Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Campanie de informare şi conştientizare iniţiată de EDILUL CGA SA, protejaţi reţeaua de canalizare şi mediul înconjurător!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 368

Cum ne confruntăm din ce în ce mai des cu incidente pe reţeaua de canalizare, înregistrând blocaje majore, cu repercusiuni asupra funcţionării întregului sistem de canalizare şi a Staţiei de Epurare, societatea Edilul CGA a demarat o campanie de informare şi conştientizare încă de la începutul anului, menită să atragă atenţia faţă de normele de bază privind utilizarea reţelei de canalizare. Astfel, conducerea companiei revine cu rugămintea de a acorda mai multă atenţie felului în care câmpulungenii folosesc sistemul de canalizare.

„Zilnic, cantităţi impresionante de gunoi menajer, produse de igienă intimă (şerveţele umede, discuri demachiante, beţişoare de urechi, tampoane igienice, scutece), îmbrăcăminte sau materiale de construcţii înfundă canalizarea, blochează echipamentele de pompare şi liniile de epurare. Poate vi se va părea curios, dar, în circa 70% din cazuri, blocajele reţelei de canalizare se datorează banalelor şerveţele umede! Înfundările reţelelor interioare şi blocarea pompelor din staţiile de pompare apă uzată sunt cauzate de resturile menajere alimentare şi textile sau alte deşeuri solide, cum ar fi nisip, vopsea sau materiale de construcţii provenite din lucrările de amenajare interioară aruncate în vasul de toaletă sau în chiuvetă. Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea reţelelor interioare şi are drept consecinţă refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, cu pagube care sunt suportate, de regulă, atât de către cei care au provocat incidentul, cât şi de către colocatari. Pentru produsele de igienă intimă, deşeurile textile, menajere, materiale reziduale de tip PET-uri, plastic sau materiale de construcţii trebuie folosite containerele pentru salubritate şi NU SISTEMUL DE CANALIZARE! Din momentul în care apele uzate părăsesc locuinţa, acestea trec printr-un amplu proces de transport, colectare şi epurare, pentru ca apoi să poată fi deversate, conform normelor de mediu, în Râul Târgului. Din acest motiv, canalizarea reprezintă un serviciu extrem de important, de care depinde sănătatea noastră, dar şi păstrarea unui mediu înconjurător curat. Facem un nou apel către consumatorii serviciilor noastre să contribuie la prevenirea înfundării reţelelor de canalizare, aruncând în vasul de toaletă DOAR hârtie igienică! Prin respectarea acestor reguli simple ne puteţi ajuta în activitatea noastră, iar astfel vă veţi demonstra grija faţă de siguranţa locuinţei, a bunurilor, a comunităţii din care faceţi parte şi a mediului înconjurător.”, a transmis directorul general, Mihail Vasilescu. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK