Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Din cauza unui şanţ, primarul de la Godeni a fost reclamat până la primul-ministru

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1061

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2440_33.jpgParticiparea cetăţenilor la şedinţele Consiliului Local tind către obişnuinţă la Godeni, unde aleşii, spre deosebire de cei de la Câmpulung, îi lasă să vorbească pe unii care, poate, au de zis lucruri mai importante decât ei. Dacă, în municipiu, regula vorbitului mult şi prost se vede în „evoluţia” localităţii, la vecinii noştri de la ţară, reprezentanţii comunităţii au curtoazia de a asculta păsurile oamenilor, indiferent cât timp consumă din timpul rezervat dezbaterii ordinare. Nu e cazul Consiliului Local Câmpulung, unde puţinii petenţi care s-au mai prezentat înaintea componenţilor săi, în ultimii ani, de-abia dacă deschid gura, că sunt şi expediaţi pe uşă de gazdele plictisite. Vă povesteam într-un articol trecut că, pe la sfârşitul verii, 18 inşi din satul Malu le-au fost musafiri aleşilor de la Godeni, care au avut răbdarea de a asista la toate luările de cuvânt, despre neajunsurile care îi frământă pe consăteni. La una dintre şedinţele acestei toamne, liderul delegaţiei, Ion Dumitraşcu, a revenit înaintea conducătorilor localităţii, împreună cu alţi cetăţeni, fără legătură cu cauza sa.  

Drumurile rămân capul de afiş al doleanţelor cetăţenilor 

Dacă în privinţa drumurilor din satul Malu, omul a fost lămurit că există un proiect viitor de asfaltare, împreună cu toate celelalte uliţe ale comunei, acesta nu este edificat de ce Primăria nu este mai fermă cu proprietarii de terenuri care nu s-au conformat cerinţei de degajare a căilor de acces de vegetaţia crescută în afara grădinilor. Cel puţin, asta a reieşit din sesizarea lui Ion Dumitraşcu, potrivit căruia doar patru-cinci deţinători de proprietăţi au dus la îndeplinire sarcina. O constatare pozitivă a acestuia a fost că nu mai circulă pe drumul agricol maşinile de la balastieră, ca urmare a adreselor înaintate de Primărie. Primarul Pădureanu a confirmat informaţia deţinută de cetăţean şi anume că i-a pus în vedere reprezentantului firmei să nu mai intre pe traseu. Totuşi, mai sunt atâtea probleme legate de infrastructura rutieră. „Drumul spre Bughea, prin Valea Rea, este într-o stare jalnică. Este o mare problemă a comunei. Ce putem face?”, a întrebat autorităţile cetăţeanul venit la şedinţă. „Eu nu pot face nimic.”, a replicat şeful Executivului. „Am cerut bani, dar nu am obţinut nimic. Voi vorbi din nou cu doamna director.”, s-a angajat Pădureanu că va lua legătura cu directoarea Regiei de Drumuri Judeţene, Alina Nicolau.

Din acest moment, dialogul i-a antrenat şi pe alţi aleşi care au manifestat preocupare pentru starea drumurilor, care, din păcate, nu sensibilizează administratorul lor într-atât încât să le dea o mână de ajutor responsabililor de pe plan local. Liberalul Ion Aldea a readus în discuţie drumul agricol „Sub Râpă”, în privinţa căruia a lansat sesizări autorităţii executive ca să convoace firma constructoare, pentru reparaţiile de rigoare. „Vine iarna, sunt multe gropi, nu au respectat parametrii construcţiei. Dacă nu se repară acum, când e timpul bun, după aceea degeaba vin.”, a insistat acesta la primar, care avea o asigurare din partea executantului că se va conforma cerinţei.  

Părinţii îngrijoraţi de parcarea unui tir în faţa grădiniţei, puşi să reclame la Poliţie. Deşi Primăria era prima instituţie care trebuia să se implice 

Alt petent participant la şedinţa respectivă, Lucian Aldea, a reclamat o chestiune foarte gravă, de care, însă, Primăria lasă impresia că “se spală pe mâini”. Deşi dacă Ion Pădureanu lua legătura cu Poliţia, ca primar responsabil de siguranţa cetăţenilor pe care îi conduce, mai mult ca sigur, problema era rezolvată imediat. Mult mai repede decât dacă ar fi sesizat-o poliţiştilor omul pe care primarul l-a pus să se adreseze instituţiei de ordine. „Avem copii la grădiniţă, care nu se pot urca în microbuzul şcolar, din cauza unui tir care parchează în faţa grădiniţei. La grădiniţă nu sunt jucării. Unde sunt jucăriile de la grădiniţa din Malu?”, este nedumerirea cetăţeanului plecat fără veşti încurajatoare din partea conducătorului comunei. Acesta susţine, o dată, că nu este treaba Primăriei dotarea grădiniţei, situaţie pentru lămurirea căreia să ia legătura cu şcoala în subordinea căreia funcţionează unitatea preşcolară. În al doilea rând, pentru tirul parcat în faţa grădiniţei, reclamantul să ia legătura cu Poliţia. Deşi asta trebuia s-o facă Primăria, căci, în cazul în care, Doamne, fereşte!, se întâmpla o nenorocire la o instituţie aflată în subordinea Primăriei, cum sunt cele de învăţământ, Primăria are partea ei de vină, că n-a asigurat cele mai bune condiţii copiilor şi părinţilor. Mai cu seamă că a şi fost sesizată de un părinte în privinţa neregulii. 

