Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Doi musceleni condamnaţi pentru furt

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 725

 

Doi musceleni au fost condamnaţi de instanţa câmpulungeană, după ce au fost acuzaţi de furt. Unul a fost judecat pentru furt calificat şi tentativă la furt calificat, iar celălalt pentru furt, dar după ce şi-a recunoscut vinovăţia.

Primul dosar a fost înregistrat în septembrie 2017, inculpat fiind Gheorghe Ciobanu. Decizia Judecătoriei Câmpulung a fost amânată până pe 17 septembrie 2019, datorită stării de sănătate a celui cercetat, suspect că nu ar avea discernământ, după ce a fost internat în unităţi medicale psihiatrice. Judecătorul de caz chiar a cerut spitalelor să comunice dacă bărbatul a fost internat, dacă s-a constatat că este lipsit de discernământ sau dacă a avut discernământul abolit, dar şi-i fie efectuată o expertiză cu privire la gradul de tulburare psihică pe care-l are inculpatul, şi să stabilească dacă este de natură să-i diminueze sau să-i abolească discernământul. Serviciul de Medicină Legală Argeş l-a examinat pe cel cercetat, pentru a stabili dacă în momentul în care a comis fapta, adică în noaptea de 12 spre 13 aprilie 2014, avea discernământul abolit sau dacă îl avea parţial abolit, respectiv dacă avea reprezentarea acţiunilor sale, şi dacă putea înţelege ce face la momentul respectiv. Bărbatul a ajuns inclusiv la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti. Cu toate datele strânse, Gheorghe Ciobanu a fost condamnat, pe 17 septembrie, la un an de închisoare, pedeapsa fiindu-i suspendată pe un termen de supraveghere de doi ani, timp în care are de respectat mai multe măsuri: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să se supună unei îngrijiri medicale de specialitate; să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Pe durata termenului de încercare, musceleanul a fost obligat să presteze 60 de zile lucrătoare, de muncă neremunerată în folosul comunităţii, având de ales între Primăria Vlădeşti şi Primăria Bălileşti. Perioada cât a fost reţinut, din 23 mai şi până pe 27 mai 2017 îi va fi scăzută din pedeapsa aplicată. Ion Constantin, care a fost parte vătămată în proces nu s-a constituit şi parte civilă. Cel condamnat trebuie să suporte cheltuielile judiciare avansate de stat, care sunt în sumă de 600 lei.

Pentru infracţiunea de furt a fost cercetat şi Dorel Marian Moise, după ce a fost acuzat de Ciprian Constantin Bratu că i-a călcat proprietatea. În cazul lui procesul s-a terminat repede, pentru că a încheiat cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung un acord prin care şi-a recunoscut vinovăţia. Aşa că, pe 15 octombrie, a primit 200 de zile amendă, pentru furt, care, calculate cu 12 lei pe zi, a rezultat că musceleanul are de achitat 2.400 lei. Tot el va fi cel care va suporta cheltuielile judiciare făcute de stat, în sumă de 854 lei.

Deciziile nu au fost definitive, părţile având termen să facă apel. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK