Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul s-a „dezumflat” în privinţa datei încheierii lucrării în Piaţa Primăriei

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 2169

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_taroiu-lucrari.jpgVorbind despre şantierul de sub fereastra sa, Liviu Ţâroiu mărturisea că reparaţia Pieţei Primăriei este una dintre cele mai dorite lucrări de pe lista sa de obiective propuse pentru acest mandat. Din păcate pentru toată lumea, nu numai pentru primar, cea mai dorită lucrare a lui s-a poticnit prin „demisiile” pietrarilor aflaţi în conflict nu cu Primăria Câmpulung, nu cu câştigătorul licitaţiei, asocierea de familie Group Concif - Ratelen Construct, ci cu propriul patron, cooptat de constructorul muscelean ca să monteze pavajul. E de bătut în lemn ca să nu se repete incidentul de la sfârşitul săptămânii, când echipa de muncitori de la Bistriţa, care nu şi-au luat salariile din cauza propriul angajator, a refuzat să continue voluntariatul. Ce s-a întâmplat de s-a golit subit şantierul animat şi sâmbăta, şi duminica, am explicat în ediţia trecută şi a explicat încă o dată, la conferinţa de presă, de marţi, 18 septembrie 2018, şi Liviu Ţâroiu. Primăria Câmpulung a virat banii, o parte din bani, câştigătorului licitaţiei, acesta l-a plătit pe colaboratorul din Bistriţa, care a adus pietrarii, însă acesta din urmă nu şi-a plătit oamenii, care au împachetat şi au plecat. Aşadar, scurtcircuitul s-a produs nu în relaţia beneficiarului şi constructorului, cum s-a întâmplat în experienţa Primăriei cu Grup Corint, distrugătoarea parcurilor, ci în treburile interne ale unui prestator de servicii contractat de Group Concif, firma din Stoeneşti, care n-avea cu cine să facă lucrarea. Aşa că a adus oameni de unde a găsit. 

Liviu Ţâroiu a declarat public că n-a ştiut de existenţa „subcontractantului”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2319_taroiu.jpgMarţi, conform spuselor primarului Liviu Ţâroiu, era aşteptată o nouă echipă de pietrari, nu se ştie pe unde găsiţi, la criza severă de forţă de muncă înregistrată la nivelul întregii ţări. Acesta ne spunea că, înainte de a se întâlni cu jurnaliştii, l-a chemat la el pe constructor. „Eu cu el am contract. Nici măcar n-a declarat un subcontractant.”, a fost surpriza „deconspirată” când oamenii subcontractantului, care, în termeni legali, ar fi un prestator de servicii, revoltaţi că nu şi-au încasat salariile, au părăsit şantierul.             

În ceea ce priveşte termenul lucrării, n-am mai remarcat la şeful Câmpulungului acelaşi optimism ca la debutul în forţă al răscolirii împrejurimilor celei mai importante instituţii. „Noi speram să se rezolve în graficele de lucrări convenite cu constructorul, chiar dacă termenul contractului este de un an întreg. Sper ca, de astăzi (marţi, 18 septembrie 2018), să vină noua echipă de lucru, de pietrari, pentru a continua lucrările. Aşa cum aţi văzut şi aţi şi scris, de vineri (n.r. 14 septembrie 2018), ne-am blocat pentru o discuţie între firma care a adus oamenii şi aceştia. Vreau să precizez că toţi banii solicitaţi de firma constructoare, pe bază de fişe de lucrări executate, i-au fost plătiţi şi nu suntem în nicio întârziere în ceea ce priveşte plata faţă de dânşii. Noi, Primăria, avem banii integral în cont, putem plăti oricând, dar numai în baza lucrărilor executate. N-au solicitat niciun avans, căci poate am fi dat şi un avans, dar, nesolicitând la începutul lucrărilor, acum este imposibil să mai ceară aşa ceva. Astăzi şi mâine (n.r. marţi şi miercuri), luăm din nou la mână graficele de lucru, împreună cu constructorul, să vedem cum reaşezăm lucrările, în aşa fel încât, până la sărbători, să finalizăm Piaţa Primăriei, măcar partea centrală, până la Muzeu, rămânând să continuăm restul la primăvară.”, sunt cele mai recente declaraţii ale primarului despre obiectivul nr.1 al primului său mandat. 

„Ce lucrare de artă vedeţi în a pune pietre pe jos?”

Exceptând incidentul din „bătătura” colaboratorului celui care a câştigat licitaţia, alte derapaje nu există, ne asigură primarul. El a avut un comentariu şi despre capacitatea executantului de a derula lucrarea din punct de vedere al intervenţiilor asupra unui monument istoric de clasa A. Şeful Executivului a recunoscut că n-a cerut, în caietul de sarcini, ca firma să fie acreditată pentru acest tip de lucrări, considerând că este suficient avizul pe care Primăria l-a obţinut de la Ministerul Culturii. De ce nu l-a cerut a explicat tot el: „Ce lucrare de artă vedeţi în a pune pietre pe jos? Aşa am făcut şi la „Kretzulescu”. L-am luat pe Corint, că era acreditat pe monumente istorice şi ce monumente istorice… trotuarul din faţa Primăriei?! Gardul Grădinii Publice este o batjocură… suntem în proces cu ei, dar tot trebuie să dărâmăm şi să luăm în piept lucrarea.”, a făcut o remarcă nu departe de adevăr, referitoare la experienţa în materie de restaurări istorice a constructorilor. Cazul Grup Corint, care degeaba a lucrat profesionist la Alba Iulia, dacă la Câmpulung doar a distrus. 

 

The most visited gambling websites in The UK