Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Chiar dacă a fost condamnat pentru fapte de corupţie, potrivit unei adeverinţe, Serafim Cotenescu rămâne luptător cu rol determinant în Revoluţie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1001

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2446_7.jpgÎn luna septembrie a acestui an, Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist a înaintat o adresă Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor şi Administraţiei Prezidenţiale, prin care a solicitat retragerea lui Serafim Cotenescu, alături de alte şase persoane, a titlului de „remarcat” al Revoluţiei Române, după ce acesta a fost acuzat şi condamnat definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.

„Având în vedere prevederile art. 3, alin. 6, din Legea nr.341/ 2004, cu modificările şi completările ulterioare,  vă solicităm retragerea avizului acordat beneficiarilor din tabelul anexat, urmând ca Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 să înainteze adresă către Administraţia Prezidenţială în vederea retragerii titlului obţinut.”, se arată în adresa înaintată de SSRMLÎRC, pe 16 septembrie 2019, Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989. Decizia prin care lui Serafim Cotenescu nu-i mai este recunoscută calitatea de revoluţionar „remarcat” vizează şi alte şase persoane, lideri de asociaţii de revoluţionari, toate inculpate în dosarul de corupţie. Vorbim despre Aurel Postelnicu, Gheorghe Bacoi, Petre Sfârlează, Florentina Costin, Mihai Bolocan şi George Costin, ultimul fost şef al Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari. Se pare că, în cele din urmă, Serafim Cotenescu a avut noroc şi rămâne în drepturi, aşa cum reiese dintr-un act oficial emis pe 4 decembrie Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989. „Prin prezenta se adevereşte că domnul Cotenescu Serafim (...) are calitatea de Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant, conform prevederilor Legii nr.341/2004, fiind posesor al Certificatului seria LRM-C nr.00155. Prin prezenta vă facem cunoscut faptul că potrivit Legii nr.341/2004, a recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau care au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie, art. 5 lit.1) şi o) titularii care au obţinut certificat preschimbat conform acestei legi beneficiază de acordarea unei indemnizaţii lunare, adăugată la pensia pentru limită de vârstă, echivalentă cu un coeficient de 0,6, calculat conform prevederilor art. 4 alin. (2) din Legea 341/2004 şi de pensionarea cu 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard, prevăzută de lege. S-a eliberat prezenţa pentru Casa de Pensii Judeţul Argeş.” Documentul este semnat de subsecretarul de stat Octav Bjoza. 

Alex BARBU

 

The most visited gambling websites in The UK