Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Adina Oprescu şi-a lansat o nouă carte

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2337_8-9-evet3.jpgÎntr-o lume agitată, în care toţi ne grăbim să obţinem lucruri, să ne expunem şi să uităm de noi, mai sunt şi oameni care se opresc în loc şi caută ceva diferit. Aşa se face că, în Câmpulung, scriitoarea Adina Oprescu reuşeşte, pentru al doilea an consecutiv, să lanseze un volum de carte personal, care să ne pună întrebări, să ne dea răspunsuri sau să ne rupă măcar o clipă, de monotonie. După "Paşi pe cale" - volumul de anul trecut, a venit rândul cărţii "EVET" să fie lansată pentru acest an. 

„Prin valurile vieţii, ne însuşim măşti, de care ne ataşăm cu o asemenea intensitate, încât nu ne putem concepe existenţa în absenţa lor... şi totuşi... Fericirea poate fi doar la o MASCĂ distanţă"... aşa găsim scris pe cartea lansată miercuri, 21 noiembrie. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2337_8-9-evet2.jpgEvenimentul a avut loc în sala de festivităţi a Hotelului "Muscelul", acolo unde lansarea nu a fost una normală, ci o poveste cu multe episoade şi personaje. Pentru început, profesorii de la Şcoala de Muzică din Câmpulung au interpretat o piesă la pian şi vioară, urmaţi de eleve ale Şcolii de Muzică, cele care au cântat la nai, iar Alexia Popescu, musceleanca recunoscută pentru vocea sa frumoasă, a interpretat o melodie tot în strânsă legătură cu cartea. După acest episod muzical, ce a prezentat tot povestea noului volum, Marius Bălan a prezentat un om special, care a realizat un mesaj de îndemn pentru cei prezenţi şi pentru cei care vor să înţeleagă sensul cărţii "EVET".

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2337_8-9-evet6.jpg„Leagă-ţi şireturile pantofilor... unul de altul. Şi vei avea timp să trăieşti... important e să exişti în propria viaţă, nu să fiinţezi. Inima... să îţi conducă viaţa, nu mintea. Cu cât fricile tale sunt mai mari, cu atât te vei lepăda mai mult de tine însuţi. Nu critica, nu judeca, nu da poveţe... fiindcă nu ştii nimic! Mai bine mângâie şi dăruieşte un zâmbet! Viaţa naşte moarte, dar şi moartea naşte o altă viaţă. Calcă cu grijă în vieţile oamenilor, pentru ca urma pasului tău să nască zâmbet, nu lacrimă...Nu pretinde celorlalţi iubirea ce în tine e moartă. Iubirea nu mistuie, iubirea nu doare.”, a transmis Constantin Cotimanis, iar, la fiecare vorbă rostită de el, toată lumea prezentă a căzut efectiv într-un moment de visare, în care contau şi se auzeau doar cele rostite de el. 

După acest moment emoţionant, un alt episod a fost prezentat de Marius Bălan, cel care a interpretat o piesă autentică a Marianei Deac, aşa cum a spus el, tot pentru a veni în sprijinul cărţii. De asemenea, cartea a avut şi un film sugestiv de prezentare, în care imaginile vorbesc de la sine. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2337_8-9-evet5.jpgCopiii de la Leo Leolution Câmpulung, coordonaţi de Carmen Bârloiu, au realizat un alt episod frumos şi impresionant. Aceştia au recitat, pe rând, diverse pasaje, citate sau simple rânduri de remarcat, din cartea Adinei Oprescu, însă toate au venit ca un dialog dintr-o poveste, prezentat de personaje reale ce au transpus lumea prezentă într-un colţ de linişte şi de cugetare.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2337_8-9-evet4.jpgFinalul a fost marcat de alte trei fete, cu o voce minunată, care au interpretat cunoscuta piesă "Que Sera, Sera", ea reprezentând tot o trimitere la cartea "EVET". Nimic nu a fost întâmplător, iar toată lansarea de carte a fost, de fapt, o poveste, în care acţiunile au înlocuit vorbele, iar imaginile au înlocuit explicaţiile. După frumosul spectacol prin care s-a prezentat cartea, autoarea cărţii "EVET" - "Esenţa Vieţii Eşti Tu", a venit în faţa publicului şi cu mari emoţii, dar şi priviri de mulţumire, a vorbit scurt despre eveniment. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2337_8-9-evet.jpg„Dacă ursitoarele cărţii şi-au terminat ultimele urări, EVET ajunge la dumneavoastră, îşi urmează calea. Până astăzi, a fost doar a mea, de acum este a tuturor. Am ales să fac această lansare în lumea culturală, utilizând diverse simboluri din carte. Poate atunci când veţi citi cartea, veţi afla şi de ce Alexia a cântat o anumită melodie, ce a reprezentat imaginile din film, de ce copiii de la Şcoala de Muzică au cântat la nai, de ce s-a cântat la sfârşit Que Sera, Sera. Vă mulţumesc pentru participare. Puţine cuvinte, multă iubire pentru voi...”, a transmis Adina Oprescu.

Au fost prezenţi oameni de cultură, reprezentanţi ai unor instituţii, oameni politici care sunt atraşi de frumosul scrierilor, prieteni şi rude ala familiei Oprescu, iar realizatorii episoadelor de prezentare a volumului au fost elevii şi profesorii Şcolii de Muzică din Câmpulung, Alexia Popescu, Marius Bălan şi grupul său de canto, precum şi Clubul Leo Leolution din Câmpulung. Întreaga seară, Adina Oprescu a acordat autografe zecilor de oameni care au fost prezenţi, iar evenimentul a fost cu adevărat unul original şi de bun gust.

 

Evenimentul Muscelean