Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

România şi Statele Federate ale Microneziei au convenit stabilirea de relaţii diplomatice

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1328

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_februarie_2357_Clipboard27.jpgLa începutul săptămânii, reprezentantul permanent al României la ONU, musceleanul Ion Jinga, deţinătorul unei experienţe de peste 27 de ani în diplomaţia internaţională bifează încă un eveniment notabil, pe care vi-l prezentăm în cele de urmează.

COMUNICAT DE PRESĂ

La sediul Misiunii Permanente a Statelor Federate ale Microneziei pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite din New York, a avut loc, la data de 5 Februarie 2019, ceremonia de semnare a comunicatului comun privind stabilirea de relaţii diplomatice între România şi Statele Federate ale Microneziei, la nivel ambasadorial.

 

Documentul a fost semnat, din partea României, de Reprezentantul Permanent la ONU, ambasador Ion Jinga, iar din partea Statelor Federate ale Microneziei de Reprezentantul Permanent al Statelor Federate ale Microneziei la ONU, ambasador Jane J. Chigiyal.

 

Acest demers se înscrie în completarea acţiunilor diplomaţiei române care vizează consolidarea relaţiilor politice bilaterale cu statele insulare din regiunea Pacificului, urmărind în acelaşi timp, o mai bună valorificare a oportunităţilor de cooperare atât în plan bilateral cât şi multilateral în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. De asemenea, demersul României are în vedere şi importanţa sporită acordată în prezent regiunii în cadrul politicii externe a Uniunii Europene.

 

 

Prin semnarea acordului privind stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Statele Federate ale Microneziei, numărul statelor cu care România întreţine relaţii diplomatice a ajuns la 192, dintre care 190 sunt state membre ONU.

 

The most visited gambling websites in The UK