Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Piaţa Primăriei va fi roşie. Executanţii au umplut-o cu arţari

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1124

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2434_2.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Noiembrie_2434_3.jpgLa mijlocul acestei săptămâni, constructorii Pieţei Primăriei au însufleţit şantierul, plantând arbuştii ornamentali, care, deocamdată, fiind la stadiul de puieţi, nu umplu decorul de coroanele lor roşiatice. Apropo, pomii sunt din specia arţar, aleşi fără legătură cu culoarea politică a primarului, care a „înroşit” zona zero. Acum, dacă or fi dintre cei cu frunza verde, revenim la primăvară cu rectificarea de rigoare. Dar roşii ar fi cu adevărat spectaculoşi şi ar mai înviora griul deprimant şi ieftin al betoanelor şi pietrei chinezeşti, căreia i s-a găsit o utilitate după cinci ani de când zace pe patinoarul din „Kretzulescu”. În timp ce muncitorii ghidaţi de un peisagist, după indicaţiile împărţite în stânga şi în dreapta, plantau tulpinile fragile, testate la briza de munte, de acum două zile, am observat o abatere de la proiect. Cum nu e singura şi nu e nici cea mai gravă, doar o menţionăm, fără a o comenta pozitiv sau negativ. Căci şi aceasta, probabil, a făcut obiectul corecturilor invocate de Liviu Ţâroiu ca pretext pentru creşterea costurilor lucrării. 

În unele dintre imaginile prezentate în proiect, nu apărea niciun arbore în faţa „blocului rechinilor”, dincolo de „jardinierele”, care ba au flori, ba au apă. Însă sunt şi schiţe în care sunt reprezentanţi arţarii, care vor fi concuraţi şi de magnolii. În spatele instituţiei, spaţiul verde dintre Primărie şi Judecătorie era pregătit să se umple de tufişuri ornamentale, care vor lua locul sălciilor regretate de câmpulungenii care le ştiau dintotdeauna în peisajul central. Echipa de proiect a optat pentru tufe de dimensiuni reduse, deşi nu strica puţină umbră, mai ales în veri călduroase, precum cele ale ultimilor ani. 

În acelaşi timp cu decorarea frontului de lucru cu verdeaţa de care ne vom bucura la anul, se lucra la trotuarul Pieţei Primăriei, unde am remarcat menţinerea - nu se ştie din ce motive - a alveolei destinată parcării mijloacelor de transport în comun. Căci atunci a fost creată, însă constructorii nu s-au obosit să uniformizeze trotuarul, desfiinţând acea parcare inutilă. Comoditate şi dezinteres în urmărirea proiectului care prevedea o linie continuă a trotuarului, care nu mai era „muşcat” de acel spaţiu funcţional cândva. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK