Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Marea Unire cu Tradiţia, la Dâmbovicioara

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 999

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_12.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_13.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_14.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_16.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_17.jpgCentrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, care peste an face zeci de evenimente, care reunesc numeroşi localnici şi turişti, a organizat şi Sărbătoarea Naţională de 1 Decembrie, în acelaşi spirit de „Mare Unire cu Tradiţia”. La Dâmbovicioara a fost o şezătoare cu participarea sătencelor deja cunoscute în tot Muscelul pentru uşurinţa cu care deapănă poveşti de viaţă şi doinesc, dar mai ales pentru felul în care-şi prezintă costumele populare cusute de ele. O adevărate reuniune de familie, care adună în acelaşi loc mai multe generaţii.

„1 Decembrie, o nouă zi specială în sufletele multora dintre noi. O nouă oportunitate ca oamenii să se alăture pentru a se crea o imagine perfectă a ospitalităţii, bucuriei şi bunăvoinţei. Şi de data aceasta, proprietarii de pensiuni s-au implicat prin a aduce bunătăţi, dar şi doamnele noastre dragi au pregătit gogoşi sau cartofi fierţi. Că aşa e la şezătoare... cu puţin de la fiecare! Mulţumirile sunt pentru toţi cei care au fost prezenţi. Au fost acei oameni care au putut şi au venit de drag. Sunt mulţi alţii care au fost alături de noi cu gândul. Le mulţumesc tare mult lui Ionuţ Fintoiu şi lui Flavius Constantin, iar pe Adina şi Marius îi felicit pentru curajul lor de a-şi urma pasiunea. Sunt multe de spus despre acest eveniment, dar o s-o fac treptat. Principala idee este faptul că sunt mândră de rezultatele noastre, pentru că se întâmpla fix ceea ce vine din sufletul nostru.”, a transmis Raluca Busioc, coordonatoarea Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara.

Evenimentul de anul acesta a fost organizat de Primăria Dâmbovicioara, Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, în colaborare cu Asociaţia „Clubul Prieteniei” şi pensiunile din zonă.

La şezătoarea de la „Marea Unire cu Tradiţia” a fost şi o degustare de produse tradiţionale, iar participanţii au încins în curtea CIPT „Hora Unirii”, pe ritmurile celor de la „Zavaidoc Band”. Casa „Roua Florilor” a făcut pâinea cu care au fost întâmpinaţi invitaţii. Pensiunea „La Ionică” a adus produse tradiţionale din porc şi oaie, dar şi dulciuri. Casa „Larisa” a adus la degustare sarmale cu mămăligă şi ardei iute, dar şi produse din lapte de oaie. Vila „Green House” s-a prezentat cu carne afumată, de la sloi, chiftele, slănină, produse lactate şi legume proaspete, plus cozonac şi negresă de post. Platoul Pensiunii „Dealul Sasului” a conţinut multă brânză de burduf, caş afumat şi dulce, plus slănină şi tobă. Cabana „Garofiţa Pietrei Craiului” a adus la degustare zacuscă de vinete. De la Pensiunea „Oltenaşul” s-au putut gusta fasole cu cârnaţi, chiftele şi multe mezeluri ţărăneşti din porc. Casa „Petruţa” a delectat papilele gustative cu mai multe sortimente de zacuscă, plus ardei copţi. Casa „Adina”, pe lângă produsele tradiţionale din zonă, a adus o minunăţie de plăcintă cu mere. Pensiunea „Cetatea Piatra Craiului” a completat tabloul cu delicioase şniţele, cârnaţi, chiftele şi mai multe sortimente de brânză. „Stâna din Grind la Gicu lu Pipuţă” a încântat cu numeroase tipuri de brânză şi caş. „Tabăra Oratia”, şi nu cea din urmă, în afară de platoul cu aperitive, a adus ditamai coşurile cu cornuleţe şi minibuşeuri umplute cu diverse amestecuri de brânză. “E.M.” 

 

The most visited gambling websites in The UK