Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cazul de la Caracal a scos din letargie autorităţile! Ministrul Fifor a pus tunurile pe prefecţi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 542

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_August_2408_Clipboard16.jpg

Acesta a solicitat analize urgente privind riscurile  şi vulnerabilitaţile existente în fiecare judeţ

Cazul „Caracal” a pus pe jar autoritățile din întreaga țară. Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, le-a solicitat prefecţilor şi şefilor structurilor judeţene ale M.A.I. să efectueze, în cel mai scurt timp, o analiză privind principalele riscuri şi vulnerabilităţi existente la nivelul fiecărui judeţ pentru a se preîntâmpina pe viitor astfel de atrocităţi. Mihai Fifor le-a cerut prefecţilor să îşi amâne concediile pentru a asigura personal comanda instituţiilor în această perioadă şi să se implice activ în coordonarea instituţiilor judeţene, cu accent pe cele cu atribuţii în garantarea siguranţei şi a ordinii publice. Solicitarea a fost transmisă, pe 31 iulie, în cadrul unei şedinţe organizate în sistem videoconferinţă și autorităților din Argeș.

Este vizat în special transportul public de persoane

Mihai Fifor a solicitat ca „analiza să se axeze în principal pe vulnerabilitățile ce ţin de ordinea publică, nivelul infracționalității, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și a dosarelor penale, precum și pe principalele riscuri la adresa cetățenilor în fiecare județ”, transmite M.A.I. Şi la nivelul județului Argeș, Instituţia Prefectului a demarat astfel de acțiuni de control în teritoriu, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul Școlar. „Ca urmare a evenimentului tragic care a avut un efect extrem de puternic asupra întregii ţări, am emis un ordin şi am solicitat Poliţiei Judeţene ca, în colaborare cu poliţiile locale din municipiile şi oraşele care au astfel de structuri organizate, să intensifice şi să demareze un program amplu de verificare a transportului public în regim de taxi, din oraşe şi în împrejurimile acestora. Am dispus o analiză la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, în care să fie evidenţiate vulnerabilităţile şi riscurile la care sunt supuşi cetăţenii judeţului Argeş pe tema ordinii publice, nivelului de infracţionalitate în judeţ, stadiului sesizărilor şi dosarelor întocmite în acest sens, în aşa fel încât fenomenele cu care se confruntă societatea să fie permanent sub control şi să se acţioneze în modul cel mai rapid, pentru ca toţi cei care comit astfel de acte antisociale să fie în scurt timp reperaţi şi să suporte rigorile legii. Sunt implicate în acţiune echipele de management ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului Şcolar, dar mizăm şi pe colaborarea cu întreg personalul aflat la dispoziţie în cadrul celor două inspectorate ale M.A.I.”, a precizat prefectul judeţului Argeş.

Prefectul ştie că se apelează la forme ilegale de transport

Mihai Fifor a cerut ca analiza să cuprindă și situațiile referitoare la siguranța în școli, la numărul de infracțiuni în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă a acestora. Aceste rapoarte urmează să fie finalizate în perioada următoare. Prefectul Emilian Dragnea a subliniat că în județul nostru nu ar exista zone cu probleme în ceea ce privește transportul public, însă concluziile analizei derulate zilele acestea vor arăta care este situația exactă.  „La ora actuală, din câte cunosc şi din informaţiile pe care le am de la Consiliului Judeţean, pentru că e responsabil pe zona transportului public, nu sunt zone în judeţul Argeş în care transportul public nu este asigurat, dar la fel de adevărat este faptul că ştim foarte bine că se apelează la aceste forme ilegale de transport, care sunt supuse unor anumite riscuri. Din cauza aceasta, am solicitat această analiză şi intensificarea acestor controale, împreună cu Poliţia Locală a municipiului Piteşti, a oraşului Mioveni, a municipiului Câmpulung, a oraşului Topoloveni, acolo unde sunt structuri de acest fel, în aşa fel încât să colaboreze şi să găsească locaţiile unde se încearcă transportul acesta şi să se ia măsurile legale care se impun.”, a mai declarat Emilian Dragnea.  De asemenea, prefecții au primit dispoziție să ia măsurile necesare, în colaborare cu inspectoratele școlare județene, pentru a se asigura că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar. Alex BARBU

 

 

 

 

 

The most visited gambling websites in The UK