Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Caricaturile de succes ale lui Petry, expuse în holul Primăriei

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 953

b_400_250_16777215_10_images_2301_bogdan-petr.jpgCu ocazia Zilelor Municipiului Câmpulung, în cetatea lui Negru Vodă au avut loc, întreaga săptămână, numeroase evenimente culturale. Din această serie, vernisajul care a ieşit din tipare a fost organizat de cunoscutul caricaturist Bogdan Petry. „Retrospectivă” s-a numit evenimentul în care Petry şi-a expus cele mai interesante lucrări, iar cei prezenţi au rămas impresionaţi de calitatea lucrărilor. 

A devenit tradiţie ca în fiecare an, în preajma Zilelor Municipiului Câmpulung, caricaturistul Bogdan Petry să iasă la înaintare cu o nouă expoziţie. Anul acesta, mulţi dintre cei prezenţi la vernisajul de miercuri, din holul Primăriei Municipale, au rămas uimiţi de operele caricaturistului, însă şi întristaţi din cauza anunţului făcut de caricaturist şi anume că este ultima expoziţie. 

„Bine aţi venit, atât cât sunteţi, prietenii mei sinceri şi adevăraţi, la retrospectivă în cinstea Zilelor Câmpulungului, de care sunt foarte legat afectiv şi pentru care am făcut acest mic efort şi, probabil, ultimul pentru următorii ani, deoarece mi-am propus să fac o pauză în ceea ce priveşte expoziţiile. Aici, la expoziţie, sunt lucrări mai vechi, altele mai noi. Mulţumesc prietenilor mei care şi-au rupt din timpul lor.  Simt nevoia unui mic repaus, o să iau o pauză, dar o să revin cu noi opere.”, le-a transmis Bogdan Petry celor prezenţi.

Printre cei aflaţi la vernisaj, cel mai emoţionat şi atent la lucrările expuse de Petry a fost profesorul Adrian Săvoiu. „Mă uit acolo la desenul în care apare domnul Marian Petry. Bogdan ne încântă în fiecare an cu expoziţii de acest fel. El este nu numai pata de culoare a Câmpulungului contemporan, dar este şi un fel de necesitate a acestui oraş şi va fi obligat să continue, pentru că altfel nu se poate.”, a completat profesorul Adrian Săvoiu.

Una dintre caricaturile lui Petry a fost cea mai vizionată de tot publicul. Aceasta reprezintă un afiş de dimensiuni mari, în care este prezentat primarul Liviu Ţâroiu, alături de consilierii locali. Lucrarea a adus printre cei prezenţi, multă curiozitate, dar şi hohote de râs.  „De rău nu pot să spun nimic. Ceea ce vedem aici sunt opere numai de bine. Eu vreau să îl felicit pe Bogdan şi prin prisma că a lăsat o ţară foarte dezvoltată, una dintre marile puteri ale lumii şi a venit la Câmpulung. Despre desene, mă încântă ceea ce văd aici. Îmi place foarte mult afişul cu consilierii locali şi îi mulţumim pe această cale. Vom fi alături de tine în tot ceea ce ţi-ai propus, Bogdan.”, i-a spus viceprimarul Blidaru lui Petry.

„Felicitări pentru ce faci. Mulţumim că ai intrat în activităţile municipiului Câmpulung. Este ceva deosebit. În caricatură arăt extraordinar. Nu am nasul chiar atât de mare, dar… este o caricatură. Nu le punem la suflet. Aceştia sunt caricaturiştii. Sper să continui, îţi dorim succes pe mai departe.”, i-a transmis primarul Ţâroiu. Şi dintre consilierii locali au fost prezenţi. Aceştia s-au amuzat copios pe seama afişului în care sunt prezentaţi, însă au apreciat calitatea operelor realizate de Petry, ţinând cont că nu este uşor să realizezi o caricatură. „Ne întâlnim astăzi încă o dată cu prietenul nostru şi este mai fericit că nu este oprit să prezinte câteva imagini. Mi-e tare drag că ne-a reprezentat pe toţi consilierii şi sper să se ocupe în continuare de noi.”, a spus consilierul local Marin Stanciu. „Este un moment deosebit în viaţa Câmpulungului, cu această expoziţie, pe care a pregătit-o în suita de manifestări Bogdan Petry. E o tradiţie în familia sa. Am să continui ideea domnului profesor Săvoiu, anume aceea că este nevoie de aşa ceva la Câmpulung.”, a adăugat consilierul Constantin Staicu. 

Tot în cadrul vernisajului au mai vorbit şi alţi oameni de cultură importanţi, iar directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, Liviu Cioacă, i-a înmânat o medalie, asta după ce a făcut o descriere scurtă a evenimentului. 

The most visited gambling websites in The UK