Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Educaţie antreprenorială, cu Cristina Chiriac, la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1411

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_39.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_40.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_42.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2442_41.jpgLa invitaţia directorilor Petre Parghel şi Maria Magdalena Dorcioman, cunoscuta femeie de afaceri, cu origini muscelene, Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor din România şi a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin, a ajuns, ieri, la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” pentru a promova iniţiativele antreprenoriale în rândul elevilor de liceu. Întâlnirea s-a desfăşurat în amfiteatrul colegiului, unde Corina Chiriac le-a vorbit elevilor, mai bine de o oră, despre cum a ajuns o femeie de afaceri de succes, ce înseamnă să fii antreprenor, cum să începi o afacere şi despre multe alte lucruri utile, inerente acestui domeniu atât de alambicat al „business-ului”.

„Eu spun că aici, la Câmpulung, este inima României!”

Născută la Câmpulung, Cristina Chiriac este de profesie economist, specializată în finanţe, bănci, burse de valori şi asigurări şi doctorand în economie, evaluator, consultant şi auditor financiar, practician în insolvenţă, mediator şi arbitru internaţional în mediere. Din anul 2009, până în anul 2012, a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), coordonând activităţile de monitorizare postprivatizare şi insolvenţă. Din 2013, devine preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor din România pentru ca în 2018 să pună bazele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF, singura confederaţie patronală al cărui obiectiv principal îl reprezintă susţinerea şi promovarea antreprenoriatului feminin. Cristina Chiriac nu a uitat de unde a plecat, nu a uitat anii de liceu, la „Pedagogic” şi „Industrial”, şi consideră Câmpulungul oraşul său de suflet de care nu se va dezice niciodată.

„Am plecat la 18 ani din Câmpulung, pentru că aşa erau vremurile, trebuia să faci o facultate şi, din păcate, pentru foarte mulţi tineri, acest lucru nu a fost un drum tocmai fericit. Pentru mine a fost fericit pentru că am ajuns la facultatea care trebuia, adică am terminat Finanţe, Bănci, Burse de Valori şi Asigurări. Nu m-am mai întors la Câmpulung după ce am terminat facultatea, pentru că am descoperit oportunităţile din Bucureşti. Când am plecat de-acasă, vă spun foarte sincer, am plecat cu tolba goală. Am avut cu mine multe amintiri, curaj şi deznădejdea părinţilor că nu mă mai întorc acasă. Câmpulungul rămâne, însă, cel mai frumos oraş, nu numai din viaţa mea, ci din România. Acesta este motivul pentru care eu mi-am propus să fac ceva bun pentru acest oraş. Am un proiect de suflet, care se numeşte “Flori de ie”, cu ajutorul căruia eu am călătorit în lumea largă, în marile oraşe ale lumii, pentru a face cunoscută ia românească. De fiecare dată când particip la un eveniment, spun că sunt câmpulungeancă, că sunt româncă şi provin dintr-o zonă cu o cultură şi tradiţii extrem de importante. Eu spun că aici, la Câmpulung, este inima României! Pentru mine, Câmpulungul rămâne poarta de istorie şi de cultură, aici s-a născut adevărata Românie! Zona în care m-am născut şi v-aţi născut este o zonă curată, pură, cu oameni mari care au făcut cinste acestei ţări.”, a precizat Cristina Chiriac în debutul întâlnirii cu elevii Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”

„Inovaţie, creativitate şi curaj, de asta aveţi nevoie!”

Preşedinta Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor din România consideră că educaţie antreprenorială corectă, adresată elevilor şi studenţilor va avea un efect benefic asupra acestora, indiferent de intenţiile antreprenoriale pe care aceştia le au sau nu. „Doresc de la voi să construim împreună viitorul acestei ţări. Ceea ce aveţi voi în faţă astăzi este o oportunitate extrem de mare. Faptul că sunt aduşi şi prezentaţi oameni care au reuşit să facă ceva în viaţa lor, mai mult decât vă pot spune eu astăzi, pentru că modestia are şi ea dozele ei cumpătate, e un lucru extraordinar. Viitorul economic al ţării depinde de voi. Inovaţie, creativitate şi curaj, de asta aveţi nevoie. Eu sunt doctor în economie şi nimeni nu şi-a imaginat vreodată că voi face un bussines din partea asta de tradiţii şi cultură, mă refer inclusiv la părinţi, familie şi aşa mai departe. Important este să faceţi ceea ce vă place, să vă găsiţi pasiunea şi vă mai spun ceva: antreprenor înseamnă, dincolo de inovaţie, creativitate şi curaj, mult curaj, să fii stăpân pe timpul tău! Să nu vă imaginaţi că tatăl meu a fost director, iar mama a avut nu ştiu câte milioane de euro şi mi i-a lăsat moştenire, nu. Tata a fost un simplu maistru, iar mama, muncitor necalificat. Trebuie, însă, să ştiţi că cei mai mulţi oameni care au făcut bani adevăraţi în viaţa lor şi au avut cele mai bune idei de afaceri sunt cei care au pornit de la zero, pentru că au avut motivaţia aceea de a nu se pierde pe drum. Eu nu mi-am permis niciodată în viaţa mea, atât ca adolescent, cât şi ca adult, să nu finalizez un proiect. Este inadmisibil să iau în calcul acest lucru! Eu am muncit 10 ani în administraţia publică şi apoi am simţit că sufletul meu este puţin câte puţin şters şi-mi uit identitatea. Am vrut să nu mai fiu Cristina Chiriac care lucrează pentru Guvernul României, am vrut să fie Cristina Chiriac care face ceva pentru ţara ei, pentru comunitatea ei de suflet. Cu ajutorul doamnelor care făuresc manual aceste cămăşi minunate reuşesc să aduc speranţă în localităţi în care, poate, nu există canalizare, apă curentă şi alte facilităţi ale traiului modern.”, sunt câteva dintre învăţăturile pe care Cristina Chiriac le-a adresat elevilor de pe scena amfiteatrului Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”. Opt dintre elevi care au avut curajul şi au vorbit despre o idee de afaceri au plecat acasă cu ultima carte a Cristinei Chiriac, „Educaţie antreprenorială - Şcoala de business”. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK