Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Echipa paralimpică a României, argint la Cupa Europeană Musceleanul Ionuţ Butoi a făcut parte din echipă

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1088

b_400_250_16777215_10_images_2298_ionut-butoi.jpgComitetul Naţional Paralimpic a adus o nouă veste bună pentru iubitorii de sport. Echipa României s-a calificat în finala Para - Archery European Cup 2018 din Cehia. România a concurat în finală cu echipa din India. Din echipă face parte şi musceleanul Ionuţ Butoi, veteran de război, militar la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” şi un exemplu pentru o ţară întreagă, datorită curajului şi a forţei cu care ne arată că viaţa merge înainte, dacă ştii să lupţi. 

Echipa paralimpică la TIR cu arcul din România este formată din sportivii Filip Ghiorhi, Pegulescu Augustin, Raicu Bogdan, Codrea Daniel şi eroul muscelean Ionuţ Butoi. Antrenaţi de Robu Aurel, aceşti oameni exemplari au reprezentat România în perioada 30 iunie - 8 iulie la Para - Archery European Cup 2018 la Nove Mesto, în Cehia. 

La acest eveniment au participat 177 de sportivi şi 110 oficiali din 31 de ţări. Marţi, 3 iulie, s-au desfăşurat rundele de calificări la categoria Compound open, masculin. Ionuţ Butoi a obţinut cel mai bun rezultat al său la o competiţie de para-archery: 653 de puncte!

După încheierea rundelor de calificare au urmat meciurile eliminatorii, unde militarul Butoi s-a calificat în runda a II-a. El a tras 139 de puncte din 150, însă a fost întrecut de un sportiv din Iran. 

Pe 5 iulie, echipa României s-a întâlnit cu  echipa Cehiei, pe care a învins-o cu scorul de 208 la 199. A urmat meciul cu echipa Iranului, care după calificări era pe primul loc. Echipa lui Butoi a învins Iranul cu scorul de 218 la 213. 

Al treilea meci a fost cu echipa din Hong Kong, pe care a învins-o cu scorul de 2019 la 207, fiind, totodată, cel mai bun scor obţinut de echipă. 

În urma acestor rezultate, România s-a calificat în finală, unde a concurat împotriva Indiei. 

Din păcate, la această ultimă competiţie, echipa României s-a clasat pe locul II, câştigând astfel argintul, însă experienţa în sine, dar mai ales rezultatele membrilor lotului paralimpic obţinute în această perioadă, pot face întreaga ţară să-i considere mai mult decât învingători. 

„Nu am reuşit decât argintul! Mândru că sunt român şi că pot reprezenta România la cel mai înalt nivel sportiv!”, a declarat musceleanul Ionuţ Butoi, mulţumindu-i, în acelaşi timp, şi soţiei sale, Georgeta, pentru susţinerea permanentă, dar şi copiilor săi, Giulia şi Valentin. 

 

sursa foto: Facebook

The most visited gambling websites in The UK