Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Klaus Iohannis se va confrunta cu Viorica Dăncilă în turul doi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 338

Rezultatele oficiale furnizate de Biroul Electoral Central, după numărarea voturilor din toate secţiile de votare din România, arată că actualul preşedinte Klaus Iohannis este pe prima poziţie, cu 36,91%, Viorica Dăncilă e pe locul doi, cu 23,45%, iar Dan Barna e pe trei, cu 14,19%, iar Mircea Diaconu pe patru, cu 9,17%.

Preşedintele Iohannis a luat cu aproape zece puncte procentuale mai mult decât scorul înregistrat de PNL la Europarlamentare. Mai multe voturi de la USR şi PLUS s-au dus, foarte probabil, către candidatul susţinut de liberali. Dan Barna a luat cu aproape zece procente sub scorul obţinut de alianţă la alegerile din mai, deci, se regăsesc în mare parte dincolo. Chiar Barna a admis că unii dintre susţinătorii săi l-au preferat pe şeful statului. Faţă de primul tur al alegerilor din 2014, când a câştigat 2.881.406 voturi, preşedintele Klaus Iohannis a luat, cinci ani mai târziu, câteva sute de mii de voturi în plus, adică 3.130,887 de voturi în ţară şi 335.712 în diaspora, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a 96% dintre voturile exprimate. 

Viorica Dăncilă este al doilea mare câştigător al primului tur, reuşind să se menţină în scorul partidului. Rezultatul obţinut nu este deloc puţin lucru pentru un politician expert în gafe de comunicare, fără carismă şi abilităţi de lider. Performanţa este cu atât mai mare, cu cât Dăncilă tocmai a încasat o lovitură puternică cu o săptămână înainte de alegeri, prin eliminarea PSD de la guvernare. 

 

The most visited gambling websites in The UK