Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Soldaţii profesionişti de la Centrul de Perfecţionare pentru Apărare CBRN „Muscel” au depus jurământul

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1288

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2451_26.jpgSâmbătă, începând cu ora 10.00, la Centrul de Perfecţionare pentru Apărare CBRN „Muscel”,  soldaţii profesionişti care execută etapa instrucţiei de bază şi de specialitate - seria noiembrie 2019 au rostit cu mândrie şi dragoste de patrie jurământul militar, marcând astfel trecerea pragului spre o carieră pusă în slujba ţării. Cu această ocazie au fost organizate o serie de activităţi interactive, ateliere de lucru cu prezentarea de tehnică şi echipamente de specialitate precum şi unele aspecte ale învăţământului militar.

Îndeplinirea datoriei faţă de ţară, mai presus de orice

„Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, au rostit cu emoţie, dar şi cu fermitate în glas cei 32 de soldaţi profesionişti (2 fete şi 30 de băieţi) care se pregătesc la Centrul de Perfecţionare pentru Apărare CBRN „Muscel”. Evenimentul nu este doar o simbolistică aparte, ci şi o certificare a unui început de carieră, a unui drum nou în viaţă. „Odată cu depunerea jurământului militar, vă veţi aminti mereu că, intrând în rândurile armatei, nu v-aţi ales doar meseria armelor, pe care trebuie să o puneţi în operă cu profesionalism, ci v-aţi asumat şi misiunea dificilă de a pune îndeplinirea datoriei faţă de ţară mai presus de orice. Îndeplinirea datoriei faţă de ţară, sub arme, presupune asumarea unui drum lung şi dificil şi privarea de anumite drepturi şi libertăţi. Vă veţi instrui pentru a face faţă standardelor celor mai moderne armate ale aliaţilor noştri din NATO. Ascultaţi de bună voie pentru a face din meseria armelor o profesie care vă dă posibilitatea să serviţi interesul naţional atunci când va fi nevoie. Fiţi mândri de profesiunea pe care aţi îmbrăţişat-o, fiţi mândri de bogatele şi frumoasele tradiţii ale Armatei Române, fiţi mândri şi de înaintaşii voştri! Astăzi, cu ocazia depunerii jurământului militat, vă cer să acţionaţi cu toată priceperea, dăruirea şi energia pentru îndeplinirea misiunilor ce vă revin, pentru ca alături de ceilalţi militari să răspundeţi misiunii nobile şi sacre de apărare a patriei. Îndepliniţi cu devotament şi competenţă sarcinile ce vă revin pentru a fi în continuare garanţia Armatei României de mâine. Pentru aceasta trebuie ca dumneavoastră să vă pregătiţi temeinic pentru a dobândi cunoştinţele şi priceperile de bază necesare îndeplinirii viitoarelor misiuni în condiţii de siguranţă. Totodată, vă doresc tuturor multă sănătate şi putere de muncă pentru a putea transforma proiectele dumneavoastră în realizări atât de necesare armatei. Mult succes tuturor pe drumul pe care l-aţi ales!”, a fost mesajul comandantului Centrul de Perfecţionare pentru Apărare CBRN „Muscel”, lt. col. Ovidiu Stănescu.

Jurământul militar, un moment care marchează profund cariera oricărui militar

Încărcătura emoţională a unui asemenea eveniment va face parte de-acum înainte din bagajul cu amintiri personale al fiecărui soldat, dar şi din cel al rudelor şi prietenilor sosiţi din diferite colţuri ale ţării, să le fie alături. „Printre momentele care marchează profund cariera oricărui militar şi rămâne adânc tipărită în memorie este şi depunerea jurământului faţă de patrie. Veniţi din toate colţurile ţării ne-am adaptat rapid la cerinţele mediului militar şi în scurtul timp parcurs de la începerea formării noastre ca viitoare cadre militare am înţeles cu toţii că trebuie să fim ataşaţi de valorile Armatei şi ale ţării, cum de altfel ne-am angajat prin jurământul rostit. Ştim că drapelul de luptă în faţă căruia am depus jurământul militar este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El evocă trecutul de luptă al poporului român, dar şi tradiţiile unităţii, amintindu-ne fiecăruia datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României, aşa cum au făcut-o veteranii ţării pe care îi aniversăm în acest an şi în faţa cărora ne înclinăm astăzi cu respect. Mai ştim că studiul va contribui cu succes la dezvoltarea noastră personală şi profesională, iar cu sprijinul personalului acestei instituţii de elită a Armatei României suntem hotărâţi să ducem mai departe ştafeta generaţiilor anterioare. Domnule comandant, călăuzit de aceste gânduri vă rog să-mi permiteţi să urez colegilor mei mult succes în îndeplinirea obiectivelor viitoare şi să vă asigur pe dumneavoastră şi conducerea Armatei Române că noi, soldaţii gradaţi profesionişti ce astăzi am depus jurământul militar, vom depune toate eforturile pentru a deveni adevăraţi militari şi cetăţeni de nădejde ai ţării. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, au fost cuvintele rostite de soldatul Florin Ivan în faţa camarazilor săi şi a invitaţilor.

Municipiul Câmpulung, creuzetul celor mai apreciate valori în domeniul apărării NBC

La acest eveniment, au fost alături de comandantul  Centrului de Perfecţionare pentru Apărare CBRN „Muscel”, lt. col. Ovidiu Stănescu, reprezentantul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, col. dr. Ioan Farcaş, viceprimarul municipiului Câmpulung, Şerban Mărgărin Blidaru, fostul comandant al Şcolii de Aplicaţie pentru Apărare NBC, general de brigadă (r) Nicolae Popescu, fostul comandant al Bazei de Instruire pentru Apărare CBRN „Muscel”, colonel (r) Ilie Bălan,comandantul Detaşamentului 7 jandarmi, maior Liviu Radu, şeful Poliţiei Locale, Dragoş Nicolae, cadre militare în rezervă şi în retragere care au slujit cu devotament această instituţie militară de învăţământ. „Domnule comandant, dragi soldaţi, stimaţi invitaţi, în istoria poporului român jurământul militar reprezintă un moment de cinstire solemnă a oştirii, legământul militarului faţă de ţară şi naţiunea română.  Această zi este un prilej de a arăta respectul faţă de dumneavoastră, cei care aţi jurat astăzi sub faldurile drapelului tricolor, dar şi pentru cei care au luptat de-a lungul secolelor pentru promovarea şi apărarea tributelor fundamentale ale naţiunii şi statului român. Doamnelor şi domnilor soldaţi, gradaţi profesionişti, folosesc acest prilej pentru a adresa, în numele administraţiei publice locale şi al meu personal, cele mai calde felicitări şi urări de succese în activitate, multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi. Vă felicit cu ocazia depunerii jurământului militar.”, a precizat viceprimarul Şerban Mărgărin Blidaru. „Îi admir pe aceşti tineri care astăzi au depus jurământul şi care au înţeles să vină să slujească o cauză nobilă în slujba poporului român şi a patriei noastre. De asemenea, aici, la Câmpulung, aş putea spune că este creuzetul formării celor mai apreciate valori în domeniul apărării nucleare, biologice şi chimice. De-a lungul timpului, aici s-au format, s-au perfecţionat valori profesionale care au fost la înălţimea aşteptărilor atunci când viaţa i-a chemat să dea proba calităţii lor. Ar fi o listă lungă să spun că de aici au plecat ofiţeri în comandamentele NATO întrunite, unde şi-au îndeplinit misiunile cu succes, fiind la înălţimea partenerilor din NATO.  De asemenea, aş vrea să adresez un gând bun mamelor acestor tineri ostaşi care, în cântecul de leagăn, când erau mici, le-a picurat acel sentiment de dragoste de ţară şi de popor. Ne înclinăm în faţa lor şi le preţuim. Să vă ajute Dumnezeu, să vă îndepliniţi misiunile oriunde vă veţi afla.”, le-a urat tinerilor soldaţi fostul comandant al unităţii, general de brigadă (r) Nicolae Popescu. Ceremonialul depunerii jurământului militar s-a încheiat cu defilarea efectivelor Centrului de Perfecţionare pentru Apărare CBRN „Muscel”. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK