Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Procurorul cu origini câmpulungene, Marius Iacob, a demisionat din funcţia de adjunct al şefului DNA

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 950

 

Marţi, 19 martie, procurorul şef adjunct al DNA a demisionat din funcţie după ce a fost sancţionat de instanţa supremă. El a precizat că va rămâne procuror pe o funcţie de execuţie în cadrul DNA.

Născut pe 2 octombrie 1970, la Câmpulung, procurorul Marius Iacob a luat decizia, după ce, luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză Inspecţiei Judiciare şi a decis sancţionarea sa disciplinară cu „avertisment”.

Marius Iacob a fost acuzat de Inspecţia Judiciară că a încălcat mai multe dispoziţii, delegând un procuror-şef serviciu, respectiv pe Carmen Simona Ricu (despre care IJ susţine că a încălcat regimul incompatibilităţilor şi interdicţiilor funcţiei de magistrat, prin participarea la procesul civil care o privea pe Mihaiela Iorga Moraru), să reprezinte DNA în procesul civil având ca obiect suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Iorga Moraru a fost revocată din DNA. În decembrie 2018, Marius Iacob a fost audiat la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor în justiţie în dosarul deschis ca urmare a denunţului depus de Sebastian Ghiţă contra Laurei Codruţa Kovesi. Marius Iacob a fost procuror-şef adjunct al DNA din iunie 2013. Anterior a condus Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În perioada iunie 2011 - octombrie 2012, a fost prim-adjunct al procurorului general al României, iar printre dosarele instrumentate se află cel privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti şi a coordonat ancheta DNA în cazul Colectiv, dar şi cel al dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu.  

 

The most visited gambling websites in The UK