Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În amintirea tatălui său, Ambasadorul Ion Jinga a premiat o elevă, la Ziua Comunei Mioarele

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2235

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2413_Clipboard05.jpgTradiţia s-a respectat şi, în ultima duminică din luna august, măţăuanii şi-au primit „Fiii” şi „Fiicele” reveniţi acasă, de Ziua Comunei. Manifestarea s-a împărţit între două locaţii, Căminul Cultural şi Dealul Măţău, manifestarea fiind organizată de Asociaţia Culturală „Fiii Măţăului”, Primăria şi Consiliul Local Mioarele.

În debut, la Căminul Cultural din centrul comunei s-au decernat diplome de fidelitate pentru cuplurile longevive, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost recompensate văduvele veteranilor de război, a fost premiat un militar, originar din localitate şi a fost făcut „Cetăţean de Onoare”, post mortem, scriitorul Tudor Muşatescu.

Gazdele evenimentului au fost profesorul Aurel Grigore şi viceprimarul Ion Zipiş, edilul Damian Poştoacă fiind încă în perioada de convalescenţă după accidentul auto pe care l-a suferit, împreună cu soţia sa, acum aproape două luni. 

Un moment emoţionant l-a constituit premierea unei eleve, absolvente a clasei a VI-a, de către ambasadorul României la Naţiunile Unite, Excelenţa Sa Ion Jinga. În memoria tatălui său, fost învăţător, care s-a stins din viaţă acum nouă luni, diplomatul a decis ca, împreună cu familia, să recompenseze cel mai bun elev din Mioarele cu un premiu în valoare de 100 de dolari. Anul acesta, pe baza unor criterii bine stabilite, un juriu, format din cadre didactice, a nominalizat-o pe Daria Georgiana Durdun, care poartă unul dintre prenumele fiicei ambasadorului. 

„Vin cu mare plăcere, cu emoţie în satul de unde era tatăl meu, unde se odihnesc bunicii mei, unde am făcut şi eu trei clase, a IV-a, a V-a şi a VI-a, unde l-am avut profesor de Limba Română pe domnul Cezar Neacşu. E adevărat că, de data aceasta, emoţia este mai mare, pentru că are o legătură şi cu tatăl meu. Tata a fost din Măţău, fiu al satului, a fost învăţător, şi s-a stins acum nouă luni. Prin mâinile lui au trecut peste o mie de copii şi cred că vreo patruzeci de promoţii. Se spune că dascălul este făclia care se stinge în mâini şi un om moare cu adevărat atunci când toţi cei care l-au condus pe ultimul drum l-au plăcut. Din respect pentru tatăl meu, din respect pentru oamenii Măţăului, am hotărât, împreună cu familia, ca „Diploma de Excelenţă” şi Premiul „Învăţător Ion Jinga”, care se va da, sper eu, multă vreme de acum înainte, de fapt, singurul lucru este să existe copii la anul la şcolile din Măţău şi Coceneşti. Juriul a fost alcătuit din patru oameni... şi să decidă dumnealor cine să fie câştigător. Pe lângă diplomă, premiul constă într-o sumă simbolică, 100 de dolari. Juriul consideră că Daria Georgiana Durdun s-a remarcat prin spirit ordonat şi seriozitate în efectuarea temelor, are înclinaţii spre latura creativă, mai ales în compoziţie, este respectuoasă în societate,  poartă cu plăcere şi eleganţă costumul popular românesc din Muscel, are reale aptitudini pentru dansul popular, are o minte deschisă spre modernitate şi că toate aceste calităţi se dezvoltă armonios datorită familiei în care creşte. Pe diplomă este fotografia tatălui meu, atunci când a terminat liceul şi a ieşit învăţător şi are motoul: „Dascălul este făclia care se stinge în mâini”.”, a spus ambasadorul Ion Jinga.

În ediţia viitoare revenim cu numele celorlalţi măţăuani, care au fost premiaţi de Primăria şi Consiliul Local Mioarele. 

Ama IVAN

The most visited gambling websites in The UK