Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Luni după-amiază, timp de câteva ore, din cauza unei avarii la reţeaua de canalizare, Câmpulungul a duhnit a hazna!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1388

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_34.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_35.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_36.jpgÎntr-o adevărată latrină s-a transformat strada General Dragalina, luni după-amiază, după ce canalizarea din zonă a cedat, iar toată mizeria s-a revărsat pe carosabil, ajungând până în intersecţia semaforizată din Schei, ba chiar mai jos, spre centrul municipiului. Mirosul a fost îngrozitor, iar şoferii aflaţi în trafic au păţit-o şi mai rău, după ce au luat rahatul pe cauciucuri şi şi-au stropit maşinile, fiind nevoiţi să le spele de urgenţă. Chiar şi aşa, izul pestilenţial a persistat câteva zile, oamenii vărsându-şi oful la adresa autorităţilor locale pe reţelele de socializare.

Canalizare veche, oameni nesimţiţi

După cum bine se ştie, reţeaua de canalizare a oraşului e învechită şi cedează des, la fel ca şi reţeaua de apă. Nimeni după 1989, şi aici vorbim de cei care s-au perindat pe la Primărie, nu a luat în seamă acest aspect, nu a venit cu un proiect de reabilitare şi, de câţiva ani, în Câmpulung tot pute a rahat, la propriu. Trebuie să recunoaştem, însă, că acest lucru se întâmplă cu largul concurs al oamenilor, care confundă canalizarea cu un tomberon, aruncând în WC-uri tot felul de resturi menajere. Reprezentanţii societăţii Edilul CGA trag în acest sens un serios semnal de alarmă. „Instalaţia de canalizare este doar pentru dejecţii menajere şi pentru reziduuri de la bucătărie, dar nu reziduuri solide, doar reziduuri de genul un sos sau spălături de vase cu detergent, ceva în acest gen, deci parte lichidă. Reţeaua de canalizare fiind dimensionată mai generos preia şi deşeuri solide, dar deşeuri cu materii fecale, nu orice alt deşeu. Să nu înţelegem că deşeurile menajere, respectiv gunoi, ce rămâne de la prepararea mâncării (oase, grăsimi, bucăţi de carne) ar putea constitui tot deşeuri care să se arunce în canalizare. De asemenea, nu trebuie aruncat în canalizarea menajeră scutece de tip pampers, care sunt executate din ţesătură, şerveţele umede, pentru că toate acestea, în decursul exploatării, se depun în căminele de canalizare şi colmatează. Cantitatea lor foarte mare colmatează întreaga secţiune de curgere a lichidului şi, la un moment dat, din cămin, dintr-un anumit loc, iese apă, asta înseamnă că plecarea din el a fost obturată cu dejecţii cu pampers, cu şerveţele umede, care s-au adunat gen şomoiog şi nu mai pot să treacă departe, canalizarea creând disconfort populaţiei. Nu trebuie să se arunce în canalizare decât cel mult hârtie igienică. Noi am avut situaţii multe în care oamenii nu au înţeles, nu ştiu să se comporte, să folosească această canalizare. Ei consideră că dacă preia deşeuri menajere înseamnă că poate prelua tot ce nu mai e folositor în casă. De asemenea, sunt zone în cartierele de blocuri sau la ieşirea din cartierele de blocuri unde numărul populaţiei este mai mare pe metrul pătrat decât la casele obişnuite şi se aruncă mult mai mult. Acolo există zone în care, săptămânal, avem sârme băgate ca să putem curăţa canalizarea. Am avut situaţii cu o canalizare, până când să o curăţăm săptămânal, în care două săptămâni ne-am chinuit cu toate utilajele din dotare s-o putem desfunda. De ce? Pentru că dopul era aşa de mare, aşa de lung încât a trebuit să rupem din el bucăţică cu bucăţică pentru ca să putem să dezobturăm conducta. Vă spun că, săptămânal, din reţeaua respectivă de canalizare scoatem aproape doi saci de pampers!”, a declarat managerul tehnic de la Edilul, Radu Sâmpetru. Ama IVAN

 

The most visited gambling websites in The UK