Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Comunele Mihăeşti şi Stâlpeni, în sărbătoare

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1684

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2322_zi-comuna.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute, două comune din Muscel au fost în mare sărbătoare. Este vorba despre comunele Mihăeşti şi Stâlpeni, acolo unde autorităţile locale şi judeţene, alături de săteni şi de invitaţi speciali, au sărbătorit ziua acestor localităţi, până târziu în noapte. De la evenimente nu au lipsit nici momentele de reconstituire a istoriei şi slujbele religioase dedicate Eroilor Neamului, acum, la 100 de ani de la reîntregirea neamului, aprinzându-se, totodată, şi Flacăra Centenarului. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2322_zi-comuna2.jpg

La ediţia cu numărul 14 a Zilei Comunei Stâlpeni s-au aniversat  414 ani de atestare documentară. La momentul festiv au fost prezenţi Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, vicepreşedinții Simona Brătulescu şi Ion Mînzînă, prefectul Emilian Dragnea şi subprefectul Adrian Bughiu, senatorii Şerban Valeca şi Gheorghe Marin, consilieri judeţeni şi primari argeşeni, precum şi alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2322_zi-comuna3.jpgCu această ocazie, primarul Șerbănoiu a acordat plachete şi diplome de excelenţă „Cetăţenilor de Onoare” ai comunei şi cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, primind, la rândul său, din partea conducerii Consiliului Judeţean Argeş, o plachetă de excelenţă în semn de preţuire pentru implicarea în dezvoltarea localităţii, păstrarea identităţii culturale şi promovarea valorilor tradiţionale. Primarul Gabi Șerbănoiu a avut prilejul de a prezenta în faţa locuitorilor comunei realizările administraţiei publice locale în cei doi ani şi jumătate de mandat, dar a vorbit şi despre cât de importantă este această zi. 

„Este o sărbătoare a noastră, a cetăţenilor comunei Stâlpeni, care, în fiecare an, au adus în mijlocul lor invitaţi de seamă, fiecare dintre dumneavoastră aţi trăit emoţiile acestui eveniment. Anul acesta, evenimentul este cu atât mai important şi special, pentru că sărbătorim şi 414 ani de atestare documentară şi ştim cu toţii că sărbătorim şi Flacăra Centenarului.”, a declarat primarul comunei Stâlpeni, Gabi Şerbănoiu.  Elisabeta Turcu şi Adriana Antoni au fost invitate speciale pentru a crea o atmosferă cu adevărat de sărbătoare la Stâlpeni şi, de asemenea, au fost oferite o serie de surprize muzicale din partea Şcolii Populare de Arte Piteşti.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2322_zi-comuna4.jpgUltima zi a lunii septembrie a fost pentru comuna Mihăeşti un moment în care istoria s-a rescris. La cea de-a XII-a ediţie a Zilei Comunei, localnicii și-au pomenit eroii căzuţi pe frontul de luptă în Primul Război Mondial, pentru înfăptuirea Marii Uniri. La ceremonia de pomenire, desfăşurată la monumentul din curtea Bisericii din satul Valea Popii, au participat, alături de săteni, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, vicepreşedinţii Simona Brătulescu şi Ion Mînzînă, prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Bughiu, senatorii Șerban Valeca și Gheorghe Marin, deputata Simona Bucura Oprescu, fiică a satului, primari, consilieri judeţeni şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene. După ceremonia religioasă oficiată de un sobor de preoţi, Flacăra Centenarului a fost depusă la monument, în acordurile Fanfarei „Argeşul” a Centrului Cultural Judeţean Argeş, iar încă patru felinare au fost aprinse, urmând a purta Flacăra în fiecare dintre satele ce compun comuna Mihăeşti. Tot cu acest prilej, primarul comunei şi președintele CJ Argeş, Dan Manu, au acordat diplome centenare urmaşilor eroilor din localitate, iar grupul vocal „Doruri muscelene” şi copiii din comună au interpretat un program de cântece patriotice. 

The most visited gambling websites in The UK