Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Magistraţii ar putea boicota alegerile

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 419

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2455_25.jpgMagistraţii sunt nemulţumiţi, pentru că pe masa parlamentarilor se va afla astăzi, 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale. Începând din decembrie, anul trecut, mai mulţi magistraţi, dar şi alţi angajaţi din sistemul de justiţie, printre care şi cei argeşeni şi câmpulungeni, şi-au manifestat nemulţumirea faţă de măsurile Parlamentului şi spun că acestea sunt neconstituţionale şi incorecte.

În cazul în care nu se revine asupra acestei decizii a guvernanţilor, magistraţii ar putea boicota alegerile din vară, prin refuzarea participării la constituirea Birourilor Electorale Locale. Ideea a fost lansată chiar de Mariana Vârgă, preşedintele Tribunalului Argeş: „Nu mai vor să participe la Birourile Electorale. Eu am exprimat această idee, iar majoritatea preşedinţilor de instanţe au îmbrăţişat-o, însă la Argeş nu am pus încă în discuţie această hotărâre, dar o vom face după 31 ianuarie, când este termenul de încetare a protestului actual. Prin acţiunile de acum, am câştigat posibilitatea dialogului şi găsirea de soluţii. Sunt proteste cu suspendarea activităţii în toată ţara, mai puţin la două instanţe, care nu îşi pot întrerupe deloc activitatea. Noi am fost primii care am dat startul formei actuale de protest, care s-a materializat prin judecarea urgenţelor şi care s-a generalizat în toată ţara.”, a declarat magistratul pentru săptămânalul „Ancheta”. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK