Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A.S.C.M. i-a solicitat primarului să găsească de urgenţă o finanţare pentru a dota municipiul cu staţii de încărcare a maşinilor electrice

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 679

Inabilitatea angajaţilor Primăriei Câmpulung, în special a celor cu responsabilităţi în găsirea programelor cu finanţare europeană pentru puzderia de lipsuri ale municipiului, elimină municipiul nostru de pe traseul românilor şi străinilor posesori de maşini electrice. Poate, cei mai mulţi dintre câmpulungenii cu autoturisme clasice nu sesizează consecinţele lipsei staţiilor de încărcare a „automobilelor viitorului”, pe care autorităţile de la Piteşti şi Mioveni s-au grăbit să le instaleze pe teritoriile localităţilor lor, conştienţi de enormele beneficii materiale şi de imagine. Amplasarea unor puncte de alimentare cu curent electric pentru autovehicule nepoluante nu profită atât localnicilor, din rândul cărora foarte puţini şi-au achiziţionat maşini de acest tip, cât celor străini de aceste locuri, care pot include Câmpulungul pe rutele de călătorie, aflând că au posibilitatea să alimenteze la noi. 

Nu mai vorbim despre “pregătirea terenului”, pe care Primăria trebuia să o asigure acum, că tot scormoneşte Piaţa Primăriei, urmată de bulevard. Primăria trebuia să fie “motorul” acţiunii de înfiinţare de staţii de încărcare a maşinilor electrice, cu care bănuim că le va înlocui pe actualele nu peste mult timp. Plus că vin la Primărie personalităţi posesoare de maşini prietenoase cu mediul. Dar de ce să se complice să gândească, să comande proiecte, când autorităţile pot face dovada că nu le intereseaază viitorul apropiat?!    

Ideea rezolvării în regim de urgenţă a acestei carenţe a fost preluată de Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” într-o adresă, pe care i-a înaintat-o lui Liviu Ţâroiu, în speranţa că-l va convinge să folosească o sursă de finanţare externă, nu banii câmpulungenilor, pentru aceste dotări absolut necesare. Datorită abundenţei de argumente, vă prezentăm în continuare conţinutul pledoariei A.S.C.M., care tragem nădejde va trezi din moţăială o instituţie astenică. 

 

Către Primăria Municipiului Câmpulung

În atenţia domnului primar Liviu Ioan ŢÂROIU

Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, din municipiul Câmpulung, constituită din 91 de reprezentanţi ai societăţii civile din majoritatea domeniilor de activitate la nivelul comunităţii locale şi nu numai, vă înaintează următoarea propunere de investiţie, pentru care există o posibilitate imediată de finanţare din fonduri atrase integral, în condiţiile în care bugetul local nu permite nicio dotare sau lucrare nouă, în afara celor aflate în derulare: staţii de alimentare a maşinilor electrice.

Ideea s-a născut în urma nenumăratelor discuţii purtate de membrii Asociaţiei noastre cu persoane din afara municipiului, posesoare de autoturisme electrice, interesate să includă Câmpulungul pe traseul deplasărilor lor din ţară, cu condiţia de a avea posibilitatea de a alimenta pe teritoriul municipiului. Înfiinţarea unor staţii de alimentare a maşinilor electrice ar aduce un imens serviciu Câmpulungului. În primul rând, traversarea municipiului de turişti şi nu numai, români şi străini, care, poate, până acum, n-au avut prilejul ori curiozitatea de a afla cât de frumoasă este zona noastră. În al doilea rând, cât timp maşina staţionează în staţia de alimentare, posesorul ei cheltuieşte în Câmpulung, fie luând masa într-un restaurant local, fie vizitând sau întreprinzând orice altă activitate care aduce un cât de mic beneficiu financiar ori de imagine oraşului nostru. Asta dacă ne gândim că posesorul unui autoturism electric este, în general, o persoană cu venituri peste medie, care, acomodându-l cu acest traseu, devine vizitator constant. 

În acest moment, este încă disponibil un program al Administraţiei Fondului de Mediu, cu bani europeni, prin Ministerul Mediului, conceput special pentru municipii, care asigură integral finanţarea pentru achiziţia de staţii de încărcare. Municipiul nostru ar putea achiziţiona 4 staţii, de 60 Kilowaţi/oră, costul celei mai performante staţii fiind în jurul a 35.000 euro. Dar sunt şi la preţuri mai accesibile, cea mai simplă staţie, cu două posturi şi capacitate 22 Kilowaţi, costând aproximativ 2.500 euro + TVA. 

Un mare avantaj al existenţei acestor staţii de încărcare a maşinilor electrice derivă din asigurarea publicităţii lor prin intermediul unei aplicaţii utilizate la nivel mondial, Plug Share, valabilă peste tot în lume. Orice deţinător de maşină electrică, din oricare colţ al lumii, nu numai din România, află astfel că la Câmpulung există una, două sau mai multe staţii de alimentare a autovehiculelor hibride sau electrice, plus restul informaţiilor care îl interesează: amplasamentul, tipul, puterea lor, etc. Aşadar, informaţia şi publicitatea sunt asigurate în timp real, fenomenul fiind într-o creştere uluitoare, lucru de care este păcat ca oraşul nostru să nu profite. Piteşti şi Mioveni deţin astfel de facilităţi care îi încântă pe străini, care se numără frecvent printre clienţii staţiilor de încărcare din aceste localităţi. În plus, Câmpulung intră automat în sistemele de navigaţie, prin „bifarea” acestui traseu de cei care au apelat la serviciul de alimentare pe teritoriul său.

Vă mulţumim şi aşteptăm un răspuns favorabil la propunerea noastră! Cu stimă, Preşedinte Ioan NEACŞU

 

The most visited gambling websites in The UK