Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ministrul Comunicaţiilor i-a invitat la Bucureşti pe robotiştii de la Colegiul „Dinicu Golescu”, pentru a-i cunoaşte personal

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 867

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iulie_2403_Clipboard07.jpgVeste flatantă, adusă de profesorul universitar Doina Banciu, la recepţia organizată de Liviu Ţâroiu la „Ciobănaşul”: 

 Cele mai frumoase momente ale festivităţii Zilelor Câmpulungului, desfăşurate sâmbătă, 20 iulie 2019, chiar în ziua protectorului spiritual al oraşului, Sfântul Ilie, au fost oferite de copiii premiaţi şi de municipalitate, şi de Academia Oamenilor de Ştiinţă, şi de Generaţia ’83 a Liceului „Dinicu Golescu”. Primarul Liviu Ţâroiu şi colaboratorii săi implicaţi în organizarea recepţiei de la „Ciobănaşul” au asigurat un public mulţumitor în faţa căruia să fie etalată excelenţa în educaţie, format din şefii principalelor instituţii din Argeş, parlamentari, directori de instituţii judeţene şi locale, primari şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. La ediţia cu numărul 21, au fost sărbătoriţi, prin distincţiile conferite, Maria Chirtoacă, „Cetăţean de Onoare” în 2019, ziaristul TVR 1 Sorin Burtea, fost coleg de bancă al lui Liviu Ţâroiu, la Liceul de Atletism, care şi-a încheiat activitatea în funcţia de director general adjunct al Televiziunii Române, în prezent fiind realizator şi moderator de emisiuni, şi maestrul sportiv Gheorghe Vlad, cu ocazia retragerii din activitatea de 50 de ani la Clubul Sportiv „Muscel”. Însă oamenii zilei şi ai anului rămân, cu siguranţă, cei 12 membri ai echipei „Watt’s Up”, care, prin valoarea şi performanţele lor, au dat greutate, frumuseţe şi prospeţime evenimentului de acum patru zile.                  

Invitaţie de la un ministru pentru cei 12 din „Watt’s Up” 

Prima parte a ceremonialului găzduit de Restaurantul „Ciobănaşul” a fost rezervată schimbului de distincţii între municipalitate şi Consiliul Judeţean Argeş, respectiv Prefectura Argeş şi salutului adresat de liderii partidelor politice câmpulungenilor aflaţi în sărbătoare. După preşedintele CJ, Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea şi preşedinţii judeţeni ai PSD şi PNL, Şerban Valeca şi Adrian Miuţescu, urmaţi la microfon de Sergiu Cicu, din partea ALDE Argeş, în calitate de vicepreşedinte, Liviu Ţâroiu le-a făcut o primire oficială, în faţa publicului festivităţii, oaspeţilor de peste hotare: delegaţii din Popovo-Bulgaria, Xanthi-Grecia şi Saint Nicolas-Belgia, cu ultimele două localităţi Câmpulungul intenţionând să încheie relaţii de înfrăţire. Mai cu seamă că parteneriatul cu belgienii a debutat din timpul mandatului de primar al lui George Bălan, fără, însă, a se concretiza într-o înfrăţire oficială, cum au fost planurile iniţiale. Placheta aniversară a municipiului a ajuns şi în colecţia de trofee a celor trei administraţii publice din străinătate, reprezentate de loturi consistente de delegaţi la ceremonia Z.M.C. Gestul lui Liviu Ţâroiu a fost întors de oaspeţi, pregătiţi cu daruri simbolice pentru gazdele care s-au achitat onorabil de sarcina asigurării unei şederi plăcute a străinilor în zilele de sărbătoare. 

Primul moment al ceremoniei în care au fost introduşi în scenă cei mai valoroşi oameni din sală, copiii de excepţie ai Câmpulungului, a fost cel asigurat prin prezentarea prof.univ.dr. Doina Banciu, pe care o putem considera „de-a casei”, graţie celor unsprezece ediţii ale simpozionului cultural-ştiinţific „Slove Muscelene”, organizate împreună cu părintele Ştefan Ştefănescu, directorul Bibliotecii Municipale „Ion Barbu”. „În acest an, gândul nostru s-a îndreptat către tinerii de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. Ei vor reprezenta în continuare oraşul Câmpulung în marile capitale, în marile universităţi ale lumii. Am întâlnit tineri entuziaşti, foarte bine pregătiţi, cu care fiecare părinte s-ar mândri.”, a afirmat Doina Banciu, insistând să le citească numele acestor copii care reprezintă Muscelul de mâine: Bogdan Sitaru, Andrei Duţă, Cosmin Gagea, Radu Chivereanu, Andrei Popescu, Teodor Popescu, Mihai Săvulescu, Mihnea Rădoiu, Eric Ionescu, Iuliana Balica, Daria Broscoţeanu şi Ruxandra Coman. „În numele Academiei Oamenilor de Ştiinţă - reprezentată de Doina Banciu la „Slove Muscelene” - şi al Fundaţiei „Carol I”, aceşti tineri au primit o diplomă de merit pentru excelenta lor performanţă.”, a punctat aceasta, fără a omite contribuţia Colegiului „Dinicu Golescu”, prin condiţiile oferite, şi a profesorului Octavian Dumitraşcu, îndrumătorul direct al performerilor enumeraţi. „Aceşti tineri merită susţinuţi moral şi material. Preţuirea noastră a depăşit puţin graniţele oraşului, astfel încât, ieri (n.r. vineri, 19 iulie 2019), am primit un mesaj de la ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, să-i felicităm pe toţi şi să-i invităm la Bucureşti, pentru a-i cunoaşte personal. Ministrul Petrescu este un ministru tânăr, şcolit la Londra şi ştie foarte bine ce înseamnă competiţie internaţională. Îi felicit pe ei, felicit Primăria Câmpulungului, că are astfel de tineri aici, felicit Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, în care eu n-am avut şansa să învăţ, cum n-am învăţat în nicio şcoală din Câmpulung, dar ştiu de la tatăl meu, care l-a avut profesor pe celebrul Ţicăloiu. Iată că liceul îşi păstrează tradiţia, pe care aceşti tineri sunt convinsă că o vor duce mai departe, odată cu mândria Câmpulungului şi mândria noastră de musceleni.”, a încheiat primul moment al zilei dedicat excelenţei în învăţământ, dublat de unul având ca autor municipalitatea, care i-a recompensat cu binemeritatul premiu acordat de Zilele Câmpulungului. 

Calitatea performerilor câmpulungeni, omagiată de Zilele Municipiului 

Clubul Lions „Negru Vodă”, reprezentat de guvernatorul Districtului Lions 124, Dan Şain, şi preşedintele clubului muscelean, Silviu Mănescu, şi-a făcut şi el loc în programul Z.M.C., tot cu o acţiune de celebrare a reuşitei copiilor. Primarului Ţâroiu şi viceprimarului Blidaru le-a fost înmânat fanionul guvernatorului din acest an, iar cei cadorisiţi le-au întors gestul, oferindu-le distincţiile municipiului, ca mulţumire pentru colaborarea la succesul Taberei de Matematică, găzduită de Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”. Pentru implicarea în organizarea acestui eveniment deosebit, urmat de Tabăra „Viitori Olimpici”, organizată de Gazeta Matematică şi Societatea Română de Ştiinţe Matematice, ţinută tot la Câmpulung, în august, cu o participare de peste 200 de copii şi 60 de cadre didactice, i s-a adus cuvenita apreciere profesorului universitar Ion Cicu.

Seria premierilor care compun festivitatea Z.M.C. a continuat cu Generaţia ’83 a Liceului „Dinicu Golescu”, care, în 2019, a ales următorii elevi, pentru a-i recompensa financiar, în cadrul ediţiei a VI-a a „Bursei Seniorilor”: premiul III (500 lei) - Vlad Toader şi Bianca Elena Bănăţeanu; premiul II (1.000 lei) - Alexia Ioana Ambruş; premiul I (1.500 lei) - Bogdan Sitaru, membru al echipei de robotică, proaspăt student al Universităţii din Oxford, unde i se alătură lui Costin Oncescu. Premiul special, instituit anul trecut, acordat pentru merite deosebite, a răsplătit rezultatul spectaculos al echipei de robotică „Watt’s Up”, participantă la un prestigios concurs de profil în Statele Unite ale Americii. Premiul le-a fost înmânat de Silvia Rădulescu, fiica Aureliei Rădulescu, membră a Generaţiei ’83. Venită din America, Silviei i-a revenit misiunea recompensării celor 12 participanţi la cel mai mare concurs de gen din România, First Tech Challenge, unde au ocupat locul I, apoi locul V, la Detroit, în SUA, rezultat care îi plasează între cei mai buni robotişti ai lumii. Sâmbătă, când s-au împlinit 50 de ani de la aselenizarea din 20 iulie 1969, cei 12 au primit însărcinarea de a construi un robot pentru a fi trimis pe Lună.  

Într-o ediţie viitoare, continuăm subiectul, prezentând distincţiile oferite de municipalitate olimpicilor câmpulungeni, cu precădere remarcabilul rezultat obţinut de echipa justiţiarilor de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” la competiţia de procese simulate „Moot Court”. Drept pentru care Cristina Cristescu, reprezentanta Fundaţiei „Olanda-România” şi mijlocitoarea participării câmpulungenilor la concursul pe teme de Drept, a fost răsplătită cu o diplomă de excelenţă. Magda BĂNCESCU

The most visited gambling websites in The UK