Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

O cetăţeană îi recomandă primarului să nu-i mai facă „nimicuri” pe consătenii care nu-l agreează

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 523

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Iunie_2392_Clipboard18.jpgÎn mediul rural muscelean, se simte mai abitir campania electorală pentru localele din 2020, primarii profitând de intrarea în linie dreaptă ca să-şi accelereze proiectele, iar opozanţii, să le combată. Dorel Tănăsescu, şeful Executivului de la Bughea de Jos, a dat vestea semnării a trei contracte, toate având ca dată 7 iunie 2019, pentru finanţarea unor lucrări pe teritoriul localităţii. Două dintre ele sunt susţinute cu fonduri europene, accesate prin Centrul Regional de Finanţare a Investiţiilor Rurale Târgovişte, instituţie cu ai cărei reprezentanţi s-au parafat contractele cu care se mândreşte primarul. Sprijinul financiar nerambursabil acordat de UE serveşte realizării unui cabinet stomatologic în cadrul Dispensarului comunal şi a unui spaţiu administrativ, cu vestiare, la terenul de fotbal Bădeşti. Al treilea contract, încheiat cu Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş, are ca obiect suma de 160.000 lei destinată întocmirii cadastrului gratuit, în extravilan, proprietarilor de terenuri, tot cu fonduri nerambursabile. Cuantumul anunţat de primar că a fost atras în comună, 532.000 lei, a stârnit şi laude pentru ce se face, dar şi critici pentru ce nu se face la Bughea de Jos, unde, la fel ca la alţii, nu poate fi împăcată toată lumea. 

Unul dintre „nimicurile” potrivnice primarului îi atrage atenţia că e mai luminat cimitirul decât comuna  

De pildă, data execuţiei podului de la Stoian reprezintă o curiozitate a lui Carmen Stoian Ţintoc, la care cel interpelat a evitat să răspundă. În locul primarului are un comentariu deranjant pentru acesta Eduard Florin Stănescu, a cărui ironie îl face pe Dorel Tănăsescu să reacţioneze ceva mai târziu: „Podul o să îl vedem la Sfântul Aşteaptă, nu ştiţi zicala: deşteptul făgăduieşte şi proştii trag nădejde. Aşa şi cu podul. Primăria are alte priorităţi, una dintre cea mai nouă, amenajarea de piste!” Şi tot Eduard Florin Stănescu îl provoacă pe edil cu încă una: „Domnule primar, lăsaţi lumina aprinsă în comună şi puneţi mai multe becuri pe stâlpi, că nu suntem în cimitir. Dar şi acolo morţii mai au câte o candelă sau o lumânare aprinsă!”

Moment în care intervine unul dintre apărătorii fervenţi ai primarului, pe Facebook şi probabil că şi în viaţa reală. „Tot înainte, domnul primar, poate vă apreciază şi alţii. Iar cu vestiarele este meritul celor care se ocupă cu cultura? La fotbal se pricep toţi.”, scrie Ştefan Sima, foarte activ şi pe paginile altor consăteni care se ocupă cu politica, pentru a apăra onoarea Primăriei. „Domnul Fănică, de la nimicuri nu te poţi aştepta la ceva bun.”, este momentul în care are o replică primarul Tănăsescu, pe care îl consolează din nou domnul Fănică: „Sunteţi omul potrivit la locul potrivit. Să vă ţină Dumnezeu sănătos, să duceţi la bun sfârşit proiectele, că de critici nu sunteţi scutit.” „Corect. A început campania.”, a găsit motivul atacurilor înteţite la adresa sa primarul rămas independent. „Indicat este să trecem pe la medic să ne înnoim certificatul de bună purtare şi după aceea să facem campanie (agricolă).”, îi ţine isonul fanul Sima. 

Concluzia dialogului iscat de la noutăţile pozitive prezentate de primar îi aparţine Tatianei Iordache, care chiar are o lecţie de „bună purtare” pentru primar şi toţi primarii: „Feriţi-vă în a mai cataloga oamenii în „nimicuri”.  Veţi fi taxat când nici nu vă gândiţi!  Nu veţi ştii niciodată, dar poate dacă o mulţime de „nimicuri” nu vă credita cu votul lor, nu eraţi în această funcţie! Îndrăznesc să întreb: ce calităţi ar trebui să aibă un cetăţean al urbei, pentru a nu fi etichetat aşa cum o faceți? Sper că nu aceea de a fi doar aplaudat şi orator de osanale! Jigniţi o categorie de cetăţeni şi nu faceţi bine, cu tot respectul! Nu ar strica şi nişte scuze! Aşa, pentru nimic!” Scuze care se lasă aşteptate.

Opozantul din Consiliu îl atacă cu proiectul vestiarelor la terenul Bădeşti

Proiecte n-are doar primarul, ci şi unul dintre opozanţi, membru al Consiliului Local Bughea de Jos, care, mai acum câteva săptămâni, îi îndemna pe consăteni să voteze PMP la europarlamentare şi „DA” la referendum. Mihai Enache a reuşit, în aprilie, să treacă prin Consiliul Local o iniţiativă a sa privind întocmirea proiectului tehnic de amenajare cu gazon a terenului Bădeşti. De curând, într-o postare pe pagina personală prin care căuta să-i facă pe oameni să priceapă că ce face primarul „intră în atribuţiile sale fireşti” şi că „nu e nimic, dar nimic spectaculos”, plus că „e şi foarte bine plătit pentru asta”, acesta aminteşte de proiectul său fără sorţi de realizare în practică. „Destul că e autocrat, „singur pe lume” şi Consiliul Local are un rol pur decorativ. Urâte şi de tristă amintire vremuri. Una dintre trâmbiţări, proiectul cu vestiarele la terenul Bădeşti. Apără, Doamne, şi păzeşte! Echipa de fotbal e total abandonată de Primărie, ba chiar şi de preşedintele Asociaţiei Sportive, uneori. Am rămas şi voi rămâne eu lângă bravii băieţi, de dragul fotbalului, al lor şi poate şi din simţul datoriei, înţelegându-mi mandatul altfel decât prin simpla participare la şedinţe, pe post de mecanism în angrenajul de votat şi aplaudat. Proiectul pentru gazon pe care l-am înaintat zace şi va zăcea multă vreme prin sertare, într-o democraţie în care doar un om stabileşte priorităţile. Iubitorii de fotbal nu sunt doar un număr de votanţi, neglijabili în calculul electoral cinic. Sunt cetăţeni care trebuie să se bucure de respectul nostru şi vin acolo din pasiune, uneori fierbinte!”, precizează Mihai Enache, care lasă impresia de opoziţie la Bughea de Jos. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK