Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Militarul veteran Valerică Costinel Slăniceanu, jurat la „Chefi la cuţite”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 970

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2440_39.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2440_38.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2440_37.jpgLa ediţia din 25 noiembrie a emisiunii „Chefi la cuţite”, difuzată de postul de televiziune Antena 1, invitaţi speciali au fost câţiva militari veterani, activi sau în rezervă, care au luptat în teatrele de război. Printre aceştia s-a numărat şi plutonierul major muscelean Valerică Costinel Slăniceanu, încadrat la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN Muscel, care, pe 20 iunie 2006, a fost rănit grav într-o misiune în Kandahar, fostul fief al talibanilor. Ei au avut acum sarcina de a degusta preparatele gătite de concurenţi şi de a stabili reţeta câştigătoare!

Militarii au ales reţeta lui Florin Dumitrescu

O nouă ediţie a emisiunii a adus concurenţilor emoţii uriaşe! În cea de-a cincia confruntare pe echipe, Gina Pistol a adus în faţa chefilor roata norocului. Fiecare echipă a trebuit să gătească în funcţie de ce ţară i-a picat la ruletă! De data aceasta, cele trei echipe nu s-au bucurat atunci când au văzut ruleta, fiindcă pe fiecare segment al acesteia nu se afla un ingredient, ci steaguri ale unor ţări! Şi sarcina a fost mai mult decât clară: preparate din respectivele state! Chef Cătălin Scărlătescu a fost primul care a învârtit ruleta şi i-a picat Japonia. Nici Florin Dumitrescu nu a avut alt noroc, fiindcă şi lui tot Japonia i-a picat. Doar lui Chef Sorin Bontea parcă i-a surâs norocul, căci el a primit Italia, o ţară pe care o cunoaşte foarte bine din punct de vedere al preparatelor culinare! Au fost momente de maximă tensiune, căci cele trei echipe conduse de Chef Sorin Bontea, Chef Cătălin Scărlătescu şi Chef Florin Dumitrescu au dat tot ce au avut mai bun pentru a realiza un preparat gustos, aspectuos şi specific ţării alese la ruletă. Degustarea a fost făcută de militarii prezenţi în platou, care au luptat în teatrele de război şi care au făcut senzaţie la jocurile Invictus. Prima farfurie degustată de către invitaţii speciali a fost cea a echipei mov, a lui Scărlătescu, apoi au degustat preparatul italian al lui Sorin Bontea şi reţeta japoneză pregătită de Florin Dumitrescu. Au fost trei farfurii bune, căci fiecare echipă a muncit mult şi rezultatele s-au văzut în reacţiile militarilor. Toate cele trei preparate au arătat savuros şi au fost apreciate de militari, dar voturile au demonstrat ce reţetă i-a cucerit definitiv! După un lung moment de aşteptare, verdictul a fost clar: Dumitrescu a câştigat, iar echipa mov şi cea verde a intrat la duel! „Astea nu-mi prea inspiră încredere aşa. Nu mă omor după fructele de mare şi asta a fost un minus pentru echipa albastră.”, a declarat în timpul emisiunii Valerică Costinel Slăniceanu.

O explozie i-a spulberat piciorul stâng

20 iunie 2006 a fost ziua care i-a schimbat destinul lui Costinel Slăniceanu. Era în Forţele Speciale, în misiune în Kandahar, fostul fief al talibanilor. Primul TAB din coloana românilor a declanşat un dispozitiv cu bombă artizanală. În el era şi Costinel. Bilanţul a fost cumplit: patru militari răniţi, unul ucis. Despre perioada critică prin care a trecut, Costinel a povestit pentru postul naţional TVR1: „M-au salvat foştii camarazi de la Târgu Mureş, printre care şi unul de la Brăila, Daniel Ştefan, Lică, Marius, ne-au scos pe rând din tabul în flăcări. Le datorez viaţa. Dintre răniţi eu am fost cel mai grav şi alţi trei colegi răniţi, dar mai uşor. Din explozia creată am fost aruncat în partea dreaptă, mi s-a spulberat piciorul stâng şi cu aproape toată partea stângă am fost expus la explozie. Mi-am pierdut piciorul de la încheietura genunchiului, mi-am pierdut vederea la ochiul stâng, am avut fractură deschisă de os sacru şi alte multe politraumatisme. În spitalul din Kandahar am fost ţinut câteva zile pentru stabilizare şi după aceea am fost adus în Germania la spitalul NATO. Am fost susţinut în comă o lună pentru închiderea rănilor. M-am trezit din comă şi nu puteam să-mi dau seama că nu mai am un picior pentru că mă ţineau sub medicamentaţie pentru durere. Prima dată m-am gândit la mama. Simona, actuala mea soţie, pe atunci prietenă, a făcut un sacrificiu foarte mare stând cu mine în spital, în Germania, două luni, pierzându-şi şi serviciul. Am trecut prin 14 operaţii, dar, să privim partea pozitivă a lucrurilor! Între timp m-am căsătorit, am o familie, doi copilaşi.” În prezent, Costinel Slăniceanu este tot în armată, încadrat la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN Muscel. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK