Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ospeţe ursăreşti lângă clădirea lui Dan Şipoteanu, peste drum de mănăstire

b_400_250_16777215_10_images_2289_1.jpgDan Şipoteanu a revenit în Consiliul Local. Nu în calitate de ales, ci de „client” al actualilor consilieri municipali, pentru a obţine de la aceştia dreptul de superficie asupra terenului situat peste drum de Mănăstirea „Negru Vodă”, teren pe care se află un fost post Trafo. Omul de afaceri a devenit proprietarul construcţiei, pe care, iniţial, a avut-o închiriată, apoi a cumpărat-o, în ideea de a realiza o amenajare care, zice el, va fi în ton cu lăcaşul de cult din vecinătate. Ca să se poată servi de terenul de sub imobil, fostul ales local a înaintat o cerere încă din ianuarie 2017, care a intrat pe ordinea de zi abia în mai 2018, ca dovadă a „promptitudinii” administraţiei publice câmpulungene în soluţionarea solicitărilor ce-i sunt adresate. Probabil că nici Şipoteanu n-a insistat prea tare, nefiind decis să dea drumul proiectului său, care, săptămâna trecută, a primit votul Consiliului Local pentru a porni amenajarea clădirii lângă care se dau ospeţe ursăreşti de către vecinii care nu au loc în propria curte.

„Oamenii din zonă n-au curaj să reclame. Dar este o mare problemă. Vizavi de mănăstire este un scandal imens”

Fără voia lui, Dan Şipoteanu s-a întors în Consiliul Local cu subiectul său preferat: ţigănimea Câmpulungului, complementar motivului prezenţei sale la şedinţa Legislativului, de miercuri, 30 mai 2018. Ştiind din vremea în care ocupa şi el un loc la masa celor 19 că petenţii sunt obligaţi să vină, în carne şi oase, în faţa aleşilor municipali, atunci când le cer ceva, fostul politician s-a conformat acestei reguli nescrise. Ca o paranteză, pe ordinea de zi a întrunirii de acum o săptămână s-au aflat încă şase proiecte de hotărâri similare, având ca obiect pământul Câmpulungului, dar, în afara lui Dan Şipoteanu, niciunul dintre cei interesaţi să obţină votul Consiliului Local n-a arătat curtoazia cuvenită forului legislativ, care aşteaptă explicaţii şi răspunsuri de la ei. Foştii colegi ai lui Şipoteanu au chicotit că acestuia i s-a făcut dor de sala de Consiliu, de care s-a despărţit în vara lui 2016, pentru patru ani. Sosit, aşadar, să-şi susţină cauza, întreprinzătorul a povestit nişte lucruri serioase, care ar trebui să intereseze autorităţile şi, în special, înţepenita Poliţie Locală, care, pesemne, nu lucrează în weekend. Păcat, însă, că n-a fost lăsat să vorbească, întrucât se încălzea şampania care îi aştepta pe aleşi în camera alăturată, pentru sărbătorirea lui Ghinea şi a lui Blidaru.

b_400_250_16777215_10_images_2289_2.jpgPotrivit relatării lui Dan Şipoteanu în faţa membrilor Legislativului municipal, timp de 13 ani, el a avut închiriată construcţia situată în apropierea Mănăstirii „Negru Vodă”, care a avut destinaţia de punct Trafo, schimbată ulterior în spaţiu comercial, după cum arată manechinele din interior, răsturnate şi înnegrite de trecerea anilor, folosite pentru expunerea mărfii. La sfârşitul anului 2012, Dan Şipoteanu a cumpărat „chioşcul „Dinicu Golescu”, cum s-a numit obiectul tranzacţiei încheiate cu Consumcoop Câmpulung Societate Cooperativă, proprietara imobilului. În urmă cu şase ani, a plătit 4.000 de lei pe imobilul de 29 de metri pătraţi, amplasat pe terenul municipiului, pentru obţinerea căruia, în ianuarie 2017, a înaintat o adresă către Primărie. Şipoteanu cerea dreptul de superficie asupra suprafeţei ocupate de construcţia deţinută într-o zonă de spaţiu verde a municipiului. Şi se solicita superficia, nu concesiunea, deoarece pe terenul în cauză se află deja o construcţie proprietate a unui terţ, prin urmare Primăria Câmpulung nu putea declanşa procedura de atribuire prin închiriere sau concesionare, după cum aflăm din raportul şefei Juridicului, Emiliea Ilie.  

