Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Muscelenii continuă să se îmbolnăvească de gripă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 900

DSP Argeş a actualizat cazurile de gripă din judeţ. Pe lista celor infectaţi cu viruşi gripali au fost adăugaţi, miercuri, alţi 11 pacienţi, aşa încât numărul total al îmbolnăvirilor confirmate a ajuns la 91, dintre care 72 cu virus gripal AH1, 17 cu virus gripal AH3 şi 2 cu virus A nesubtipat.

De la începutul sezonului până în prezent, în Argeş s-au înregistrat trei decese cauzate de gripă la pacienţi nevaccinaţi antigripal, cu multiple boli cronice. La nivel naţional, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns miercuri la 89. Tot miercuri, 6 februarie, au mai fost confirmate 15 cazuri noi de gripă. Este vorba de un copil de 3 ani din Schitu Goleşti (virus gripal AH3), o femeie de 30 ani din Mihăeşti (virus gripal AH3), un bărbat de 45 ani din Câmpulung (virus gripal AH1), o femeie de 72 ani din Valea Mare Pravăţ (virus gripal AH1), un copil de 8 ani din Valea Danului (virus gripal AH1), o femeie de  44 ani din Piteşti (virus gripal AH1), o femeie de 61 ani din Poiana Lacului (virus gripal AH1), un copil de 7 ani din Bascov (virus gripal AH1), un copil de 9 luni din Piteşti (virus gripal AH1), un copil de 4 ani din Mioveni (virus gripal AH1), un copil de 14 ani din Căteasca (virus gripal AH1), un copil de 3 ani din Pietroşani (virus gripal AH1), un copil de 6 ani din Piteşti (virus gripal AH1), un copil de 3 ani din Cuca (virus gripal AH1), un copil de 5 ani din Miceşti (virus gripal AH1). Este epidemie la nivel naţional, iar la primele simptome de boală trebuie să vă prezentaţi la medic!

Cum se poartă corect masca antigripă

Masca medicală este folosită pentru a asigura protecţie împotriva viruşilor şi bacteriilor patogene, fiind recomandată şi de directorul adjunct al DSP Argeş, medicul epidemiolog Adrian Stoica. Însă majoritatea oamenilor nu ştiu cum să o folosească corect. Dacă tu eşti purtătorul virusului, atunci masca ar trebui folosită cu partea albă către tine. Dacă nu vrei ca o persoană să te infecteze, atunci masca ar trebui să fie purtată cu partea albă spre exterior. Se consideră că partea colorată, tratată cu o substanţă specială, previne intrarea microbilor în tractul respirator. Iar partea interioară, albă, serveşte drept filtru. Acestea sunt instrucţiunile specialiştilor. La Câmpulung, stocurile cu măşti medicale se epuizează foarte repede din farmacii. Micul articol protector care costă doar 60 de bani este „la modă”, fiind purtat de tot mai mulţi câmpulungeni, indiferent că sunt copii sau adulţi. “E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK