Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mica Unire, realizată de comunele muscelene, la Primăria Câmpulung

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1388

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2351_8-9-mica-unire.jpgMai sunt câteva zile până la Mica Unire, iar la Câmpulung va avea loc un eveniment unic. Este vorba despre întâlnirea tuturor comunelor din Muscel, la Primăria Municipiului, acolo unde, sub egida "Mica Unire în Muscel", va avea loc un adevărat spectacol cu prezentări de tradiţii şi obiceiuri ale zonei. 

De Mica Unire ne aducem aminte că, pe 24 ianuarie 1859, a avut loc Unirea Principatelor Române, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, fiind primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. În fiecare an, în Câmpulung şi în comunele limitrofe, atât şcolile, cât şi instituţiile de cultură au organizat diverse evenimente, iar acum, la 160 de ani de la Mica Unire, toate comunele din Muscel au ales să se unească şi să organizeze un frumos eveniment, într-o  locaţie aleasă de persoana care a dat fiinţă întâlnirii "Mica Unire în Muscel", nimeni alta decât fata edilului din comuna Rucăr, Simina Chiperi, preşedintele Asociaţiei "Regalia", o tânără pasionată de istoria, cultura şi tradiţiile muscelenilor, care, anual, organizează fel şi fel de evenimente spectaculoase. 

"Inițiativa a fost a mea, dar am încercat să adun cât mai multe persoane. Am discutat cu reprezentanți din mai multe comune muscelene și au fost de acord să colaborăm la organizarea evenimentului, pentru că nu puteam să mă descurc singură. Acum încă lucrăm la organizare. Am ales Câmpulungul, pentru că am zis că este un spațiu neutru, să nu mergem la vreuna dintre comune, să fim imparțiali. M-am gândit că este mai ușor pentru fiecare să vină acolo.", ne-a povestit Simina Chiperi. 

Edilii comunelor care vor putea participa joi, 24 ianuarie, vor aduce care mai de care expoziţii de port popular, de fotografii, produse tradiţionale, iar ansamblurile de dansuri vor prezenta un adevărat spectacol şi grupurile vocale vor veni cu cântece patriotice. "Ideea a fost ca cei din comunele muscelene să își promoveze ce au mai frumos, mai bun, să facă o expoziție populară, să aducă fotografii vechi, produse tradiționale și, mai ales, cântece patriotice. Vrem să facem un spectacol. Fiecare comună o să aducă un grup reprezentativ, un grup vocal sau un ansamblu de dansuri și să prezinte câteva cântece.", a continuat Simina Chiperi. Spectacolul va avea loc în sala de festivităţi a Primăriei Municipiului Câmpulung, începând cu ora 12.00, şi sunt aşteptaţi toţi muscelenii care vor să participe la "Mica Unire în Muscel".

The most visited gambling websites in The UK