Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În această sâmbătă, toţi primarii din Argeş se întrec la tăiat de porci, în scop caritabil

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2344_2-3-porc.jpgZiua de sâmbătă, 21 decembrie, aduce unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale sărbătorilor de iarnă din Argeş. Toţi primarii din judeţ vor participa, pentru al patrulea an, la o nouă ediţie a Ignatului la Muzeul Goleşti. Primarii din Argeş se vor întrece în tăierea porcilor, dar, mai ales, în greutatea acestora. Acest eveniment, organizat de CJ Argeş şi ACOR - filiala Argeş este, de fapt, unul caritabil, întrucât toată carnea proaspăt tăiată va fi distribuită direct la centrele de bătrâni şi la casele de copii, aflate în subordinea DGASPC Argeş. 

În acest an, noua ediţie a evenimentului este aşteptată cu mult interes, mai ales că mulţi participanţi nici nu se mai aşteptau să se organizeze, din cauza pestei porcine şi a ultimelor suspiciuni din comunele argeşene şi muscelene, însă Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dat undă verde pentru desfăşurarea evenimentului, cu condiţia ca porcii să provină din localitatea de unde vin primarii, să nu fie cumpăraţi din altă parte. 

Pe lângă acest obicei al tăierii porcului, primarii vor aduce vin, ţuică, murături, caşcaval, cârnaţi şi alte bunătăţi care vor crea o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă şi vor aduce zâmbetele pe chipurile multor oameni care, acum, au nevoie mai mult ca niciodată. 

Anul trecut, la Muzeul Goleşti, carnea a peste 24 de porci a fost pregătită tradiţional şi împărţită la toate centrele de bătrâni şi copii. 

La acest Ignat caritabil, organizatorii se aşteaptă ca toţi primarii să fie prezenţi, însă deja primarii din Sud au anunţat că nu vor fi prezenţi. Şi Bebe Ivan, edilul de la Băbana, cel care, an de an, aducea ceva nou la Ignat şi era aşteptat cu braţele deschise, anul acesta, a declarat că absenţa sa se datorează faptului că va respecta tradiţia cu porcul de Ignat, în scop caritabil, în comuna pe care o păstoreşte. Carnea va fi oferită muncitorilor care au lucrat fără nicio zi de pauză, timp de 90 de zile, la construirea podului Vârtej. 

The most visited gambling websites in The UK