Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vom avea brad în Piaţa Primăriei după ce se va planta unul, pentru a fi împodobit an de an

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 903

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2443_56.jpgÎn ajun de Sfântul Nicolae, joi, pe 5 decembrie, la ora 17.30, administraţia locală a aprins iluminatul de sărbători, inclusiv bradul de Crăciun. Acesta din urmă, ca şi cel de anul trecut, este unul artificial şi este montat pe fântâna arteziană din Grădina Publică.

Menţinerea bradului în Grădina Publică a fost intens dezbătută de câmpulungeni, unii pro, iar alţii contra. Au fost destui cei care au recunoscut că ideea de a amenaja Grădina Publică cu bradul în mijloc a fost foarte bună, că nu e musai să fie „moţ” lângă Primărie, ca să poţi să ieşi la promenadă. Adevărul este că e cam deprimant fără muzica specifică Sărbătorilor de Iarnă, dar nu e prea târziu ca administraţia să rezolve şi chestiunea acesta. 

Culmea e că mulţi se revoltă doar în mediul on-line, doar de dragul de a fi „Gigi Contra”. Administraţia locală, care va fi anii viitori, vom trăi şi vom vedea ce soluţii va găsi pentru a împăca cât mai mulţi câmpulungeni.

„În Piaţa Primăriei, în proiect am avut placarea cu granit pe pat de nisip. Am avut o discuţie cu constructorul şi a venit cu o soluţie, iar după ce ne-am consultat cu proiectantul, am făcut pe pat de şapă. Consiliul Local mi-a reproşat că am cheltuit încă 300.000 lei! Am ales soluţia şi ne-am încadrat şi în cheltuiala de minim 10% suplimentară, ca să facem o treabă sigură. Am sperat că termină amenajarea Pieţei Primăriei şi punem Bradul de Crăciun în mijloc, dar n-a fost să fie. Chiar am lăsat un loc unde să-l punem şi m-am tot uitat: pot să intru cu macara de 12 tone şi cu trailer cu bradul, care are, la rândul lui, vreo 20 de tone, dacă era pe şapă de nisip? Nu! Cel mai sigur, o să facem un pom de Crăciun pe structură metalică, cu cetină, instalaţii.”, ne-a declarat primarul Liviu Ţâroiu de ce a menţinut decizia de a lăsa bradul în Grădina Publică.

Pentru a nu mai fi făcute speculaţii de ce e bradul în Grădina Publică şi nu în Piaţa Primăriei, dacă vom mai avea pomul pus în centru, primarul Liviu Ţâroiu a postat pe pagina lui de Facebook un punct de vedere oficial, pentru că „luptele” s-au ţinut tot în mediul on line. Iată ce a transmis edilul: „Stimaţi câmpulungeni, în ciuda tuturor criticilor care îmi sunt aduse pentru că nu am organizat Bradul de Crăciun în Piaţa Primăriei, să ştiţi că le înţeleg, îmi asum aceste critici şi respect nemulţumirile fiecăruia dintre dumneavoastră. În rândurile de mai jos doresc să vă aduc la cunoştinţă, şi pe această cale, motivele care au stat la baza deciziei de a organiza Bradul în Grădina Publică:

1.Lucrările din Piaţa Primăriei sunt în desfăşurare şi, din păcate, nu sunt complet finalizate;

2.Nu s-a semnat procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor;

3.Amplasarea Bradului în Piaţa Primăriei însemna intrarea cu utilaje pe noul pavaj montat, ceea ce putea duce la scoaterea din garanţie a lucrării şi exista posibilitatea generării de noi costuri;

4.În proiectul de reabilitare a Pieţei Primăriei este prins un loc special unde se va planta un brad natural pe care îl putem / îl puteţi împodobi şi care va fi acolo pentru mulţi ani.

Acestea sunt principalele motive pentru care şi anul acesta am decis să organizăm Sărbătorile de Crăciun în Grădina Publică. Îmi cer scuze faţă de dumneavoastră, locuitori ai Câmpulungului, pentru disconfortul şi nemulţumirile create, dar sper că imediat ce toate lucrările din Câmpulung se vor finaliza, o să puteţi să vă bucuraţi de oraşul dumneavoastră. Vă voi ţine la curent cu desfăşurarea lucrărilor. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi suport.

P.S.: Niciodată ura, răutăţile gratuite şi dezinformările nu au dus la nimic constructiv şi nici nu cred ca vor duce la nişte realizări măreţe în viitor. Consider că pentru locuitorii Câmpulungului este cel mai important să ducem la bun sfârşit proiectele de reabilitare a oraşului. Prin urmare, acesta este scopul meu. Mulţumesc.” “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK