Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Din cauza nesimţirii unor localnici şi a ignoranţei autorităţilor locale, Valea Bratiei, groapa de gunoi a rudarilor din Gămăceşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1926

b_400_250_16777215_10_images_images2_24.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_32.jpgA devenit de notorietate, din păcate, faptul că, în România, cursurile de apă şi malurile aferente sunt pline de tot felul de mizerii. La fel se întâmplă şi cu spaţiile verzi ferite de ochii lumii, unde sunt depozitate gunoaiele casnice. Acesta este un subiect în permanentă actualitate. Tocmai de aceea, nu renunţăm să aducem aminte autorităţilor că trebuie să facă mai multe eforturi pentru ca apele să nu mai fi poluate. Imagini dezolante am găsit recent şi pe Valea Bratiei, la Berevoeşti, un curs de apă, care este încă populat cu peşte, dar care a ajuns un adevărat focar de infecţie în condiţiile în care, spun oamenii, gunoiul nu s-a mai ridicat de aproape o lună, însă banii s-au încasat.

„Gunoiul a rămas împrăştiat pe stradă!”

Deşeuri de toate felurile poluează grav Râul Bratia, în special în zona cătunului de rudari Gămăceşti, din cauza nepăsării autorităţilor publice locale care, pe de-o parte, se dovedesc a fi incapabile să stopeze localnicii să mai arunce gunoaie în râu, iar, pe de-altă parte, îşi bat joc de colectarea gunoiului menajer în comună. Malul Râului Bratia a devenit groapa de gunoi a celor care, nestingheriţi de către vreo autoritate publică şi cu un dispreţ total faţă de natură, îşi aruncă gunoaiele şi lăturile casnice pe mal sau direct în apă. „M-am întâlnit cu maşina de gunoi pe stradă, se întorsese, asta fiind vorba în satul Gămăceşti unde au ridicat gunoiul. L-am întrebat pe şofer de ce nu a venit şi la noi. Mi s-a răspuns aşa, la mişto, că s-a stricat maşina, cu toate că el mergea cu ea. De trei săptămâni, nu s-a mai ridicat gunoiul, sunt tomberoanele pline, pline. Mama stă pe o uliţă şi nu vor să intre să ridice gunoiul. Trebuie să iasă în stradă pentru că nu poate să întoarcă maşina. Iese cu tomberonul în stradă, îl lasă acolo şi aşteaptă să vină maşina. Acum de dimineaţă (n.r. miercuri) au găsit toate gunoaiele împrăştiate. Am fost luată la mişto, pur şi simplu... În Primărie mi se spune că primar nu este, că viceprimar nu e, că pe ele nu le interesează. Sunt nişte cucoane care nu-şi au rostul pe acolo! Sunt foarte revoltată, trebuie să stai toată ziua după ele! Le-a dat tomberoane, plătesc taxă la Primărie pentru gunoi, iar ei ce să facă cu el, să-l lase în drum împrăştiat, că de-aia am ajuns o ţară de vai de capul nostru! Îl împrăştie ţiganii, caută prin pungi şi aşa rămâne. A scos mama tomberonul şi o geantă mare, iar ţiganii au luat geanta şi gunoiul a rămas împrăştiat pe stradă, pe-acolo. Este o comună fără stăpân, cum a fost cu sclavia atunci. Mama stă aproape de Gămăceşti, mai jos de ţigani.”, ne-a explicat o femeie din Berevoeşti.

„La Primărie, nu mi s-a dat niciun răspuns!”

Legi proaste sau ignorate de populaţie, gestionarea neadecvată a deşeurilor şi a reciclării acestora prin sortare, ignoranţa şi incompetenţa majorităţii primarilor şi autorităţilor locale, pasivitatea celor de la Garda Naţională de Mediu şi un popor ignorant, lipsit de educaţie, care a făcut o adevărată pasiune pentru aruncarea ambalajelor de tot felul, ce sufocă natura, ar fi câteva dintre cauzele pentru care România a ajuns să fie îngropată în gunoaie. „Am fost la Primărie, nu mi s-a dat niciun răspuns. Am sunat vicele şi mi-a spus că o să sune el la maşina de gunoi, să se întoarcă... I-a durut în bască pe ei, m-am luat şi eu personal de ei, m-am dus cu maşina după ei şi m-au luat în râs. Eu i-am sunat pentru tomberoanele cele mici de plastic, iar vicele, la telefon, zice că nu, e vorba de cele mari, că nici pe acelea nu le-ar fi ridicat de săptămâna trecută în trei locuri.”, este exemplul grăitor de incompetenţă şi ignoranţă, de care pomeneam anterior, al autorităţilor din Berevoeşti! Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK