Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pădurarul atacat de urs la Brătioara, printre protestatarii de la Rucăr „Dacă ajungeam cu fiara grămadă cu mine până în pârâu, eram mort!”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1028

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2439_27.jpgPrintre cei care au protestat, sâmbătă, în Parcul Podişor, din Rucăr, împotriva modului în care autorităţile gestionează problema animalelor sălbatice ce terorizează localitatea s-a aflat şi pădurarul Danil Muşetoiu, care, în primăvara acestui an, a fost la un pas de moarte după ce a fost atacat de un urs într-o pădure situată pe raza comunei Berevoeşti. Bărbatul a ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Câmpulung după ce fiara i-a provocat răni serioase în zona feţei, toracelui şi la piciorul drept. Victima a primit îngrijiri medicale la Compartimentul de Primiri Urgenţe, după care a fost transferat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Argeş. Recuperarea nu a fost, însă, totală, pădurarul rămânând cu probleme la piciorul rănit şi având nevoie de o dantură nouă. Durerea bărbatului e cu atât mai mare cu cât nicio autoritate a statului nu l-a despăgubit în vreun fel pentru suferinţele îndurate, lăsând la o parte faptul că a fost la un pas de moarte.

„Am strigat la colegi să-mi ia dinţii!”

Reamintim că incidentul a avut loc în zona Brătioara, din Berevoeşti. Angajat al Ocolului Silvic „Păpuşa-Rucăr” şi responsabil de fondul forestier al Obştei Moşnenilor Câmpulungeni,  Danil Muşetoiu participa, la început de aprilie, alături de alţi colegi, la o acţiune de marcare a copacilor. La un moment dat, pădurarul a dat nas în nas cu un urs, iar fiara, fără să stea prea mult pe gânduri, l-a atacat fulgerător. „Nu am apucat să zic decât „huo” că a şi venit grămadă pe noi. Am apucat să ridic toporiţa, să mă apăr, m-a prins de picior şi m-a aruncat vreo 10 metri. M-am dus de-a dura, până m-a prins în nişte târşuri şi, atunci, am ridicat din nou toporiţa şi am strigat la colegi să-mi ia dinţii, că mi-i rupsese, aveam coroane puse. Dumnezeu a lucrat, că nu  mi-a rămas toporiţa pe coastă şi i-am dat de două ori în cap, ca în reluare, doar l-am atins şi mi-a dat drumul. Mai erau vreo patru metri până în pârâu şi, dacă ajungeam cu fiara grămadă cu mine până acolo, eram mort.”, a povestit Danil Muşetoiu prin ce a trecut.

Colegii săi au fost cei care i-au acordat primul ajutor şi l-au transportat cu o maşină la spitalul din Câmpulung, unde a fost diagnosticat cu „leziuni de torace drept posterior, precum şi la coapsa şi gamba dreaptă”. Danil Muşetoiu a primit îngrijirile medicale ce se impuneau la CPU, după care medicii au hotărât transferul acestuia la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş. Bărbatul a rămas cu sechele de pe urma întâlnirii cu ursul, având încă dureri la piciorul rănit. În plus, a avut nevoie de o dantură nouă, dar nimeni nu l-a despăgubit pentru tot ceea ce a suferit. „Prefectura a dat autorizaţie să-l împuşte. S-au dus acolo şi au zis că este o ursoaică cu pui şi nu au voie să o împuşte. Pe mine nu m-a despăgubit nimeni, mi-au zis că, dacă vreau ceva, să dau în judecată statul. Mi-a dat obştea 2.000 de lei ca să-mi pun dinţii, acesta este singurul ajutor care mi-a fost acordat, de la stat nu am primit absolut nimic, cu toate că am stat o lună în spital şi am două operaţii. În situaţia asta, acum, în comuna noastră, nu poţi să ieşi în pădure, pentru că, în zece minute, vezi urme de urs ori îl auzi fugind. Vedeţi bine situaţia care există în comuna asta, când omul nu mai poate să iasă din casă sau din grajd, pentru că-l atacă ursul. Înainte, pe vremea lui Ceauşescu, când erai atacat de un animal sălbatic, aveau obligaţia de a-l împuşca. Acum ce aşteptăm, ce aşteptăm în situaţia asta îngrozitoare, care nu numai aici există, ci şi în celelalte zone ale ţării?”, se întreabă Danil Muşetoiu. Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK