Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Medicul muscelean Viorel Jinga ţinteşte funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2841

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2451_20.jpgMedicul muscelean Viorel Jinga, şeful Secţiei Urologie II în cadrul Spitalul Clinic Prof. Dr. „Theodor Burghele” Bucureşti, încearcă să preia conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” , din postura de prorector. Cu o experienţă de peste 30 de ani în medicină, prof. dr. Viorel Jinga a contribuit la dezvoltarea urologiei în România.  Activitatea ştiinţifică, academică şi profesională a acestuia se remarcă în domeniul urologiei şi urooncologiei, contribuind la o mai bună înţelegere a acestei patologii. Cercetările sale au fost axate pe markeri de diagnostic şi prognostic, cât şi pe opţiunile terapeutice.                                

Săptămâna trecută, medicul muscelean, originar din comuna Poienarii de Muscel, şi-a depus candidatura pentru funcţia de rector şi a întocmit un program managerial cu care speră să transforme UMFB într-un lider regional european. „Am făcut acest pas pentru că având experienţa mandatelor de Prodecan şi ulterior de Prorector cu probleme studenţeşti, aş putea asigura din poziţia de Rector continuitatea activităţilor desfăşurate în Universitate. În plus, aş avea posibilitatea de a iniţia noi proiecte care să optimizeze calitatea proceselor educaţionale, de cercetare şi administrative, elemente cheie necesare pentru a ne dezvolta şi pentru a creşte vizibilitatea naţională şi internaţională de şcoală medicală ce oferă educaţie de top. Totodată, doresc pe această cale să le mulţumesc tuturor colegilor care m-au votat în primul tur al alegerilor pentru Consiliul Facultăţii de Medicină. Sper ca acest vot de încredere să se repete la următoarele etape de alegeri şi că vom avea oportunitatea „să construim împreună” în următorii 4 ani. Am elaborat prezentul Program Managerial, pornind de la o analiză retrospectivă a evoluţiei indicatorilor de calitate şi de performanţă ai Universităţii, îmbinată cu o analiză a situaţiei actuale a UMFCD în comparaţie cu alte universităţi din ţară şi din străinătate. Acesta conţine măsuri concrete care cred că ne vor ajuta să transformăm Universitatea din cea mai reprezentativă universitate de medicină şi farmacie din România într-un lider regional european”, a precizat Viorel Jinga pe pagina sa de Facebook. Medicul urolog consideră că este definitorie optimizarea permanentă a managementului instituţional prin implementarea unor politici de: Consolidare şi dezvoltare a unităţilor de predare, învăţare şi cercetare, prin investiţii continue, digitalizare şi transparentizare; Optimizare a sistemelor suport pentru studenţi (burse, mobilităţi, tutorat, asociaţii studenţeşti, consiliere şi orientare în carieră, Alumni); Creştere a gradului de internaţionalizare al ofertei educaţionale; Creştere a vizibilităţii UMFCD prin stimularea participării în proiecte de anvergură europeană, precum şi prin parteneriate cu instituţii de top; Stimulare a activităţilor de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) în acord cu obiectivele strategice ale programului Horizon Europe 2021-2027; Formare continuă a resursei umane pentru dobândirea de competenţe avansate dedicate procesului educaţional şi activităţilor CDI; Susţinere a personalului didactic şi de cercetare în vederea dezvoltării şi consolidării carierei academice; Consolidare a rolului decizional în elaborarea şi implementarea strategiilor din domeniul sănătate, atât la nivel local cât şi regional; Atragere de surse suplimentare de finanţare; Optimizare a capacităţii administrative, consolidare, modernizare şi extindere a patrimoniului. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK