Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Încurajaţi de raportul favorabil pentru prescrierea faptelor care determină conflictul de interese, Manta, de la Albeşti, şi Benonie, de la Aninoasa, cer în instanţă anularea rapoartelor ANI

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1711

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2315_Clipboard14.jpg

Votul favorabil dat de Senat pentru prescrierea faptelor mai vechi de trei ani ce determină conflictul de interese i-a încurajat pe cei care deţin funcţii publice să demareze acţiuni în instanţă pentru anularea rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate.

Aşa au procedat şi doi primari de Muscel, Cătălin Manta (PNL), de la Albeştii de Muscel, şi Ştefan Benonie (PSD), de la Aninoasa. Procesele lor sunt în derulare pe rolul Tribunalului Argeş, în cazul lui Manta, primul termen va fi pe 14 septembrie, iar a lui Benonie, astăzi, 7 septembrie.

Cei doi edili au fost demişi de prefect pe 2 mai 2018, prin Ordinele 127 şi 128, reprezentantul Guvernului în teritoriu punând în aplicare sentinţele definitive ale Justiţiei. Ambii au fost găsiţi în situaţii de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate, contestând în instanţă deciziile ANI, de fiecare dată, instituţia de stat primind câştig de cauză. Ca atare, cei doi primari a trebuit să fie demişi din funcţii de prefect.

Primarul de la Aninoasa, Ştefan Benonie, a fost declarat în conflict de interese după ce a fost simultan primar şi administrator al unei firme. 

Cătălin Manta, edilul de la Albeştii de Muscel, s-a judecat cu ANI, care a descoperit că a fost în conflict de interese, după ce, între 2007 şi 2012 (când era viceprimar), a participat la deliberarea şi adoptarea unor proiecte de hotărâri având ca obiect concesionarea unor terenuri de către administraţia locală Asociaţiei Crescătorilor de Aninale şi Proprietarilor de Păduri din Albeştii de Muscel, în cadrul căreia deţinea calitatea de vicepreşedinte.

Rămaşi fără funcţii, Manta şi Benonie nu au renunţat şi au cerut Tribunalului Argeş anularea Ordinelor de încetare a mandatelor, emise de prefect. Primul s-a judecat dosarul lui Ştefan Benonie, Tribunalul Argeş stabilind, pe 8 iunie 2018, suspendarea executării Ordinului nr. 128 din 2 mai 2018, emis de prefectul Judeţului Argeş, până la soluţionarea definitivă a acţiunii de fond, care, aşa cum am precizat, este pe lista de judecată astăzi.

Ordinul prefectului nr. 127 din 2 mai 2018, prin care a fost demis primarul de la Albeştii de Muscel, Cătălin Manta, a fost suspendat de Tribunal pe 14 iunie, acţiunea de fond continuând la următoarea înfăţişare din 13 septembrie.

Cei doi edili musceleni au deschis la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal al Tribunalului Argeş alte acţiuni pentru prescripţia răspunderii administrative disciplinare vizavi de rapoartele de evaluare ANI.

Ştefan Benonie contestă Raportul de evaluare nr. 26219/G/II/13 iunie 2013 al ANI, pentru perioada 16 iunie 2012-12 februarie 2013, iar Cătălin Manta, raportul nr. 247/G/II/03 mai 2012. 

 

The most visited gambling websites in The UK