Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Audierea unor poliţişti la DIICOT, o minciună, potrivit răspunsului oferit Evenimentului Muscelean de către DIICOT

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2109

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2432_2.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Octombrie_2432_1.jpgRăspunsul acordat ziarului nostru de procurorul şef al Biroului de Informare şi Relaţii Publice al DIICOT dezminte informaţiile prezentate într-un săptămânal de la Piteşti, potrivit cărora doi poliţişti de la Câmpulung au fost audiaţi la Serviciul Teritorial Piteşti, într-un dosar de proxenetism, pe fondul unor presupuse legături cu interlopii din oraş. În demersul de documentare a veridicităţii ştirii apărute în ziarul judeţean, care insistă pe investigarea celor doi ofiţeri de către DIICOT Argeş, într-un dosar de prostituţie, ziarul nostru a solicitat instituţiei un punct de vedere referitor la acest caz. Din sursele noastre, la acel moment, nimeni din Poliţia Câmpulung nu cunoştea despre existenţa vreunei anchete de acest gen şi nici despre chemarea vreunui poliţist la DIICOT, pentru declaraţii. Poziţia oficială a DIICOT confirmă că poliţiştii despre care s-a vehiculat că au relaţii de prietenie cu proxeneţii şi prostituatele lor n-au fost audiaţi în niciunul dintre dosarele înregistrate pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Vă prezentăm în continuare corespondenţa purtată de ziarul nostru cu DIICOT Argeş.

Ce a solicitat Evenimentul Muscelean    

Nr. 65/17.10.2019 

Către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti

În atenţia domnului procuror şef Săndel Boţoghină 

În temeiul Legii 544/2001 privind Liberul acces la informaţiile de interes public, redacţia ziarului Evenimentul Muscelean, din Câmpulung, vă solicită să o sprijiniţi în demersul de documentare, în vederea verificării informaţiilor apărute în presa judeţeană, conform cărora: „Lupul paznic la oi! Poliţişti câmpulungeni - audiaţi la DIICOT pentru sex cu minore”, articol publicat de săptămânalul „Impuls de Argeş”, nr. 193, din 14 octombrie 2019. Din informaţiile noastre, ar fi vorba despre comisarul D.A. şi subcomisarul M.I., din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung. 

Vă rugăm respectuos să ne comunicaţi dacă cei doi ofiţeri au fost audiaţi în cadrul structurii pe care o conduceţi, în calitate de suspecţi, având legătură cu dosarul de prostituţie amintit în articolul menţionat. 

În speranţa unui răspuns grabnic şi complet,

Vă mulţumim! 

Răspunsul primit de la DIICOT - Structura Centrală

Ministerul Public

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism

Structura Centrală

Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Nr. 531/VIII-3/2019, 30 octombrie 2019

 

Urmare a solicitării dumneavoastră cu numărul de mai sus, formulată în temeiul Legii nr. 544/2001, vă comunicăm faptul că persoanele menţionate de dumneavoastră nu au fost audiate în nicio cauză înregistrată pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti.

Procuror Şef Birou

Cei doi poliţişti de la Câmpulung au fost aleşi deloc întâmplător pentru a fi denigraţi în spaţiul public, ei fiind, practic, creierul muncii de probare a activităţii infracţionale a celor 25 de interlopi trimişi în judecată pentru proxenetism şi spălare de bani. Din acest motiv, au şi ajuns să fie târâţi în noroi, pentru a le fi discreditată reputaţia profesională şi a fi pus la îndoială demersul de expunere a „faunei” interlope a oraşului. Ceea ce s-a şi întâmplat, căci consecinţa extrem de rapidă a publicării unei ştiri mincinoase despre o aşa-zisă anchetare a poliţiştilor care au fost motorul acţiunii de săltare a celui mai consistent lot de proxeneţi din istoria infracţională a Câmpulungului, ridicaţi în acelaşi timp, a constat în scăderea încrederii în instituţia Poliţiei Câmpulung. După ce că şi aşa era vai mama ei!, imaginea Poliţiei Municipale a fost subminată considerabil, printr-o acţiune posibil concertată din tabăra infractorilor trimişi în judecată, posibil din partea unora care vor să scape de ofiţerii care au depus cel mai consistent efort în dosarul celor 25. 

Împrăştierea cu rapiditate a informaţiilor false despre chemarea la DIICOT a celor doi poliţişti, în special, în mediul on-line, Facebook abundând în comentarii negative la adresa lor, întreţinute de minciunile publicate, le-a afectat reputaţia. Este, totodată, suspectă lipsa de intervenţie a şefului Poliţiei Câmpulung, comisarul şef Gheorghe Ciolan, a şefilor de la judeţ şi a sindicatelor din Poliţie, care n-au întreprins nici cel mai mic demers pentru a afla dacă, într-adevăr, colegii lor sunt anchetaţi într-o speţă atât de gravă şi cine stă în spatele capcanei care le-a fost întinsă. “E.M.”                                        

 

The most visited gambling websites in The UK