Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Parada AMVVD de pe 1 Decembrie, de la Arcul de Triumf, deschisă cu drapelul purtat de veteranul Ionuţ Butoi

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 2644

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2336_Clipboard01.jpgFiind într-un an cu totul special, parada militară de pe 1 Decembrie, organizată de Ziua Naţională a României, va cuprinde o serie de manifestări marcante, iar acum, la 100 de ani de la Unirea tuturor Principatelor Româneşti, un mare şi frumos vis va lua fiinţă. Este vorba despre dorinţa militarilor din Asociaţia Militarilor Veterani şi a Veteranilor cu Dizabilităţi - „Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir”,  de a participa la parada de la Arcul de Triumf. Pentru prima dată în istorie, Blocul de paradă va fi deschis cu port-drapelul Asociaţiei, purtat chiar de veteranul muscelean Ionuţ Butoi. 

În fiecare an, pe 1 Decembrie, Ziua Naţională a României este sărbătorită aşa cum se cuvine, însă, anul acesta, românii se aşteaptă la un adevărat eveniment, când se gândesc la parada militară organizată la Bucureşti. Aşa şi este, asta deoarece pentru parada 2018 vor fi mai multe noutăţi, printre care un eveniment - plin de istorie. Este vorba despre prezenţa în blocul de paradă de la Bucureşti şi a Asociaţiei Militarilor Veterani şi a Veteranilor cu Dizabilităţi - „Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”. Este o asociaţie militară ce îşi axează din răsputeri toate forţele asupra militarilor răniţi în Teatrele de Operaţii. Din această asociaţie face parte şi musceleanul nostru, militarul - veteran Ionuţ Butoi, cel care ne dă zilnic exemple de viaţă, prin generozitatea, bunătatea şi tăria sa, care îl fac să răzbească, indiferent de greutăţile întâmpinate. Pentru Ionuţ, participarea la marea paradă militară reprezintă un vis mai vechi care, acum, într-un an atât de special, s-a îndeplinit. 

„Mi-am dorit de mult să pot defila, iar acum se poate. Este un lucru minunat să pot defila. Dacă până acum nu s-a putut, iată că acum se poate. Era un vis al meu să defilez măcar o dată, ca militar activ, la o asemenea paradă militară şi mai ales că este anul Centenarului.”, ne-a declarat Ionuţ Butoi.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2336_6-7-i-butoi.jpgÎn fiecare zi, viaţa militarilor este expusă la numeroase provocări, iar noi, cei din exterior, poate puţin apreciem eforturile pe care aceştia le fac, dar şi tăria de care dau dovadă. Visul lui Ionuţ Butoi s-a îndeplinit, însă abia de acum va începe greul, deoarece o pregătire pentru defilare a unor militari complet sănătoşi nu are acelaşi grad de dificultate ca o pregătire a militarilor veterani răniţi în Teatrele de Operaţii. Chiar dacă ştiau că va fi greu, reprezentanţii Asociaţiei au înaintat dorinţa lor în faţa generalului Nicolae Ciucă, cel care a răspuns pozitiv la iniţiativă. 

„Asociaţia Militarilor Veterani şi a Veteranilor cu Dizabilităţi a avut iniţiativa, a  înaintat o adresă prin care noi am solicitat ca, în acest an, să participăm la parada de 1 Decembrie. Domnul general Nicolae Ciucă ne-a aprobat, iar, acum o lună, am primit răspunsul. Este foarte grea pregătirea pentru această paradă, vom începe în zilele următoare repetiţiile. Va participa un pluton, iar din Argeş sunt doi militari veterani.  Suntem mândri că se va întâmpla acest lucru şi ne dorim să se întâmple şi în anii următori. Pentru Ionuţ Butoi a fost un vis mai vechi, pe care iată, acum, noi am reuşit să îl îndeplinim.”, ne-a declarat Marius Apostol, preşedintele AMVVD. 

Pe 1 Decembrie, la remarcabila paradă militară ce va avea loc la Arcul de Triumf, Port- Drapelul Asociaţiei Militarilor Veterani şi a Veteranilor cu Dizabilităţi va reprezenta deschiderea blocului de paradă al Asociaţiei. 

 

The most visited gambling websites in The UK