Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ziua Mondială a Diabetului, marcată la Câmpulung

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 561

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2335_8-9-campanie-diabet.jpgMiercuri, la Câmpulung, s-a marcat Ziua Mondială a Diabetului. Zeci de musceleni care au avut ocazia să treacă prin Grădina Publică "Merci" au avut parte de o consultaţie gratuită din partea medicilor specialişti, care au organizat, împreună cu mai multe instituţii din Câmpulung, această campanie de conştientizare, la fel ca în fiecare an. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2335_8-9-campanie-diebet2.jpgZiua de 14 noiembrie este marcată, la nivel mondial, ca Ziua Internaţională a Diabetului. În proiectul "Testează-ţi gratuit glicemia", Lions Club "Negru Vodă", în parteneriat cu Clinica "Clubul Sănătăţii" şi Spitalul Municipal din Câmpulung, s-a raliat la cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului, care are loc în fiecare an. Astfel că, miercuri, 14 noiembrie, între orele 11.00 şi 13.00, în Grădina Publică "Merci", zeci de oameni au găsit un cort „Lions”, dotat cu tot e este necesar pentru a se testa glicemia. De asemenea, un număr de 75 de vouchere pentru testarea gratuită HbA1c - hemoglobina glicată, au fost atribuite cu sprijinul medicilor diabetologi din municipiul Câmpulung. „Este deja al cincilea an consecutiv în care încercăm să conştientizăm lumea de importanţa depistării din timp a diabetului zaharat. Incidenţa este foarte mare în România, din păcate, lumea nu cunoaşte foarte multe date. La nivel mondial, tema pentru anul acesta şi pentru 2019 este tocmai „Familia şi diabetul”, pentru că sunt foarte multe familii sărace în lume, care nu îşi permit să îşi facă această testare şi cel mai bine este să previi. Asta facem şi noi acum, cu un personal de specialitate din Spital. Avem alături de noi şi un medic diabetolog care are în evidenţă persoanele cu diabet şi le va distribui voucherele în funcţie de recomandări. Aceste testări la care avem voucherele sunt mai scumpe şi ne-am gândit să venim în întâmpinarea celor care nu îşi permit să o facă, nu este decontată de CAS, iar noi vrem să îi sprijinim. Prezenţa la Câmpulung este bună, oamenii sunt bucuroşi că li se dă atenţie, pentru că asta este foarte important, să încercăm să ajutăm...”, ne-a declarat Carmen Bârloiu, reprezentat „Lions” Câmpulung. La testare, au fost prezenţi şi primarul Liviu Ţâroiu, dar şi viceprimarul Mărgărin Blidaru, acesta din urmă fiind primul care a dorit să îşi verifice chiar şi tensiunea. 

„De Ziua Mondială a Diabetului am participat la testele gratuite care se fac la Câmpulung, în organizarea Clubului „Lions” şi a Spitalului Municipal. Am fost primul, am avut o glicemie foarte bună, ca şi tensiunea. Din câte vedem, oamenii vin, testează glicemia gratuit, au o mare atenţie pentru sănătatea lor. Este foarte important să conştientizăm această boală, am şi eu prieteni, am avut şi unchi care au avut probleme cu diabetul. Trebuie să avem mare grijă de sănătatea noastră.”, ne-a declarat viceprimarul Mărgărin Blidaru. 

Tot în cadrul acestui proiect, în acelaşi timp cu aprinderea iluminatului public, în seara de 14 noiembrie, clădirea Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” din Câmpulung a fost iluminată în albastru, alături de alte sute de clădiri din întreaga lume, iluminate sub sloganul: „Să aducem diabetul în lumină!” Albastrul deschis este culoarea aleasă la nivel mondial pentru simbolistica acestei zile şi reprezintă speranţa, dar este şi culoarea Naţiunilor Unite. 

Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an pe data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet şi cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. La Câmpulung, în ziua de 14 noiembrie şi-au testat glicemia și tensiunea un număr de 185 de persoane, în doar două ore. 

The most visited gambling websites in The UK