Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Comunitatea Locală RO100 Muscel şi-a început campania de promovare

 

b_400_250_16777215_10_images_2290_pro-romania.jpgO „mână” de câmpulungeni au participat, sâmbătă, 9 iunie 2018, la o întâlnire cu fostul ministru de Finanţe, din Guvernul Cioloş, Anca Paliu Dragu. Mediatorul acţiunii a fost Gheorghe Banzea, coordonatorul nou înfiinţatei organizaţii Comunitatea Locală RO100 Muscel, care face parte din „Platforma România 100”.

Invitaţia Comunităţii Locale RO100 Muscel a avut ca temă de discuţie mai multe subiecte, printre care: situaţia de astăzi a mediului de afaceri din România (puncte slabe, reglementări legale cu viaţă scurtă, aşteptări pentru viitor; oameni de afaceri şi fiscalitatea-suprataxarea muncii, relaţia cu ANAF (birocraţie, comunicare primitivă, atitudine neprietenoasă), tratamentul discriminatoriu în regimul penalizărilor, etc.; măsuri macro de reglementare a pieţei produselor şi serviciilor; viziunea ex - Guvernului Cioloş asupra relaţiei legislativ-executiv-antreprenoriat şi asupra viitoarelor reglementări în materie. Dar şi antreprenorii prezenţi au fost îndemnaţi să pună pe tapet alte teme ale zilei.

Finanţist cu state vechi, fost şef al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, Gheorghe Banzea, este şi un foarte vechi membru al Partidului Naţional Liberal. Conducătorul Comunităţii Locale RO100 Muscel, Banzea face parte din Comunitatea Tematică Economie & Antreprenoriat a Platformei România 100. Fiind în domeniu, acesta a invitat-o pe Anca Dragu, fost ministru de Finanţe, să fie prezentă în teritoriu pentru a discuta cu întreprinzătorii, cu oamenii de afaceri, pentru a face schimb de idei, opinii, probleme. Numai că prezenţa a fost una destul de slabă, organizatorii având ghinionul ca întâlnirea să fie programată în acelaşi timp cu cea a PSD, la nivel naţional, iar cum zona Muscel este una „roşie”, este de înţeles lipsa de interes a celor aşteptaţi să-şi prezinte doleanţele în faţa unui posibil viitor ministru al Finanţelor. După ce că prezenţa a fost „zdrobitoare”, întâlnirea a debutat cu 30 de minute întârziere, iar cei prezenţi nu s-au jenat să vorbească la telefon.

Aşa după cum s-a prezentat, Anca Dragu şi-a început cariera ca economist, macroeconomist, în 1996, la Banca Naţională, apoi a lucrat la Fondul Monetar Internaţional, vreo 11 ani şi, în mare parte, a fost economistul şef de ţară pe România, la Comisia Europeană, la Ministerul Finanţelor, iar acum lucrează din nou pentru Comisia Europeană. A recunoscut că nu a făcut acţiune civică, dar, prin Platforma România 100, împărţită în 15 comunităţi tematice, cu aproximativ 50.000 de membri, vrea să se implice, să găsească idei, soluţii la problemele la nivel naţional şi local.

The most visited gambling websites in The UK