Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Reabilitarea centrului municipiului a dat peste cap traficul rutier! Haos pe Constantin Brâncoveanu, din cauza maşinilor staţionate

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1875

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2313_haos-brancoveanu.jpgDe când jupân Ţâroiu a pus osul la treabă şi s-a apucat de reabilitarea, pe bucăţi, a centrului Câmpulungului, sarcină ce ar fi trebuit dusă la capăt de „ţeparii” de la Grup Corint, circulaţia rutieră a fost bulversată. A fost mai întâi faza cu blocarea străzii Republicii, de la Bărăţie şi până la „Dinicu Golescu”, în vederea reabilitării, fapt ce s-a şi întâmplat, iar apoi s-a trecut la Piaţa Primăriei şi strada Negru Vodă, tot din capătul sudic al bulevardului şi până la colegiul amintit anterior. Dacă, pe Republicii, traficul rutier s-a fluidizat, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare, haosul s-a mutat pe Constantin Brâncoveanu, unde autorităţile au decis să se circule în ambele sensuri până când vor fi gata şi celelalte lucrări. Au pus şi indicatoare, cu staţionarea interzisă, ca traficul să nu fie perturbat, dar, din păcate, tocmai asta s-a întâmplat, pentru că musceleanul nostru nu mai respectă de mult regulile de circulaţie, mergând şi circulând după bunul lui plac.

Şoferii ignoră „Oprirea interzisă”

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2313_haos-brancoveanu2.jpgMiercuri, în zi de sărbătoare, circulaţia pe strada Constantin Brîncoveanu a fost infernală. Din nepăsare, neştiinţă sau chiar aroganţă şi nesimţire, unii şoferi şi-au bătut joc de colegii lor de trafic, parcând după cum îi duce capul, chiar dacă era interzis. Aşa s-a făcut că, în timp ce maşinile erau aliniate de-o parte şi de alta a drumului, spaţiul destinat circulaţiei rutiere s-a micşorat şi aşa au apărut ambuteiajele, spre disperarea conducătorilor auto. „Cei care au urcat din Tabaci spre centru au făcut şi 15 minute până la fosta brutărie, asta în condiţiile în care distanţa e undeva sub un kilometru. De fapt, bară la bară s-a mers până la Kaufland, unde se mai lărgeşte strada. Asta din cauză că, de când s-a dat din nou liber la circulaţia maşinilor în ambele sensuri pe Constantin Brâncoveanu şi s-au montat nenumărate indicatoare de „Oprirea interzisă”, conducătorii auto continuă să-şi lase maşinile parcate cum erau obişnuiţi înainte de această schimbare. Nesimţire! Sunt probleme mari, pentru că autoturismele sunt lăsate şi pe o parte a drumului, şi pe cealaltă!”, ne-a declarat un participant la trafic.

Poliţia Locală, prinsă în ambuteiaj

Miercuri, în jurul prânzului, în intersecţia de lângă fosta societate de panificaţie Muscelpan, au dirijat circulaţia doi poliţişti locali, dar, după vreo 15 minute, organele s-au plictisit şi au plecat să se răcorească, iar şoferii care tranzitau zona au rămas să se încaiere. Câţiva conducători auto care au avut proasta inspiraţie să scurteze drumul spre „Dinicu Golescu” pe „Constantin Brâncoveanu” au fost scuipaţi şi înjuraţi ca la uşa cortului de cei care urcau şi avea deja drumul îngreunat, din cauza maşinilor lăsate la voia întâmplării. Printre cei neinspirsaţi s-a aflat şi un instructor de la o şcoală de şoferi din municipiu, al cărui învăţăcel a înaintat câţiva metri în vreo cinci minute. În ambuteiaj a fost prins şi un taxi, dar şi un miniexcavator al ADP-ului. Circulând bară la bară, cei care voiau să intre în coloana de urcare de pe strada care face legătura dintre „Vila Paul” sau Biserica Catolică au aşteptat zeci de minute până au găsit un şofer mai omenos, care să le cedeze trecerea. La mijloc a fost prinsă şi o maşină a Poliţiei Locale, care nu a mai putut să înainteze din cauza unui taxi ce venea din sens opus. Precum caprele de pe puntea din poveste, niciunul dintre şoferi nu a cedat, reuşind să se strecoare unul pe lângă altul după ce a ieşit o maşină din parcare. Maşinile parcate perpendicular cu trotuarul sau în unghi au făcut ca circulaţia să fie una de neimaginat în pârlitul ăsta de orăşel. Şi vin întrebările fireşti: De ce cei care au dispus montarea indicatoarelor cu „Oprirea interzisă” nu-i atenţionează pe cei care-şi lasă maşinile chiar sub ele? De ce le-au mai amplasat, dacă nu sunt luate în considerare nici de cei care au făcut regulile de circulaţie? Probabil, când vor începe cursurile şcolare, se va lăsa cu bătaie, dacă nu vor fi poliţişti în stradă înainte de ora 8.00 şi 12.00. Mulţi dintre cei staţionaţi aiurea aveau numere străine. Îi întrebăm, în ţările unde muncesc, procedează la fel? Nu credem, pentru că acolo sunt taxaţi la sânge! 

 

The most visited gambling websites in The UK