Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mamă eroină la Stoeneşti! Georgiana Văcaru a născut 20 de copii până la vârsta de 42 de ani!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2340

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_38.jpgGeorgiana Văcaru, o femeie de 42 de ani, din comuna Stoeneşti, sat Coteneşti, se poate considera o mamă eroină după ce a adus pe lume 20 de copii de-a lungul vieţii sale. Cel mai mare are 23 de ani, iar cel mai recent membru al familiei este o fetiţă pe care a născut-o la începutul acestui an. Femeia a fost însărcinată în fiecare an, în ultimele două decenii, prima dată la vârsta de 19 ani, şi nu exclude ipoteza de a mai avea copii.

„Dacă Dumnezeu va mai dori să mai avem copii, nu mă voi opune”

Familia Văcaru este cea mai numeroasă din România. Locuieşte într-o casă cu opt camere, iar părinţii au amenajat paturi suprapuse pentru copiii lor. Principalul venit al familiei sunt alocaţiile copiilor, însă, de două ori pe an, tatăl pleacă în străinătate, unde lucrează câte una-două luni pentru a câştiga bani şi mai lucrează şi cu ziua prin sat ca să îşi întreţină familia. „Toţi cei 20 de copii sunt sănătoşi şi asta mă bucură cel mai mult. E ceva minunat să fiu mamă a 20 de copii, ei mă ajută, suntem o familie foarte unită. Cel mai mare este băiatul care este şi căsătorit, Mihai - George, el este plecat la casa lui, ceilalţi copii sunt Iosif, Claudiu, Marina, Tiberiu, Simon, Emil, Denis, Mihaela, Gabriel, Luiza, Teodor, Livia, Andrei, Sara, Iuliana, Matei, Tania, Filip şi Sofia Nataşa. Copiii se ajută mult între ei. Şi la teme, şi în gospodărie, şi la bucătărie. Mă ajută mult şi soţul meu cu creşterea copiilor şi cu treburile casei. Noi avem alocaţiile pentru copii, şi mai pleacă soţul la muncă în peste hotare primăvara şi toamna câte o lună sau două.”, precizează Georgiana Văcaru. La primii copii, Georgiana şi soţul ei Iosif au ales singuri numele, iar când familia s-a mărit au început să convoace consiliul de familie pentru a stabili cum se vor numi bebeluşii. „Unii vor un nume, alţii altul şi uite aşa. Apoi cădem de acord.”, a mai spus Georgiana Văcaru. Dintre cei 20 de copii ai familiei, cinci au plecat deja de acasă şi sunt pe picioarele lor, trei sunt la muncă în Anglia, iar fetele mai mari rămase acasă îşi ajută mama care trebuie să se descurce cu trei sugari, doi dintre ei gemeni de un an. Douăprezece pâini se consumă zilnic în casa cu mulţi copii, pe care tatăl recunoaşte că uneori îi mai încurcă. Mai în glumă, mai în serios, primarul spune că dacă toţi localnicii ar fi ca soţii Văcaru nu ar mai avea probleme cu natalitatea, care în zonă este în scădere. „O casă nu e bogată cu bani, o casă e bogată cu copii mulţi. Cei mai bogaţi din comună dumnealor sunt. Georgiana a devenit mamă pentru prima oară la 19 ani. Soţul ei munceşte cu ziua prin sat, iar câteva luni pe an pleacă în străinătate la lucru. Amândoi spun că dacă familia lor s-ar mări şi mai mult nu ar regreta.”, susţinea primarul Paul Ion Marin. Femeia întregeşte spusele edilului: „Dacă Dumnezeu va mai dori să mai avem copii, nu mă voi opune”. Medicii spun că este sănătoasă şi capabilă să mai nască. În România mai este o familie cu 18 copii, în Valea Târsei, din comuna Breaza. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK