Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

PSD: Fără bănci în Parcul Jurământului! PNL: Cât mai multe bănci în Parcul Jurământului!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1669

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2315_Clipboard15.jpgDupă opinia vehementă exprimată din partea majorităţii social-democrate de Cornel Băjan, de a lăsa Parcul Jurământului fără bănci, o lună mai târziu, a reacţionat şi opoziţia: să se pună bănci, căci nu s-a pomenit parc fără bănci! O cere Ionel State, după ce, susţine el, a fost abordat de mai mulţi cetăţeni care au curaj să se odihnească lângă cetele de supraveghetori voluntari ai vadului de la piaţă. State doreşte cât mai multe bănci, ca să stea toată lumea care populează parcul, vremelnic sau permanent, în sensul că, zi de zi, sunt la „serviciu”. Încolţit de PSD, din partea căruia s-a lansat o primă cerinţă, şi de PNL, care vrea cu totul altceva, Liviu Ţâroiu a anunţat că va supune la vot propunerea, care probabil că va trece în varianta „cu bănci”. Pentru că, şi dacă se pun, şi dacă nu se pun, ursărimea va fi la „datorie”, mulţumită cu bordurile cele noi, care au înlocuit spărturile deranjante posterioarelor lor trudite. 

Şi, vorba lui Ionel State, să fie cât mai multe, căci nu se ştie câte mai rămân, având exemplul proaspăt de pe Bulevardul I.C. Brătianu, peste drum de „Clubul Sănătăţii”, unde un iubitor al gusturilor primarului şi viceprimarului în materie de mobilier urban a înşfăcat banca şi a lui a fost! Chit că în zonă locuieşte o familie din acelaşi neam cu relaxaţii din Parcul Jurământului, parcă n-am da vina pe aceşti cetăţeni, care preferau vechitura ori bordura. Ori şedeau roată pe jos, pe iarba verde, cum erau învăţaţi. Tot de la PNL, Bogdan David reia apelul montării unor locuri de popas şi pe urcarea spre Grui. 

Cât despre Crucea Jurământului, atracţia ursarilor şi rudarilor tolăniţi pe soclu şi pe crucile cu rol de susţinere a lanţului înconjurător, State a solicitat să fie protejată printr-o împrejmuire adecvată. Probabil, un gard electrificat sau o cutie de plexiglas, la ce lipici are la veneticii care călăresc monumentul, la o cafea, o ţigară şi o sămânţă. „Crucea Jurământului va face obiectul unui proiect de reabilitare., anunţă, pentru a nu ştim câta oară, primarul Ţâroiu. O să venim cu un proiect, prin care vom da toate crucile de pe teritoriul municipiului Muzeului Municipal, să se ocupe de ele şi să le întreţină în patrimoniu.” Până face primarul proiectul şi transferul, se schimbă directorul Muzeului şi nu este exclus ca Ţâroiu să aştepte ca Alexandru Oprea să-şi încheie mandatul, la sfârşitul acestui an, ca să înceapă să ceară mai multe de la următorul manager.     

Rămânem în atmosfera parcurilor, prin intervenţia profesorului Constantin Staicu legată de administrarea fostului „Olga Bancic”, actual „Kretzulescu”. Cerinţa acestuia a privit curăţenia zonei şi, în mod deosebit, a lacului al cărui aspect tinde către o baltă mizerabilă. „Administrarea parcului este a ADP-ului. Domnul viceprimar şi-a notat şi trebuie să urmărească.”, a replicat Ţâroiu. Şi este musai ca Blidaru să urmărească limpezirea apei, existând planul şefului Ţâroiu de a scufunda „Icarul” prăbuşit în Piaţa Primăriei în lacul din „Kretzulescu”.   

Se pregăteşte concursul pentru funcţia de director medical al Spitalului 

După epuizarea termenului de 40 de zile în care avea ocazia să se răzgândească în privinţa demisiei, postul administrativ ocupat de medicul Toma Berevoianu este disponibil celor interesaţi să facă parte din conducerea Spitalului Municipal Câmpulung. Dr.Berevoianu a părăsit funcţia de director medical după măririle salariale din primăvara acestui an, care îi aduc un venit mult mai bun ca medic decât ca adjunct al managerului Grigore Stănescu. Potrivit lui Liviu Ţâroiu, urmează procedura de scoatere la concurs a postului vacant. Consilierul Sergiu Cicu, reprezentantul Legislativului municipal în Consiliul de Administraţie al unităţii medicale, şi-a informat colegii despre şedinţa ţinută cu câteva zile înaintea celei de Consiliu, din 30 august 2018. Printre subiectele discutate şi aprobate a fost şi cel al recrutării prin concurs a viitorului director medical al Spitalului Mare.  

The most visited gambling websites in The UK