Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Militarii musceleni se întorc acasă

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1085

b_400_250_16777215_10_images_2308_militari2.jpgA venit luna mult aşteptată de familiile militarilor Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” care sunt detaşaţi în Afganistan, în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”. Începând cu luna august şi până spre jumătatea lunii septembrie, s-au stabilit zborurile în care militarii musceleni vor sosi acasă. 

Pe 29 iulie, primii militari musceleni au venit acasă, urmaţi de alţii, pe 10 august. În acelaşi timp, Batalionul „Şoimii Carpaţilor”, de la Bistriţa, cu care se face rocada în misiunea din Kandahar, a trimis primii militari. Revederea dintre musceleni şi cei nou veniţi a fost una plină de tărie şi de emoţie, asta deoarece mulţi dintre ai au fost colegi sau sunt prieteni. Întreaga lună şi jumătate din luna septembrie vor avea loc zboruri în care militarii musceleni vor veni, pe rând. 

b_400_250_16777215_10_images_2308_militari3.jpg„În câteva ore mă îmbrăţişam deja cu foşti colegi de Academie, cu oameni cu care am trăit anii frumoşi de studenţie militară în Sibiu. Anii ce au trecut nu ne-au schimbat aproape deloc, doar că vorbim acum şi despre copiii noştri! Cu căpitanul Şoptea cred că după terminarea Academiei m-am văzut doar în Afganistan. I-am zis în seara aceasta că zilele vor zbura incredibil. Îmi este prea drag, însă, pentru a nu-i spune că dorul nu pierde nicio bătălie în Afganistan. Pe la prânz, primii lei din compania mea au ajuns acasă. Viorel Băduleanu mi-a trimis o fotografie. În faţa casei lui, înconjurat de flori, de cele două fete şi de mama lor, mi-a părut mai tânăr decât ieri. În ochii lui nu am mai văzut nicio urmă a Afganistanului. Mi-a lăsat şi un mesaj: ,,Dacă raiul este pe Pământ, eu am ajuns în rai!" Am privit raiul lui Viorel minute multe. Şi m-am bucurat pentru el!”, scrie căpitanul Florin Jianu, în jurnalul său de misiune scris special pentru toţi cei de acasă. 

b_400_250_16777215_10_images_2308_militari1.jpgChiar dacă o parte din militari au venit acasă, cei care au rămas au în continuare cele mai multe responsabilităţi în această perioadă, iar activităţile lor sunt la fel de importante precum cele de până acum, unde fiecare pas contează până la finalul misiunii. În toamnă, drumurile din ţara în care 40 de grade Celsius sunt la ordinea zilei, spre municipiul de la poalele Măgurii, în care tot mai adie un vânt de munte, se vor termina, iar militarii musceleni îşi vor relua activitatea la Batalionul de la Câmpulung. 

sursa citat/foto: MApN

 

The most visited gambling websites in The UK