Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Momente Unice în Teatrul de Operaţii din Afganistan

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1009

b_400_250_16777215_10_images_2298_militar.jpgCu ocazia împlinirii a 98 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmisegetusa”, mai mulţi militari ai Batalionului de la Câmpulung au avut parte de momente unice în baza din Kandahar. În total, 16 militari musceleni au fost avansaţi în gradul următor. 

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, actual Batalionul 30 Protecţia Forţei Vulturii Carpaţilor, se află dislocaţi în Teatrul de Operaţii Afganistan pentru aproximativ 6 luni şi participă la misiunea NATO Resolute Support. Unii dintre aceştia nu sunt la prima misiune şi au experienţa teatrelor de operaţii. Astfel de evenimente în Afganistan sunt unice şi în acelaşi timp motivaţionale, ţinând cont că mai sunt încă două luni până la finalul misiunii, iar activităţile trebuie tratate cu aceeaşi seriozitate şi pregătire specială. 

Pentru locotenent-colonelul Constantin Roman, provocările unui teatru de operaţii nu mai reprezintă o necunoscută, acesta aflându-se acum la cea de-a doua misiune, însă această avansare este ceva special, fiind prima într-un astfel de loc, dar şi pentru faptul că ordinul de înaintare în grad a fost citit de colegul şi, totodată, vechiul său prieten, locotenent-colonel Cezar Popa.  

„Sunt fericit şi, totodată, împlinit profesional odată cu înaintarea în grad. Consider că această nouă etapă din cariera mea este extrem de importantă şi încununează munca şi efortul depus până în acest moment. Este prima avansare a mea într-un teatru de operaţii, însă simplul fapt că mă aflu astăzi aici, mă face să fiu mândru de realizările mele profesionale.”, ne-a transmis locotenent-colonel Constantin Roman.

 La sfârşitul activităţii, comandantul Batalionului de Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”, locotenent-colonel Ionuţ-Raul Ilinca a transmis militarilor avansaţi câteva cuvinte de mulţumire şi de încurajare: „Mă bucur şi eu odată cu dumneavoastră pentru reuşita fiecăruia dintre voi. Cu această ocazie vă urez sincere felicitări, putere de muncă şi multe realizări în viaţa profesională şi în cea personală. Aţi muncit mult, iar eforturile voastre au fost şi vor fi în continuare răsplătite. Mult succes pe mai departe!”, a transmis comandantul Batalionului de la Câmpulung. 

Activitatea intensă continuă pentru militarii de la Câmpulung, iar perioada următoare este la fel de importantă, ţinând cont de situaţia actuală din Afganistan. Pentru cei 16 militari avansaţi, momentul a fost unic. 

 

sursa MApN

The most visited gambling websites in The UK