Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şeful IJJ Argeş a prezentat bilanţul pe luna iunie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 502

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iulie_2403_Clipboard01.jpg                                       

Jandarmii argeşeni, peste 1500 de misiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional

Şeful Jandarmeriei Argeş, colonel Gheorghe Lupescu, a prezentat în cadrul obişnuitei conferinţe de presă lunară câteva aspecte importante din activitatea instituţiei pe care o conduce, din cursul lunii iunie. Aşa după ne-au obişnuit, la întâlnirea cu jurnaliştii au venit şi prefectul Emilian Dragnea, şi subprefectul Adrian Bughiu. Aceştia au abordat subiecte legate problema fenomenelor extreme care au fost în judeţul Argeş, modul cum s-a acţionat şi sprijinul pe care Prefectura l-a primit din partea presei şi a autorităţilor, cu o prezentare reală a evenimentului. Totodată, s-au adus în discuţie problemele legate de animalele sălbatice în zona de nord a judeţului.

Principalul obiectiv, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului

În primă fază, colonelul Lupescu a prezentat activitatea jandarmeriei argeşene din cursul lunii iunie, care a vizat în principal planificarea, organizarea, coordonarea şi conducerea misiunilor de ordine publică executate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional. „Structurile de ordine publică ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş a executat 894 de misiuni, fiind angrenaţi 2.448 de jandarmi, iar principalul obiectiv a fost creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului. În perioada de referinţă, Jandarmeria Argeş a asigurat ordinea publică la un număr de 116 misiuni, fiind folosiţi pentru acest gen de misiuni un număr de 595 de jandarmi. Distribuţia misiunilor de asigurare a ordinii publice executată în luna iunie se prezintă astfel: 41 de misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural-artistice; 29 de misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări sportive; 18 misiuni pentru asigurarea protecţiei transportului în zona centrelor de examen evaluare; 10 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări comemorative sau religioase; 9 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării altor tipuri de manifestări; 8 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări promoţionale sau comerciale; o misiune de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări de protest. Manifestaţiile cultural-artistice precum şi alte asemenea activităţi ce s-au desfăşurat în spaţiul public, cu aglomerări de persoane cu diferite grade de risc, precum şi situaţiile complexe apărute, au fost gestionate cu eficienţă, cu profesionalism nefiind necesară intervenţia în forţă. (...) Pe raza judeţului Argeş, luna trecută, au fost executate 657 de activităţi de menţinere a ordinii publice, din care 107 acţiuni din competenţa Jandarmeriei Române, conform Legii 550/2004, în staţiuni montane şi pe trase turistice adiacente, acţiuni punctuale executate în pieţe, târguri, acţiuni punctuale executate în domeniul silvic şi piscicol. De asemenea, în perioada supusă analizei, mai multe patrule compuse din conducători şi câini de serviciu au acţionat în misiuni de menţinere cât şi la misiuni de asigurare a ordinii publice, manifestări cultural-artistice, manifestări sportive, manifestări de protest .”, precizat şeful IJJ Argeş.

Şase fapte de natură penală, cu patru făptuitori

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, aceasta a fost direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestată pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţi stradale, ca principal indicator de eficacitate. „În luna iunie a acestui an au fost constatate şase fapte de natură penală, fiind depistaţi patru făptuitori. Constatarea acestor fapte de natură penală a făcut obiectul întocmiri a patru dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritoriale. În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie nouă infracţiuni şi au fost depistaţi opt autori. De asemenea, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 187 sancţiuni  contravenţionale, din care 109 amenzi şi 79  avertismente, valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 40.700 de lei. Totodată, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş a participat, în cadrul programelor comune de prevenire şi combaterea faptelor antisociale, la 13 activităţi de prevenirea infracţională a populaţiei, în 13 locaţii, cu un număr de 871 de participanţi. (...) Tot în luna iunie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş a avut de executat 43 de mandate de aducere în 14 localităţi, 83 de jandarmi efectuând verificări cu privire la persoanele în cauză.”, a subliniat colonelul Gheorghe Lupescu.

Misiuni dificile

Pe lângă misiuni de asigurare a ordinii publice, de prevenire şi scădere a criminalităţii stradale, punerea în aplicare a 43 mandate de aducere în 14 localităţi din judeţ, efectivele inspectoratului au participat şi la misiuni cu grad ridicat de dificultate şi de risc. Una dintre acestea a fost cea din 25 iunie, când, împreună cu poliţişti de la combaterea criminalităţii organizate, jandarmii argeşeni au acţionat în comunele Crângurile, Dâmboviţa, şi Leordeni pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, care se ocupa cu pornografia infantilă. „În data de 25 iunie, jandarmi din cadrul Inspectoratului  Judeţean de Jandarmi Argeş au acţionat, la solicitarea Biroului de Combatere a Crimei Organizate în Argeş, şi în judeţul Dâmboviţa, pentru destructurarea unei reţele care se ocupa cu producerea şi vânzarea de fotografii şi filmări, în care copii cu vârste între 5 şi 15 ani îi puneau să facă anumite chestii. Pot să vă spun că a fost o misiune de succes, acea reţea a fost destructurată şi, datorită participării jandarmilor la acea acţiune, am mai scăpat de un clan care făceau lucruri în afara legii. O acţiune grea, o acţiune care s-a desfăşurat în comuna Crânguri, judeţul Dâmboviţa, şi care s-a finalizat cu succes.”, a mai declarat şeful IJJ Argeş. Alex BARBU

 

The most visited gambling websites in The UK