Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sora fostului vice al CJ, Constantin Polexe, condamnată la închisoare

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1023

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iulie_2398_Clipboard10.jpg Angela Toncescu, fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi sora fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Polexe, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, în dosarul falimentării Astra Asigurări. Potrivit minutei sentinţei, judecătorii i-au interzis mai multe drepturi Angelei Toncescu, de a fi aleasă în autorităţi publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţii de conducere sau funcţia de administrator persoane juridice, pe durata executării pedepsei principale rezultate. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă. Aceeaşi condamnare au primit şi alţi doi foşti vicepreşedinţi ai Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Tudor Baltă şi Constantin Buzoianu. În această cauză, a fost trimis în judecată şi Dan Adamescu, dar procesul a încetat după moartea sa. 

Instanţa a decis achitarea a trei directori din cadrul CSA, cu menţiunea că fapta pentru care au fost judecaţi nu este prevăzută de legea penală: Anabella Ruse, Marinela Nemeş şi Carmen Gabriela Ivan.

Ce acuză DNA

În decembrie 2016, omul de afaceri Dan Adamescu şi fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor, în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcţii de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei. Dosarul care-l viza pe Dan Adamescu a încetat odată cu decesul acestuia. „În perioada 2011-2013, inculpatul Adamescu Dan Grigore, în calitate de reprezentant, în fapt şi în drept, al Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra SA, cu încălcarea unor dispoziţii din Codul Fiscal şi a legislaţiei aplicabile pieţei asigurărilor şi reasigurărilor, a efectuat o serie de demersuri păguboase pentru societate, în sensul că a lipsit-o de lichidităţile necesare desfăşurării activităţii de asigurare; de asemenea, raportările distorsionate făcute i-au împiedicat pe reprezentanţii ASF să supravegheze activitatea Astra, astfel încât să asigure protecţia asiguraţilor şi să contribuie la menţinerea stabilităţii pieţei asigurărilor. Drept urmare, societatea Astra a intrat în procedura administrării speciale şi ulterior în faliment, paguba produsă patrimoniului acesteia fiind în sumă de 795.387.999 lei.”, arată anchetatorii. Ei mai susţin că omul de afaceri Dan Adamescu a dispus acordarea de împrumuturi societăţilor afiliate, în sumă de 105.999.859 lei (reprezentând împrumut nerestituit), fără a manifesta vreun interes în evaluarea riscului de credit şi fără să ia măsuri, astfel încât să fie protejate resursele financiare ale societăţii de asigurare Astra. De asemenea, Adamescu ar fi dispus, potrivit procurorilor, semnarea unui contract de cesiune, prin care Astra SA, în calitate de cesionar, s-a obligat să plătească integral datoria unei firme către o bancă, în condiţiile în care firma respectivă era în procedură de faliment. „De menţionat este faptul că firma respectivă făcea parte din grupul firmelor afiliate societăţii Astra. Datoria respectivă era de 1.594.564,89 de euro şi 10.000 de dolari, la care se adăuga o dobândă anuală de 6 la sută. În cadrul procedurii de faliment a firmei, societatea Astra a încasat doar suma de 358.768 lei.s”, potrivit rechizitoriului.

 

The most visited gambling websites in The UK