Tot Lucian Aldea i s-a plâns primarului că transportul de persoane în regim maxi-taxi, în satul Malu, nu are o constanţă în practicarea serviciului pentru beneficiari. Adică azi e maşină, mâine nu e. „Transportul a fost adus de mine, dar nu Primăria acordă aviz, ci ARR şi Consiliul Judeţean.”, a menţionat edilul.

Reclamantul cu şanţul, care s-a lăsat cu plângeri până la primul ministru, a revenit în Consiliul Local   

În aceeaşi zi, odată cu ceilalţi, s-a prezentat la dezbatere o mai veche cunoştinţă a conducerii Primăriei, pe care n-a slăbit-o din reclamaţii, la toate instituţiile, din cauza unui şanţ public, care îi străbate proprietatea. Ultima dată când Gheorghe Voican, din Coteşti, a venit înaintea aleşilor a fost în primăvara anului 2018, însoţit de Gheorghe Constantinescu. Acesta din urmă s-a plâns, la acel moment, „despre mărirea unui şanţ pe o lungime de 68 de metri, de la domnul Voican şi până la Valea Vărniţii.” „Până acum, acest şanţ a fost prin dosul casei domnului Voican. Aşa a fost de când ştiu eu. Este vorba de cum se va face acest şanţ. Dumneavoastră să aduceţi un specialist, cu autorizaţie, care să spună care e cea mai bună metodă de lucru. Nu veniţi să puneţi un tub, nu este necesară lucrarea asta. Altfel, mă duc la organele abilitate în problemă.”, i-a anunţat pe consilierii locali Gheorghe Constantinescu. 

După consăteanul îngrijorat de intervenţia autorităţilor, a luat cuvântul Gheorghe Voican, care i-a informat pe membrii Legislativului ce demersuri a întreprins el: „Eu am fost la domnul prefect şi mi-a spus că şanţul trebuia să se facă pe domeniul public, nu are ce căuta pe o proprietate privată, respectiv în proprietatea mea. Trebuie găsită o soluţie.” Gheorghe Voican se prezentase la Consiliu şi cu o lună înainte, martie 2018, cu aceeaşi nemulţumire: nu s-a rezolvat problema şanţului care intră şi trece pe proprietatea lui. Şi că prefectul l-a informat că problema lui priveşte domeniul public şi gestionarii domeniului public trebuie să i-o rezolve. La sfârşitul lunii martie, primarul Ion Pădureanu l-a anunţat că, în prima zi lucrătoare după sărbătorile de Paști, se va face pe domeniul public.

Că nu s-a întâmplat chiar aşa o demonstrează discuţiile purtate în formulă lărgită, la sfârşitul lunii aprilie, când, odată cu Voican, a venit şi Constantinescu, speriat că reconstrucţia şanţului îi tulbură lui proprietatea. „S-a stabilit în cadrul Consiliului Local - a intervenit în dialog primarul Ion Pădureanu - că se va face şanţul pe domeniul public, iar ca să nu fie afectată construcţia domnului Gheorghe Constantinescu, cât ţine construcţia, se va pune un tub.”

După un an şi jumătate, Gheorghe Voican s-a înfăţişat din nou Consiliului Local, tot nemulţumit. „S-a făcut şanţul, l-am betonat, dar nu mai circulă apa.”, este cea mai recentă doleanţă a acestuia. „Am fost reclamat peste tot de domnul Voican. M-a reclamat domnul Constantinescu la primul ministru. Am făcut şanţul. Vă întreb, domnule Voican, a curs apa pe şanţ?”, n-a mai rezistat primarul Pădureanu. Iar cel chestionat a confirmat că a curs. „Domnul Voican a betonat şanţul, dar s-a lăsat mai jos şi, de aceea, nu mai circulă apa.”, este concluzia viceprimarului Dorel Rumînescu. 

Practici de sălbatici! Fosele, golite pe şanţul public  

Al patrulea musafir sosit la întrunirea consilierilor a fost Elena Trăistaru, care a adus cu ea o sticlă cu apă. „Uitaţi cum este apa din puţul meu, din cauza foselor date pe şanţ! Apa era bună de băut, dar acum nu se mai poate bea.”, este necazul femeii pe care, la fel ca în cazurile precedente, primarul a pus-o să facă adresă la Sanepid. Dar mai înainte să informeze Consiliul cine goleşte fosa pe şanţul public. „Curge de la Jandovschi. A dat drumul când a plouat. Cincă, Jandovschi şi Ghizdaveţ, toţi dau. Vă propun să facem canalizare, contribui şi eu. Să ne unim toţi, contribuim toţi. Toate fosele sunt în gârlă.”, sunt afirmaţiile Elenei Trăistaru, aşa cum au fost consemnate de procesul-verbal al şedinţei. „Se va face drumul şi se va face şanţ betonat. Avem proiect de asfaltare la toate drumurile.”, a încheiat discuţiile primarul Ion Pădureanu. M.B.

 

The most visited gambling websites in The UK