Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Toader şi-a găsit proiectanţi şi consultanţi pentru lucrări mari: canalizarea la Pojorâta şi piaţa agroalimentară din Voineşti

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2345_6-7-toader.jpgÎn această toamnă, edilul de la Lereşti a demarat contractarea etapelor premergătoare unor obiective a căror execuţie va începe, dacă bugetul va arăta mulţumitor, la anul. Ce-i drept, şeful administraţiei vecine se bazează foarte mult pe fondurile atrase, care îl şi ajută, dar îi şi încetinesc anumite planuri, din cauza formalităţilor birocratice, obligatoriu de respectat. Prin achiziţia întreprinsă la sfârşitul lunii noiembrie, primarul Marian Toader îşi asigură prima etapă a unei investiţii cutezătoare, în privinţa căreia este conştient că n-o va aplica cu uşurinţă în teren. Cu 89.250 lei, şeful Executivului de la Lereşti a „cumpărat” de la firma piteşteană Saltus Provia 2012 servicii de proiectare pentru lucrarea de extindere a reţelei de apă potabilă şi canalizare menajeră, în satul Pojorâta. Proiectantul se obligă să asigure, în contul preţului contractului, studiul de fezabilitate, inclusiv toate documentaţiile pentru obţinerea avizelor conform certificatului de urbanism şi studiile de teren aferente, pentru lungimea de 2.500 metri. 

În aceeaşi perioadă, a mai rezolvat nevoia proiectării unei lucrări, care, cu siguranţă, este aşteptată de locuitorii din zona străzii Erou Locotenent Dumitru Lazea - Poduri - Frăsineata, pentru care primarul Toader are planuri de extindere a reţelei de alimentare cu apă potabilă. 5.996,17 lei îl costă proiectul tehnic şi serviciile de asistenţă tehnică din partea proiectantului, oferite de societatea bucureşteană H.V.I.D. Consulting Group. Pentru aceeaşi lucrare şi cu aceeaşi firmă au fost contractate serviciile de proiectare în faza de documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie/studiu de fezabilitate, servicii care sunt suportate din bugetul Lereştiului, cu 11.895,24 lei.  

Ceva mai mult îl costă serviciile de consultanţă pentru achiziţia unui utilaj cu fonduri nerambursabile, necesar Primăriei. 22.129,24 lei sunt plătiţi unui consultant din Geamăna, VDI Proiectlab SRL, în a cărui sarcină intră întocmirea cererilor de finanţare, memoriile justificative în cadrul investiţiei susţinute cu fonduri europene nerambursabile ori fonduri naţionale, întocmirea documentaţiei de implementare (cereri de plată, cereri de rambursare, acte adiţionale). 

Pe lista de investiţii a anului 2018 a administraţiei publice lereştene a figurat o investiţie dorită de comunitatea locală, despre care primarul Marian Toader vorbeşte de când s-a instalat la conducerea comunei: înfiinţarea pieţei agroalimentare în satul Voineşti (proiect tehnic + lucrări). Deocamdată, Primăria a comandat servicii de consultanţă, atribuite contra unui preţ de 8.806 lei unei firme din Pucioasa - Dâmboviţa, SC Avisco Proiect SRL. Contractul cuprinde: „Întocmirea documentaţiei de atribuire pentru achiziţia publică de servicii de proiectare - faza proiect tehnic şi de lucrări de construcţii, în colaborare cu echipa de proiect/ responsabilul cu achiziţiile publice - strategia de contractare, fişa de date, caiet de sarcini, formulare, declaraţii, procese-verbale de şedinţă, raportul procedurii, etc., şi a documentaţiei subsecvente; Urmărirea organizării şi derulării procedurii de atribuire pe SEAP, inclusiv răspunsuri la clarificările solicitate de ofertanţi; Asigurarea de consultanţă în situaţia apariţiei unor contestaţii la achiziţiile publice ce urmează a fi derulate în cadrul proiectului; Consultanţa juridică la elaborarea contractelor de achiziţie publică.” 

La solicitarea autorităţii contractante, Primăria Lereşti, partenerul de contract va elabora şi alte documente necesare în domeniul achiziţiilor publice, pentru obiectivul pieţei agroalimentare din Voineşti. 

Evenimentul Muscelean