Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Bulugea junior, fiul unuia dintre cei mai bogaţi argeşeni, este plin de datorii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 5497

 

b_400_250_16777215_10_images_2299_bulugea-prima.jpg

Că flerul în afaceri nu se moşteneşte întotdeauna de la părinte la copil o demonstrează maniera dezastruoasă în care Mihai Bulugea încearcă să-i calce pe urme tatălui său, Gheorghe Bulugea, unul dintre cei mai bogaţi argeşeni, cu o avere de familie, după unele voci, estimată la 40-50 de milioane de euro. Deşi avea ce învăţa de la inspiratul său tată, al cărui succes în activitatea privată se reflectă în impresionanta avere acumulată de-a lungul anilor, fiul s-a îndepărtat mult de reputaţia profesională a patronului de la Montana MG, acumulând datorii la partenerii de afaceri, Fisc, chiar şi la angajaţi, creditori în prezent în procesul de faliment prin care trece firma lui Mihai Bulugea. Practic, imperiul clădit de Gheorghe Bulugea, format din mai multe firme, printre care cele mai cunoscute: fosta Fabrică de Matriţe ARO, Montana MG, Montana MG Transport, Indcom şi nenumărate proprietăţi, contrastează cu rateurile pe bandă ale moştenitorului său, care a dat puternic chix în afaceri.  

Are datorii la salariaţi, Fisc şi partenerii de afaceri

La sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, una dintre firmele lui Mihai Bulugea, M Carbon Parts MCP SRL, a solicitat Tribunalului Specializat Argeş să intre în insolvenţă. L-au împins pe neexperimentatul patron, dovada că talentul în afaceri nu se transmite din tată-n fiu, să procedeze astfel datoriile de peste 6,5 miliarde de lei vechi, după cum reiese din tabelul definitiv al creanţelor  întocmit de administratorul judiciar. Pe 4 octombrie 2017, instanţa s-a pronunţat asupra cererii firmei lui Bulugea junior, admiţându-i-o şi dispunând deschiderea procedurii insolvenţei în forma generală pentru debitoarea M Carbon Parts MCP SRL, membră a grupului de societăţi din care face parte Enviro Trade Mist SRL. SRL-ul câmpulungean, cu sediul social pe strada Negru Vodă, nr.121, blocul A9, scara B, etaj 2, apartament 4, a fost preluat în administrare de societatea profesională piteşteană Bio Consult SPRL. Lui Mihai Bulugea, în calitate de reprezentant legal al firmei M Carbon Parts MCP SRL, i-a fost menţinut dreptul de administrare

Printre obligaţiile administratorului judiciar s-a aflat întocmirea tabelului de creanţe, a celui preliminar, până la data de 11 decembrie 2017, şi a celui definitiv, până pe 8 ianuarie 2018. Conform acestui document, Bulugea fiul avea bani de dat inclusiv salariaţilor, nu numai Fiscului şi firmelor cu care a făcut afaceri. Lista creditorilor şi a sumelor de recuperat se prezintă astfel.

-Salariaţii societăţii, care, în situaţia în care firma are bunuri pentru a fi valorificate, îşi vor recupera banii cu întâietate, au fost înscrişi la masa credală cu 54.255 lei;

-Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş, deţine o creanţă în valoare de 68.759 lei;

-Urmează pe listă opt creditori chirografari, din rândul celor care au făcut afaceri păguboase cu fiul lui Gheorghe Bulugea, creditorii chirografari fiind cei cu cele mai mici şanse, ca să nu spunem nule, de recuperare a sumelor de la firma în insolvenţă, după satisfacerea creanţelor salariale şi bugetare:

-Rompolimer Composites SRL, din Arad, cu 9.308,18 lei;

-Vip Auto Distribution SRL, din Piteşti, cu 4.916,02 lei;

-Contras SRL, din Timişoara, cu 315.166,49 lei;

-Marsipo Prod SRL, din Câmpulung, cu 3.885,13 lei;

-Montana MG SRL, din Câmpulung, cu 164.605,58 lei;

-Montana MG Transport SRL, din Câmpulung, cu 6.067,50 lei;

-Intercasa SRL, din Braşov, cu 16.318,39 lei;

-Pentarom SRL, din Câmpulung, cu 12.566,67 lei.

În total, 655.847,96 lei.

b_400_250_16777215_10_images_2299_mihai-bulugea7.jpg

Pe 18 aprilie 2018, magistratul Tribunalului Specializat Argeş a dispus, la cererea administratorului judiciar, ca firma lui Mihai Bulugea să intre în faliment, ca lichidator judiciar fiind menţinut acelaşi practician în insolvenţă. În acest moment al procedurii, afaceristului i s-a ridicat dreptul de administrare. În încercarea de a fi prins şi cu alte sume datorate de M Carbon Parts MCP SRL, creditorul Pentarom s-a adresat lichidatorului judiciar, care are de întocmit un nou tabel de creanţe în această fază a falimentului, cel definitiv consolidat având termen limită 6 august 2018. Mai precis, sume aferente unor facturi din primăvara anului 2017, pe care firma lui Bulugea le-a achitat parţial. De la aceste datorii, Pentarom îşi poate lua gândul, fiindu-i respinsă de către lichidator noua solicitare. Furnizorii n-au fost naivi când i-au dat marfă pe încredere, ştiind că lucrează cu băiatul celui mai bogat om din Argeş.    

Potrivit bilanţului publicat pe portalul Finanţelor Publice, M Carbon Parts MCP, o societate înfiinţată în 2004, cu activitatea oprită o perioadă şi reluată din vara lui 2016, activează în domeniul „fabricării altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule”. A încheiat anul 2017 cu datorii în valoare de 846.972 lei şi o pierdere de 436.166 lei. În 2016, la reluarea activităţii, figura cu un număr de cinci salariaţi. În 2017, cu niciunul. Tot pe Negru Vodă, nr.121, este înregistrată şi cealaltă firmă din grup, Enviro Trade Mist, un SRL având ca obiect de activitate „cercetarea-dezvoltarea în alte ştiinţe naturale şi inginerie”, care, de la data înfiinţării, toamna lui 2012, şi până la 31 decembrie 2015, nu a desfăşurat activitate. Şi după cum arată cifrele pe 2016 şi 2017, nici după acest moment. 

The most visited gambling websites in The UK