Dar până să ajungă la Dan Şipoteanu, întreg terenul, şi cel de sub clădire, şi cel din jurul ei, în suprafaţă de 51 de metri pătraţi, trebuia trecut din domeniul public al municipiului Câmpulung în cel privat, ca să se poată continua procedura, cu superficia constituită în favoarea omului de afaceri. „Este o clădire sub care se află 29 de metri pătraţi, dar în jurul ei, fără a afecta trotuarul, mai există o suprafaţă de teren, căreia dumneavoastră urmează să-i stabiliţi destinaţia ulterior. Noi nu vorbim aici decât despre o superficie pentru suprafaţa ocupată efectiv de clădire.”, a explicat fostul secretar Ghinea, înainte ca solicitantul să ia cuvântul. 

b_400_250_16777215_10_images_2289_3.jpg„Spaţiul la care se referă domnul Ghinea era deja betonat de pe vremuri şi aşa a rămas, fiind legat de construcţie. Nu are legătură nici cu trotuarul, cu nimic altceva acolo. Să nu-şi imagineze cineva că vreau să iau un metru de trotuar undeva. Ştiţi clădirea, e vizavi de Mănăstirea „Negru Vodă”, fostul post Trafo. Ea n-a avut niciodată nişte acte în regulă, a tot fost trecută de la unii la alţii. Are 65-70 de ani. Eu intenţionez s-o refac, fiind la intrarea în oraş, şi să fac ceva frumos, care să reprezinte cât de cât şi zona, fiind şi mănăstirea.”, a afirmat Dan Şipoteanu, nefiindu-i permis să dezvolte subiectul, din cauză că unii aleşi se grăbeau la şampanie şi pişcot, alţii, foarte puţini, la „Stars of Song”. 

Pe când se stingeau ultimele ecouri ale mesajului său, s-a auzit murmuratul preşedintelui de şedinţă, Sârbu: „Mai pun unii masa acolo.” Iar acei „unii”, care pun masa în „părculeţul” Câmpulungului, sunt vecinii de peste drum ai Mănăstirii „Negru Vodă”, cărora nu le ajunge curtea casei pentru picnicurile duminicale. Că familia de ursari şi invitaţii lor la prânz s-au întins cu chiolhanurile pe proprietatea publică o dovedesc fotoliile şi masa lăsate permanent sub sălciile umbroase de pe spaţiul aflat între imobilul lui Şipoteanu şi casa de la şoseaua principală a minoritarilor. 

„Dacă tot aţi vorbit despre treaba asta cu masa, nu e problema mea, e problema dumneavoastră. Dar masa aia se cam pune în fiecare săptămână. Pe mine nu prea m-a prins masa aia pe acasă, că sunt plecat în weekend, dar să ştiţi că devine periculoasă masa aia de acolo. Oamenii din zonă n-au curaj să reclame, le e frică. Dar este o mare problemă. Vizavi de mănăstire este un scandal imens.”, atât a apucat să povestească Dan Şipoteanu despre meteahna ursarilor de a deranja, vizual şi auditiv, vecinii şi şoferii aflaţi în tranzit cu chefurile lor gălăgioase. Ar fi vrut să-l completeze Sârbu, asupra căruia mai să plonjeze cel mai zorit consilier, sătul de „gargara” răsplătită de comunitate cu 10% din indemnizaţia primarului de „căciulă” vorbăreaţă. 

 

The most visited gambling websites in The UK