Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Suspecţi că au spart Orange Shop, doi bărbaţi reţinuţi pentru 30 de zile

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1543

b_400_250_16777215_10_images_images2_11.jpgMiercuri, 10 octombrie, poliţiştii argeşeni au efectuat patru percheziţii în judeţul Olt, la suspecţii de comitere a spargerii magazinului Orange Shop, din Câmpulung. Doi dintre bănuiţi au fost reţinuţi a doua zi, pe 11 octombrie, pe numele lor fiind emise mandate de arestare pentru 30 de zile. În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că suspecţii vindeau aparatura furată într-un magazin din Balş.
O zi întreagă le-a luat poliţiştilor să inventarieze lucrurile furate
În noaptea de 29 spre 30 august, indivizii, cu cagule pe cap, au pătruns în Orange Shop, din zona Pieţei Centrale, şi au furat toate telefoanele şi tabletele expuse în vitrine, la vânzare, fără să se atingă de altceva, paguba fiind estimată la 13.500 de euro. Spargerea a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale unităţii, cât şi de altele, care se află în vecinătate.
Oamenii legii au reuşit să-i identifice pe suspecţi pe baza imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere atât ale magazinului, cât şi altele, din apropiere. În afara celor patru hoţi, care au purtat cagule pe faţă în momentul furtului, pe imagini se observă o maşină, care apare pe filmările exterioare. Este vorba de un BMW, acesta fiind, de altfel, indiciul care i-a dat de gol pe hoţii mascaţi. Înainte de comiterea faptei, suspecţii şi-au luat măsuri de precauţie şi au schimbat plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului.
După ce au fost stabiliţi bănuiţii, poliţiştii au organizat miercuri, 10 octombrie, patru percheziţii în comuna Brebeni şi oraşul Balş, din judeţul Olt. La descinderi au fost găsite mai multe bunuri, peste 500 de telefoane mobile, tablete, laptop-uri, accesorii de telefonie mobilă, unelte şi scule electrice, unele fiind susceptibile a proveni din infracţiuni de furt. Unele provin din furtul de la Orange Shop Câmpulung, însă nu toate, de aceea au fost extinse cercetările în acest caz. Se bănuieşte că indivizii dădeau lovitură după lovitură, reuşind să spargă mai multe magazine de telefonie mobilă. Atât de multe bunuri provenite din furt au fost găsite, încât poliţiştii au stat o zi întreagă să inventarieze şi să întocmească procesele verbale la faţa locului.
Aparatura furată, vândută într-un magazin din Balş
Mai important de atât, oamenii legii au stabilit că mare parte din aparatura furată era vândută de suspecţi într-un magazin din Balş. Patronul unităţii care se ocupă de vânzarea de telefoane mobile şi accesorii a fost audiat, acesta dând detalii despre produsele aduse de suspecţi. Trei bărbaţi au fost duşi la audieri, la sediul Poliţiei Câmpulung. Este vorba de Cristinel V., de 34 de ani, din comuna Brebeni, Mircea Costel D., de 33 de ani, din aceeaşi localitate, şi Dumitru E., de 32 de ani, din Balş. După mai multe ore, oamenii legii au emis ordonanţe de reţinere pe numele a doi dintre aceştia: Cristinel V. şi Mircea Costel D.
Joi, 11 octombrie 2018, cei doi au ajuns în faţa magistraţilor de la Judecătoria Câmpulung cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis cererea Parchetului şi a emis mandate pe câte 30 de zile pentru Cristinel V. şi Mircea Costel D., necăsătoriţi, cu studii liceale, fără ocupaţie, fără loc de muncă, fără obligaţii militare, cu antecedente penale. Bărbaţii au contestat decizia, iar recursul s-a judecat la Tribunalul Argeş, ieri, 15 octombrie 2018. Instanţa superioară le-a respins cererea ca nefondată. Oltenii sunt cercetaţi pentru furt şi furt calificat şi pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat. Adrian TĂNASE

The most visited gambling websites in The UK