrători calificaţi, i-am calificat noi la locul de muncă, neţinând cont de etnie sau alte criterii, ca să dăm oamenilor de muncă. I-am atras pe toţi care au dorit un loc de muncă.”, ne povestea Florin Liţoi cum se descurcă în privinţa personalului, a cărui lipsă este chestiunea cel mai des reclamată de patronii musceleni, care nu au cu cine lucra. Iar când găsesc, constată că nu sunt pregătiţi pentru ce le trebuie lor. 

Asta i s-a întâmplat şi tânărului om de afaceri Florin Liţoi, care n-avea decât 32 de ani când s-a trezit responsabil de ocupanţii câtorva zeci de locuri de muncă, pe care trebuia să le coordoneze cât mai bine, ca activitatea să funcţioneze. În timp, odată cu maturitatea firmelor sale şi a sa, ca antreprenor, pregătit nu din cărţi, ci între oameni, colectivul i s-a mărit şi, lucrul care îi produce cea mai mare satisfacţie, i-a devenit şi loial. Nu o dată, după cum mărturisea, managerul societăţilor a avut parte de dovezi de loialitate din partea angajaţilor, manifestate fără reţineri. De ce ţin oamenii la el? Pentru că nu-i tratează de sus, nu le vorbeşte superior şi le respectă drepturile. „Nu am cu aceştia o relaţie ca de la angajator la angajat. Dimpotrivă, avem o relaţie de colegialitate. Încerc să-i ajut şi în problemele familiale, nu numai profesionale.”, spunea Florin Liţoi, care, deşi le este şef, este atent la doleanţele lor, care nu rămân nerezolvate, atunci când poate să le fie de ajutor.          

Abilitatea de a se plia pe fiecare caracter în parte l-a pus şi în postura de mediator al situaţiilor de neînţelegere care mai apar între muncitori. „Eu le spun deseori că nu muncesc pentru mine. Noi muncim toţi acolo pentru noi. Pe mine mă interesează ca oamenii să-şi ia un salariu şi să meargă treaba. De aceea le şi repet că noi trebuie să fim o familie, pentru că petrecem mai mult timp la serviciu decât petrecem cu familiile noastre.”, a adăugat acesta. Graţie colaborării bune cu personalul, firmele sale au fost ferite de fluctuaţia lui, prin plecarea unor angajaţi fie la alte societăţi, fie în afară. 

Programul la serviciul privat începe, de multe ori, şi înaintea orei 06.00 dimineaţa  

Pentru a-şi ţine activitatea sub control şi a se asigura că se menţine într-o direcţie sinonimă cu progresul, omul de afaceri Florin Liţoi îşi începe programul de lucru la ora 06.00 a dimineţii. De multe ori, vine la serviciu şi înainte de 06.00, ora 05.00, chiar ora 04.00, găsindu-l nu o dată la birou, organizând treburile de care ţine bunul mers al fabricii. Cât despre încheierea serviciului, finalul unei zile de muncă înseamnă ora 07.00-08.00 seara. 

Cele 13-14 ore petrecute în firmă le consumă în mijlocul oamenilor, alături de care munceşte cot la cot. „Nu mă dau înapoi de la nimic.”, mărturisea Florin Liţoi, care pune mâna pe orice unealtă manevrată de muncitorii săi atunci când simte nevoia să facă mai mult. Dar şi de a da un exemplu subordonaţilor, că el, ca patron, nu face doar muncă de birou, ci şi de teren, chiar foarte multă. Iar pentru a ţine pasul cu noul, cu actualul, şi el, şi oamenii săi merg, în scop de documentare şi specializare, la tot felul de evenimente, expoziţii, târguri, conferinţe. „Consider că la Câmpulung încă avem potenţial uman. La noi, media de vârstă este în jurul a 40 de ani. Planul meu de viitor este să le creăm condiţii de muncă mult mai bune şi tot felul de facilităţi.”, a conchis Florin Liţoi, care este convins că legătură creată între el şi oamenii săi are la bază prezenţa sa în mijlocul lor şi o înţelegere din ambele părţi.        

Iată, deci, ce mare diferenţă între bugetarul cu funcţie de conducere, care vine ultimul în instituţie - de multe ori, nu-l găseşti întreaga durată a zilei, pe motiv că „el e şeful” -, şi exemplul de muncă susţinută din domeniul privat pe care vi-l prezentăm. Acum, înţelegeţi de ce, în nenumăratele noastre relatări despre cum ar trebui să fie conducătorul municipiului, am insistat ca acesta să provină din mediul privat. Pentru că un om care lucrează în privat transpiră, este disciplinat şi-şi disciplinează colaboratorii, se frământă, caută şi găseşte soluţii, face bani, nu aşteaptă să-i pice de sus. Un om venit din privat trăieşte pentru evoluţie, la care nu poţi să ajungi decât planificând viitorul apropiat. Plus că munca grea şi plină de răspundere din privat este incompatibilă cu risipirea banului, dezinteres şi incompetenţă. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK