Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

CBRN Câmpulung, centru de instruire la nivel mondial

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1475

b_400_250_16777215_10_images_2295_militari.jpgUnitatea militară CBRN din Câmpulung a ajuns, printr-o hotărâre de Guvern, centru de instruire la nivel mondial. La începutul lunii iunie, Guvernul României a aprobat Acordul Tehnic încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi Secretariatul Tehnic al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice privind desfăşurarea instruirii. 

În urma aderării la o convenţie internaţională pentru interzicerea armelor chimice, actul impus stabileşte faptul că activităţile de instruire în domeniu se vor face în doar două locaţii din ţară. Prima locaţie este Baza pentru Apărare şi Instruire CBRN din Câmpulung de la Valea Poienii, iar cea de-a doua o reprezintă Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din Bucureşti.

Baza de Instruire şi Apărare CBRN din municipiul nostru a fost înainte Şcoală de Aplicaţie pentru Apărare NBC, o unitate de renume şi de elită în cadrul acestei arme, sub comanda generalului de brigadă Nicolae Popescu, iar acum unitatea este condusă de locotenent colonel Ovidiu Stănescu. 

The most visited gambling websites in The UK