Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

O angajată la o fabrică de cablaje rupe tăcerea şi vorbeşte despre condiţiile groaznice de muncă Limbaj de şefi: „Tute, curve, nespălate, proastele dracului!”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 8391

Privită încă de la deschidere, în 2002, ca un colac de salvare pentru sute de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, după ce Uzina ARO, Grulen-ul şi Exploatarea Minieră au fost puse pe butuci, o societate, care se ocupă cu fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule (în special cablaje), dar şi a altor piese şi accesorii auto, s-a dovedit a fi de-a lungul timpului pentru foarte mulţi angajaţi o alternativă nefericită la ideea de începere a unei cariere într-un domeniu nou pe piaţa muncii, la Câmpulung. „Ne jignesc în ultimul hal, mai rău ca pe nişte animale!” La început, candidaţii pentru un post la societatea de cablaje ce anunţa lapte şi miere au dat năvală ca la promoţiile din marile magazine, angajările făcându-se în majoritatea cazurilor pe pile. Cu timpul, avântul muncitoresc a scăzut, iar acum nu prea se mai înghesuie lumea să muncească într-o societate care-şi bate joc de angajaţii de rând, cu complicitatea şefilor bine înfipţi pe posturi şi sprijiniţi de proptele înalte. Spun acest lucru vechii salariaţi, în speranţa că rândurile care urmează vor fi citite şi de reprezentanţii instituţiilor abilitate să acţioneze şi să ia măsuri pe linia relaţiilor de muncă angajator-angajat. Oamenilor le e frică să vorbească, pentru a nu-şi pierde serviciul şi bruma de bani pe care o iau la avans şi lichidare, în condiţiile în care se munceşte din greu, zi şi noapte. Unii nu rezistă şi pleacă după câteva zile, săptămâni, luni sau ani, depinde de situaţie, aşa cum este şi cazul unei tinere care urmează să-şi dea demisia, din cauza modului în care a fost tratată la locul de muncă şi a condiţiilor la limită în care-şi desfăşura activitatea. „Îmi voi băga demisia, din cauza lipsei condiţiilor pe care le aveam, nerespectarea oamenilor şi, mai ales, a modului în care ne tratează. Răutatea oamenilor, care văd că ne descurcăm pe anumite posturi sau că de ce suntem mai buni ca alţii. Invidia şi ura pe care o au angajaţii şi cei din toata secţia şi ne jignesc în ultimul hal mai rău ca pe nişte animale. Lipsa condiţiilor pe care le avem, tot timpul am stat în curent, ne-am îmbolnăvit cu toţii. Când ne îmbolnăveam, nimeni nu credea că eşti bolnav, numai noi ştim prin câte am trecut. Dar cel mai tare doare dintre toate acestea limbajul şefilor, de la cei mai mici, până la cei mai mari. Mai ales şefele de linie, şi dacă greşeai, şi dacă nu, au acelaşi vocabular, din „tute”, „curve”, „nespălate”, “proastele dracului”, „proştii dracului”, nu ne scot. Nu merităm să fim trataţi în halul ăsta, suntem oameni.”, ne-a povestit tânăra. În ediţia viitoare revenim cu povestea pe larg, despre persoanele reclamate şi firma respectivă. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK